Máte problém so spánkovým režimom?
Napríklad ja chodím spávať pomerne neskoro. Mám dvojročné dieťa a keď zaspí, tak sa teším z tej chvíľky nič nerobenia. Nerobím nič špeciálne v tom čase, keďže máme tenké steny, tak večer býva už naozaj ticho, aby sme sa nerušili. Takže spávať chodievam okolo polnoci a ráno sa zobúdzam s dieťaťom. Vždy som bola nočná sova a ráno ťažko vstať. Preceňuje sa tá chvíľka pre seba vo večerných hodinach? :D Či ako to mte vy? 🙂
Moj rezim je uplne otrasny, chodim spavat tak okolo tretej az stvrtej rano a vstavam na obed. Vacsinou mi to praca dovoluje, deti nemam, no obcas musim vstat na siedmu, a z nejakeho nevysvetlitelneho dovodu proste spat skor ako o tej 3:00 nejdem - dost ma to trapi a chcela by som to zmenit, no nejak sa mi nedari :D
Mala mi zaspava okolo pol 7, vacsinou uz o tomto case spavam - takze netusim, co strasim a nespim 😅 asi mam dnes zaujem o tu precenovanu chvilku pre seba 😅
Robim to rovnako, dieta zaspi cca. 20:30, pokecame s muzom a potom potrebujem aj cas pre seba. Chodim spavat neskoro velmi casto.
Ked som vycerpana do 21 lezim, ak nie tak do tej 22. Malokedy ponocujem. Budim sa atsle 3x za noc a rano sme hore medzi 6 az 7.
Och dievčatá, viem, že to máte náročné, ale spánok je pre vás to najdôležitejšie kde sa regeneruje aj telo, aj myseľ. Teraz to ako tak nevnimate, ale dlhodobý spánkový deficit sa vám odzrkadlí o pár rokov.
Stačí hodina deficitu a na druhý deň siahate viac po nezdravom jedle (sladké, slané) z toho priberáte, hormonálne vylučovanie je narušené, máte menej energie cez deň, nečistú myseľ, horšiu náladu, ste nervóznejšie, citlivejšie na podnety a telo skôr stárne. To platí samozrejme aj u chlapov.
Takéto výhovorky, že potrebujete mať chvíľu čas pre seba sú slabé. Chvíľu si treba nájsť cez deň, nie vnoci. Práve od 22:00 do 24:00 prevažuje hlboký spánok, v ktorom prebiehajú najdôležitejšie procesy (hormonálne vylučovanie). Po pol noci už je ho veľmi málo.
Chlapi čo robia cez deň? Prípadne ste väčšinou slobodné mamičky? O to je to ťažšie, ale zdravý režim je základ dlhého zdravia. Všetko sa dá, keď sa chce.
Dieťa zaspáva 21 a ja sa snažím byť v posteli medzi 22 a 22.30 Max.
Budíček je 6
Mne dieta zaspi okolo 19:30, snazim sa ist spat do 22:00, niekedy potiahnem dlhsie. Teraz ma maly obdobie, ze sa budi cca 3x za noc, takze ten spanok je velmi prerusovany, cize sa nevyspim vobec. Rano vstava okolo 6:00, niekedy skor. Kazde rano som totalne rozbita. Poobede okolo tretej mam totalny utlm, to by som aj postojacky zaspala.
Obvykle som do 22:00 zalezena v posteli a spím, vstavam okolo piatej, aby som si zabehala. Teraz som tehotná, zaspávam okolo desiatej, ale bruško už zavadzia, casto sa budím na bolesti kĺbov a tak vstavam až o siedmej.
@blanblan ja mam vascinou problem s tym, ze mam pocas dna urobit nejake veci, ale nechce sa mi. Odkladam to. Som na mobile, prokrastinujem, nic nerobim ci robim absolutne nepodstatne veci. A zrazu su dve hodiny v noci zacne ma chytat panika a to je jedina vec, ktora ma dokaze nakopnut k tomu spravit to, co som chcela tak 8 hodin dozadu. Napriklad prave teraz, od poobedia odkladam to, co som chcela spravit a robim to o pol stvrtej. A popritom prokrastinujem na mk. To ale asi nebude uplne pripad tvojej dcery. U tvojej dcery je mozne ze je proste len na socialnych sietach - verim ze kopec ludi si povie, poslednych 5 minut a idem spat a nakoniec je z toho hodina. Alebo hra hry na mobile, ci si pise s kamoskami

Taktiež mám skoro dvojročné dieťa, spať chodím cca o 23:00 a vstávame o ôsmej, pol deviatej. Malý od 20:30 už spí, tak mam čas aj na film ci seriál 😁