Ovplyvňuje strava skutočne našu krásu a váhu?
Je podľa vás pravda že strava sa moc preceňuje? Že keď budeš jesť zdravo budeš štíhly, krásna plet vlasy nechty
Ja som si to myslela ale na druhej strane mám kamarátku.. ktorá jje len tousty čipsy pizzu - nejje mäso, zelenina jej moc nechuti max redkovky, nejje vajcia .. no proste na raňajky si dá snickers a zapije to energetakom a na obed si dá koláč
A ma 50 kg, nádherne husté vlasy, zuby jak z katalógu a nechty pevne… 😂a viem že sa takto stravuje už aj 10 rokov .. ja som asi okrem avokada ešte nevidela že by dala do ust niečo zdravé
Vy to ako vnímate ?
Cca do 35 som mohla jesť čokoľvek, naozaj čokoľvek, aj celú tortu a nevedela som sa prehupnúť cez váhu 50kg. Po druhom tehotenstve v 38 som ostala na váhe 58kg a bola som konečne spokojná. Teraz mám necelých 45 a so začínajúcou perimenopauzou mi pri každom vynechanom cykle pribudne 1-2kg. Stravu som výrazne upravila, napriek tomu sa tak deje. Napr. to, čo spomína @nyusika vôbec nejem a nejedla som ani predtým. Iste, raz za čas klobásku na Veľkú Noc, či v kapustnici, knedlík na nejakej oslave. Nejedávam ich však pravidelne. Sladké nápoje som nikdy nepila, ani ako dieťa. Sirupy a bublinky som doslova neznášala. Rovnako tak čipsy a iné výživné kalorické bomby. Ponúknem sa, ale neladujem sa nimi pravidelne, ani vo veľkom množstve. Momentálne vážim 64, čo nie je veľa, ale mne to už vadí. Takže jedna vec je strava, druhá vek, hormóny, kde aké diagnózy, operácie, lieky a vôbec - celý životný štýl.
Teraz je 'in' chudnúť 'v kuchyni' - no podľa môjho názoru, ak sa s tým človek nezžije a nepokračuje tak ďalšie roky, všetko sa časom vráti späť ako po ukončení každej diéty..
25 a "len" zly cholesterol? Tak to je pekne naprd,ked uz v 25 ma zanesene cievy. Aby ju v 45 nekleplo,alebo nedostala porazku,frajerka.
Ak má 20 tak to ešte nevidno...
@nyusika ja si nedávam extra pozor. Skrátka mi niektoré veci prestali chutiť. Takú kofolu alebo kolu by som nevypila, nechutí mi. Už mi nechutí ani aperol ani gintonic. Pizza, mekac, KFC a pod tiež nedávam, už len ten smrad mi vadí. To neznamená, že jem nejak zdravo. Len sa mi upravili chute a v rámci perimenopauzy sa mi všetko lepí na brucho. Kedysi mu to išlo do bokov a na prdel
Nuž v 25 a má len zlý cholesterol, takže až tak v poriadku nie je...
Tak tie prípady. Moja babka zomrela ako 94 ročná kvoli kovidu, keby ten nebol, ešte chodi do auparku na kávičku. Mala cez 80, keď ešte cestovala.
Celý život širšia ako vyššia, celý život klobásky, nitran, sladké, paprikove čipsy, biele rožky, slaninka nesmela chýbať, rezne museli byt, všetko plávalo v oleji a soli, ale riadiť sa tým, že ona sa pri tejto strave a minime pohybu dožila takého veku je hlúposť.
Cholesterol nemusi byt o stravovaní ale o genetike,j napr som sa vzdy zdravo a diétne stravovala a v 26 som mala vyssi cholesterol,sport,zdrava strava a tak ale tak mame to v rodine.Aj moja 40 kg sestra mala vzdy zvyseny cholesterol.Cize tak,ja si skor myslim ze výzor zalezi najviac od generiky,nieco mozes aj životným stylom ale to zasa az tak nezaváži ako gény.Napr su rozne teorie ako byt zdravy a co mas jest,niekto tvrdi ze bez masa,zasa PDK stravovanie tvrdi ze len maso a tuk sa ma jest…. Ja jej celkom závidím,toez by sim chcela jest tycinky a zapiť to colou a mat 50kg a nie napchávať sa šalátmi a strazit si postavu.
Ja som mala kamosku čo presne takto od strednej po výšku tlacila len chipsy a zapíjala kofolku, jedla len rozky a somariny a nosila XS velkost no a teraz ma 34rokov a je ako jaternica
@iwesska viesco,ja som sa napchavala len zeleninou a cholesterol zvyseny.Ale pre mna su horsie polotovary,ecka,umele dochucovadla,emulgátory a rozme tieto umeliny ako tucne maso alebo slanina,nakoniec pdk dieta je založená len na jedeni masa a tuku a vraj ma pozitivny účinok na zdravie.
Keď si mladá, mozes kadečo… ako píšu… počkaj dp 35 alebo 40tku.
Hookaido som spravila tak, ako sa robi klasicky z masa.. len namiesto masa tam bolo to hokkaido osupane a zbavene semiacok, robievam tak aj z karfiolu ci hlivy. A quinoy varim normalne ako ryzu.. nic mimoriadne.

Popravde poznám dvoch dôchodcov po 70tke , čo sa stravujú langoše, koláče, slanina, klobásy, knedlíky, vela chlebu. A no.. uz maju po 70tke a žena ani vysoký cholesterol. Ale teda vidno to na nich, ze sú pri sebe.
Z vlastnej skúsenosti zas viem, ze keby ja sa tak stravujem, tak mi je zle. Presla som na zdravu stravu a citim sa lepsie aj vyzerám o trochu lepsie.
Inak o tej tvojej kamoske vies, ze tak papa stále alebo len pred tebou? Ja som dlho tak zavidela mojej chudej kamoske, ze si dá so mnou pizzu, sladkú kavu, dokonca si dala ona aj koláč a bola štíhlejšia. Az po vela rokoch som si uvedomila, ze pravdepodobne po tom, co ideme domov nase životy vyzerajú inak. Ja som si za tym dopriala večeru a dalsi den lenosila. Ona si kvoli tomu kolaciku dala už len nieco malé a ďalší deň isla do nákupného centra sa vybehať. 😇