icon

Môžem piť colu po odstránení žlčníka?

denisa1f
26. feb 2025

Dobrý deň, v novembri mi vyberali žlčník, myslíte, že si môžem dať plechovku cocacoly? A ako je to z alkoholom, myslíte, že už tiež môže vyskúšať? A ak by mi to ublížilo, viete mi poradiť, čo by mi pomohlo? ďakujem pekne❤️

markusrasford
26. feb 2025

@denisa1f môžeš

barbie2023
26. feb 2025

Otázka na lekára. Ale myslím si,že vzhľadom na to, čo akákoľvek cola obsahuje, to nie je najlepší nápad. Určite by som sa v tvojom prípade aspoň 2-3 mesiace stravovala sa vzorovo. Ale tak ,to je tvoje telo - tvoj problém,že si zarobis na prípadnú ďalšiu operáciu,ktorá stojí poisťovňu tisíce eur 🙄 veď my sa poskladame.

markusrasford
26. feb 2025

@barbie2023 co také obsahuje cola? Prezraď

barbie2023
26. feb 2025

@markusrasford vygugli si.

markusrasford
26. feb 2025

@barbie2023 odpoveď hodná človeka co ledva ukončil základnú školu. Ale elaborat o škodlivosti si dokázala napisat a fabulovat.

denisa1f
autor
26. feb 2025

@barbie2023 treba čítať, že 3 mesiace už prešli, a platím si zdravotné poistenie sama, takže z tvojho vrecka to isto nepôjde, a keď to máme tak brať, tak áno, infarkty, rakoviny, choroby, rodenie deti, a pod., áno, platíme to potom všetci❤️

markusrasford
26. feb 2025

@denisa1f netreba si všímať dezolátov je ich tu dosť. Vyskusas dáš si 2- 3 deci a uvidíš.

barbie2023
26. feb 2025

@markusrasford asi tak tvoja. Na sprosté otázky nech čaká rovnakú odpoveď.

denisa1f
autor
26. feb 2025

@barbie2023 čo je na tom sprosté, niekto kto je po operácii, mi možno poradí? A stravovala som sa aj predtým zdravo aj teraz, len vieš, tehotenstvo a genetická predispozícia (hustá zlč) spravili svoje

barbie2023
26. feb 2025

@denisa1f ja viem čítať s porozumením. Evidentne si nepochopila . Bola si na operácii žlčníka asi nie len tak pre nic za nič a keď máš nejaké otázky ohľadom toho tak sa máš pýtať lekára,ktorý pozná tvoj stav. Normálny človek sa to nepýta na fóre pre mamičky. Okrem toho alkohol ani kola nie sú ani trochu zdravé a ani trochu potrebné pre náš život. Najmä pre človeka ,ktorý nemá v poriadku žlčník.

nevenka
26. feb 2025

@denisa1f podla mna, po 3 mesiacoch uz v pohode. Moj muz sa stravuje uplne ako predtym, ked ma mastne nieco, tak si dava Pancreolan. Ale inak nema ziadne tazkosti. Cola nie je extra zataz na "zlcnik", teda zlcove cesty, nie je tam tuk, problemom mozu byt tukove jedla, vyprazane atd. Pripradne to, co Ti robilo problem aj predtym.

nevenka
26. feb 2025

@denisa1f inak ma napadlo, ze svagrina povedala, ze keby vedela, ze po operacii jej nebude zle z trosky alkoholu, tak si da zlcnik vyoperovat uz davno 🙃😅. To na odlahcenie, nie ze by chcela pit. Ale ja osobne by som bola opatrna, ale napriklad pivo, pohar vina, by som mozno skusila. Inak to nezistis.

veltraud
26. feb 2025

Mozes uplne vsetko 🙂 ak ti nieco tazke bude robit problem, nabuduce daa pozor. Neskusis, nevies

simca06022011
26. feb 2025

Uz mozes robit a jest vsetko co ti hrdlo raci.. ak ti nieco uskodi, druhy krat si nedas.. ale kola to nebude :D zvacsa naduvacie alebo mastne veci robia problem, paprika... ale aj to nie kazdemu... ak ti bude zle das si napr. no spu, s tazsim jedlom pankreolan...
vsak dostala si po vybrati zlcnika insturkcie ako sa stravovat.. po tych tyzdnoch diety, uz ides na uplne normalny rezim.

