Môže chlad spôsobiť zápal mozgových blán?
Ahojte, cez víkend som si umyla vlasy, vyfukala a išla som von kde som bola asi 10 minút. Myslíte že z toho môžem dostať zápal mozgových blán? Bolo 0 stupnov ale keď som ich vyfúkala.. ďakujem
Ja som takto vybehla von na 5 minut bez vyfenovanej hlavy za kamoskou a dostala som taky sopel ze dovidenia, ale bola som oslabena, unavena a vystresovana.
zapal mozgovych blan je ale nasledok toho, ked ta napadne nejaka bakteria alebo virus. Takto budes mat max sopel
@nyusika nahodou toto je celkom realny strasiak - pri tejto otrasnej mode holych clenkov napriec generaciami sa cudujem, ze tu este nie je epidemia chytenych achiloviek.
jedna bezkyna tu raz pisala, ze si dala na behanie v chlade kratke ponozky a dostala zapal achilovky - ze tu bolest nikomu nepraje
o holych krizoch sa ani nedebati, kto mal raz seknute krize v chlade, si to dozivotne zapamata
Z chladu sa nedá ochorieť!!! Toto je uz naozaj diagnoza 🤦🏻♀️
@mamamasama s chladu sa nedá ochorieť?
Chladné počasie samo osebe nespôsobuje ochorenie, ale môže oslabiť imunitný systém, čo uľahčuje vírusom a baktériám napadnúť telo. Keď je človek vystavený chladu, krvné cievy v dýchacích cestách sa zúžia, čo môže znížiť obranyschopnosť tela v boji proti patogénom. Chlad taktiež podporuje dlhší pobyt v uzavretých priestoroch, kde sa ľudia zhromažďujú a vírusy či baktérie sa ľahšie šíria.
V skratke, samotné chladné počasie nespôsobuje choroby, ale zvyšuje riziko ich získania oslabovaním imunity a zvýšenou expozíciou infekciám.
@nika523 Z chladu. Z chladu sa nedá ochorieť.
@mamamasama to fakt som napísala S 🙉 To je hanba
@nika523 stane sa. 😉
@bolarazjedna no tak prechladnutie od nôh nie je veru žiadna blbosť. To sa mi potvrdilo v živote už veľakrát.
@mamamasama z chladu sa nedá ochorieť? Väčšiu blbosť som už dávno nečítala.
@janka1011 A ja väčšiu blbosť ako to, že ešte niekto tomu verí. Prosím, nestrápňuj sa. Doštuduj. Máš extrémne zlé informácie. Prečítaj, čo napísala
@snehulak77 , nech to nemusím opakovať aj ja. Ona má pravdu.
@janka1011 tak daj diagnózu ktorú dostaneš z krátkeho chladu
@mamamasama nepotrebujem nič doštudovať. A nehovor mi, že si v živote nebola prechladnutá.
Naozaj sa ti s velkou pravdepodobnostou nic nestane
A toto ste už tiež počuli že keď zjete škrupinu od vajíčka tak dostaneme zápal slepého čreva. Alebo že keď silno udriete do vypínača na svetlo, tak vypadne žiarovka? Alebo keď na mikrovlnke nepockate kým sama vypne a otvoríte dvierka tak sa pokazí? Alebo keď rýchlo klikate myšou na PC tak za pokazí?
@lenicka999 alebo ze muzi maju jednu nohavicu sirsiu aby si ho mali kam ulozit😂

@mamutka OK ale nie je to zápal mozgových blán