Skonzumovali sme bryndzu 6 dní po záruke. Aké sú riziká?
Ahojte, dala som nechtiac do cestovin bryndzu Pilos ale som zabudla pozriet zaruku. A bola do 9.3. 😑
Ja mam tak strach s potravim s laktozou a jedol ich aj maly 🥺 Mate podobnu skusenost?
Nič sa nestane
@majo111222 ano ved skusila som 1x a nezdala sa mi chut ale nechcela som vyhadzovat, ptm som triedila odpad a kukam, ze tvl 6 dni PO 🥺
@stellarstar dufam, lebo prave Lidl ma najviac rozruchu, ze prebaluju a podobne skrz zaruky 🙈
@majo111222 ved to, ze clovek dnes uz ani nevie pri deckach co je viroza atd.
Keby bola zlá, už by ste ju 🤮. Žalúdočná kyselina vám spáli všetko , čo by bolo v nej zavadné. Max vás trochu preženie. Nerob paniku, stres, nezjedli ste hnilobu.
Tak sa pokakate, v najhorsom pripade. Niekto by to nazval “jarny detox” :D
Mne je skor cudne, ze sa ti nezdala chut, aj tak si z toho varila a dala dietatu… to si ako mohla schuti zjest?! Skor toto mi rozum neda🧐
Nezdala sa ti chut,ale nechcela si vyhadzovat, pomooc🙈🙉
My sme s manzelom raz zjedli den po zaruke tak nam bolo zle ze na to nikdy nezabudnem...odvtedy ak kupim bryndzu tak len tak ze ju zjeme hned v ten den
Žiadne však je to na všetkom minimálna trvanlivosť čiže pokiaľ nesmrdela tak v pohode
@vanilkovazmrzka ja sa z bryndze pokakam, aj ked je dobra...🤭🤣.
No ale k veci, ak aj je po zaruke a nesmrdela, nebola plesniva, tak bola v poriadku.
Bezne sa mi stane, ze aj jogurt zjem po zaruke a nic sa nedeje. Aj kyslu smotanu.
@nevenka ano? ja som strasne opatrna, jedna skusenost a uz som dokakana cely zivot 🤦♀️😁
@iwesska no jedla som bryndzu 2x v zivote, nemam s nou taku prax
@kyruska manzel povedal, ze chutila ako vzdy 🤷♀️ ja s bryndzou vela skusenosti nemam
ak by bola pokazena do pol hodky sedis na wc a ideees
ak sa to neudialo tak nic
Mne sa viackrat stalo,ze bryndza bola pokazena par dni pred skoncenim zaruky a preto si na bryndzu davam velky pozor. Ja som ju ale nejedla,vyhadzujem. Nechcem mat bolesti brucha a hnacky. Nabuduce neriskuj. Pri inych mliecnych vyrobkoch nevadi,ak sa konzumuju po zaruke,no bryndzu by som neriskovala. Ta vie spravit riadne prehanky a poriadny jarny detox ako to tu niekto spominal.
Keby bola pokazena uz davno vam je zle. Hned po zjedeni by ste sa striedali o zachod. Uz sa nemusis bat.
Nič sa nestane. Ak bola dobre udkladnená tak absolútne.
Ale prosim vas ako moze lidl prebalit originalny obal ... uz prosim vas neverte takym picovinam co sa narozprava ja ked to pocujem uz sa mi rozum zastavuje. Nic sa vam nestane ja som zjedla kadeco mesiac po zaruke a co nic
To som počula o Kauflande aj o Tescu. Ja by som tu bryndzu nejedla. Toľko dní po záruke.
Mliečne a mäsové výrobky nemajú minimálnu trvanlivosť, ale majú spotrebujte do. To znamená, že po tomto dátume už v nej začína všeličo žiť. Ale je otázne, koľko živých vecí je v bryndze z lidla, takže ak bola vôňa, chuť a konzistencia v pohode, nič vám nebude. Ja I veci v záruke ovoňiam, ochutnam, ak sa mi nezdá, ide to ta tam. Kvôli pár eurám nestrávim deň, alebo viac, v objatí wc.
autorka a ako dopadlo to dobrodružstvo s bryndzou? V pohode ste to prežili?
@0silvia0 nastastie OK 🙈😂
@martinadomianova ved ani ja, pochybyla som 🙈