stanulienkat
26. feb 2025

@markusrasford cola je potravinarsky odpad. Nic hodnotne , ano dobre z nej telu nedodas. Skor naopak. A ano, aj ja ju pijem. Ale je to bordel.

simca06022011
26. feb 2025

A k skodlivosti koly... napr. je to jedna vec co mne pomahala pri bolesti zaludka po opke... nevyslopala som falsu, ale dala si dva deci a vybavene:D

stanulienkat
26. feb 2025

@simca06022011 na zaludok je to uplny kentus. Neviem kedy sa rozmohol hoax, ze sa to ma davat pri zaludocnych tazkostiach. Je to uplna blbost, aj ked niektori to robia. Myslim, ze jedine, co im po nej pomoze, je ze sa vygrgaju. Uplne nevhodne na podrazdeny zaludok dat kyselinu fosforecnu, farbiva, cukry, prichute....

siska53
26. feb 2025

Musis vyskusat. Ja som.velmi rychlo po operacii jedla v podstate normalne.. lenze ja som aj dojcila.. cca do 3-4 mesiacov som jedla vsetko. Colu som sice radsej neskusala.kvoli dojceniu, ale nemyslim, ze by mi uskodila..no kazdy to ma inak.

anna777115
26. feb 2025

Pepsi cola, je dobrá na trávenie, obsahuje tráviace enzýmy pepsiny. Žlčník a žlčove cesty sú háklivé, hlavne na dráždivé, mastné, štipľavé potraviny. Cola, ti naozaj v tomto smere nemá čím uškodiť.

tarvika
26. feb 2025

@denisa1f ono to je individualne, ja som uz 2 tyzdne po operacii jedla takmer vsetko, s vynimkou vyprazanych jedal. ale treba po troske skusat. ale kola by nemala robit problem.

katy084
26. feb 2025

Pijem colu už od toho času ako som ležala na izbe po operácii žlčníka,sestrička mi poradila, aby som po malých glgoch dopĺňala cukor...a bezne si dam 2dcl pocas dňa...nepijem na litre

janickacrazy
26. feb 2025

@denisa1f moja sestra má vyoperovany žlčník a jej nerobí dobre víno, takže skús opatrne vyskúšať, napríklad pivo jej nevadí vôbec

nevenka
26. feb 2025

@stanulienkat neviem, kde sa to vzalo, ale mne to pomaha. Samozrejme, ked mi je tazko a nie ked grciam alebo co. Ale siiiice, ked sme mali crevnu chripku, tak na treti den uz som zniesla deci koly a piskoty, takze neviem, ale mne to pomohlo.

simca06022011
26. feb 2025

@stanulienkat ale mna nezaujimaju tieto mudrosti, ja hovorim co mi realne pomohlo. AK mi to pomohlo, tak mi to pomohlo :DDD a uplne mi je jedno co si myslis o tom

simca06022011
26. feb 2025

@anna777115 ake pepsiny obsahuje?? Voda, Cukor, Oxid uhličitý, Farbivo: (E 150d), Kyselina: kyselina fosforečná, Aróma: kofeín, Aróma
tento nazor vznikol na velmi zlom vysvetleni si historie "pepsi koly", ziadne pepsiny neobsahuje

stanulienkat
26. feb 2025

@anna777115 enzym pepsin sa ti tvori v zaludku. A urcite nie v tom bordeli.

anna777115
26. feb 2025

Však to mi je jasne, ze pepsiny su zaludočne enzymi, ale pomahaju traviť a pepsi cola tieto enzymi obsahuje. Okrem toho aj kopec inych vecí, ale veď keď to nepije namiesto pitneho režimu, tak z casu na čas, jej to nema ako ublizit.

anna777115
26. feb 2025

@simca06022011 Ano, priamo vzlozeni nie je pepsin ale chemickym procesom v žaludku prave kyselina fosforecna napomahama k zvyšovaniu kyseliny chlorovodikovej v zaludku ktora tvori zaludocne enzymy akym je pepsin, ktory napomaha rizkladať zložite bielkoviny na jrdnoduhšie a napomaha taktiež k metabolizmu inych latok