Môže mi ublížiť zjednutá bageta po záruke?
Dobrý deň,kúpila som si v stánku balenú bagetu Pierre baquette.Milá pani predavačka mi ju predala s dnešným dátumom spotreby.To dom ju kúpila až neskoro večer ,aj zjedla.Debrecínka.Mám obavy...môxže mi byť niečo?
Bageta bola v datume spotreby. Nemas predavacke co vycitat.
@alickapusinka nie nestraš ju v takýchto prípadoch robia kolonoskopiu
A co by ti malo byt ked je v termine spotreby?
Dnes boli otvorene obchody a stanky?
To ozaj toto?
@0silvia0 na stanici
Nemalo by sa ti nič stať, za predpokladu že si zdravá nemáš nejaké dg a alergie. Koľko máš rokov? Aký starý je tvoj tráviaci trakt? Hádam uz daco zazil a jedna bageta v dátume spotreby ho neodrovna...
A čo by jej akože malo byť? Tak stupídne otázky tu niektoré dávate...
A s akým dátumom spotreby ti ju akože mala predať?
@domak2 no..pôvodne som ju kupovala k raňajkám,no rozmyslela som si to
@domak2 tam pri tejto značke sa vystavuje 5 dní
Tak si sa mala spýtať ci nemá aj nejakú s dlhším dátumom spotreby lebo ju chceš na zajtra. Ona ti asi myšlienky necitala. Logicky sa predávajú najprv veci co skôr expiruju inak by ich polovicu vyhadzovali do koša. Plus keď už sme pri tom, ak vydrží do dnes večera, v chladničke by prežila aj do rána.
Toto je už riadna paranoja ... kde máš záruku, že aj keby bola vyrobená včera, bude dobre skladovaná a nebude pokazená? ... kus zdravého rozumu treba použiť, nie hneď hysterčiť ... čuchové, chuťové bunky Ti fungujú, či?
A bolo tej bagete niečo? V dátume spotreby, nijako nesmrdela, chutila normálne, čo jej podľa teba bolo?
Je to paranoja možno do istej miery,nabudúce kuknem spotrebu hneď na mieste.(Navyse nie sú ani nejak lacné,)tak ponaucenie
No ja som minule kúpila debrecinsku a ani nebola po záruke ani deň pred zárukou a celý večer som z nej grcala 😁
Nie, je to v pohode. Bola v záruke. Nič ti nebude.
ano, hned po polnoci ti z nej zacne byt zle
pokial si ju teda este nestravila a nevylucila
Milá pani predavačka si robila len svoju prácu, predávala tovar v záruke. A tá tvoja bageta bola v záruke ešte do dnešnej polnoci, tak sa ukludni. Pokiaľ ti nesmrdela pod nosom alebo si nevidela plesen, kvôli spotrebe len do dnešného dňa stresovať nemusíš.
Ja bežne jem výrobky po dátume spotreby. Jogurty, bagety, lieky. Nič mi nikdy nebolo. To je minimálna trvanlivosť. Nič Ti nebude. Pokiaľ to nie je plesnivé, smradľavé je to v poriadku.
Lenze ona ti predala normalny tovar, nedostala by ziadnu pokutu. Do datumu spotreby predat moze. Okrem toho kde mala vziat cerstvu? Myslis, ze vcera robili niekde bagety a rozvazali ich?
@ukulela To je tiež pravda...že boli sviatky
Presne. Neboj, pokial nesmrdela, nic sa nedeje.
,,mila" pani predavacka ju predala v datume spotreby, takze nicoho zleho sa nedopustila,,,ked si takto mimo a vyplasena z toho, co zjes...tak si si mala datum spotreby skontrolovat a celkovo, naco si kupujes vobec taketo veci, ked sa takto bojis
Ak bola dobre skladovaná, tak bude dobrá aj zajtra. Tá bageta nemá vlastný kalendár ani hodinky. Výrobca udáva dátum minimálnej trvanlivosti s rezervou.
Toto naozaj?
Ocividne si bagetku zjedla s chutou, nesmrdela, vyzeralanchutne a lakavo a zrazu je tu problem? Po polnoci ti v zaludku zazracne splesnivie, ci co sa ma stat?
Ešte máš pár hodín na spísanie závete a vysporiadanie sa s príbuznými a týmto svetom.... ach bože, to fakt dnešný svet vytvára tak nepraktických ľudí? Bageta nielenže nebola po záruke, ale najmä ti zjavne vôbec nesmrdela a nechutila skazene. A na záver ti vlastne nič nie je - nepociťuješ žiadne príznaky otravy. Čo teda riešiš?
😃😃😃😃😃😃
Ked si taka predposrata, divaj sa na datum spotreby skor, ako zahryznes, nebudes musiet stresovat.

hej pôjdeš na výplach žalúdka.