icon

Súčasná situácia a karanténa.

victoria210
24. mar 2020

Ahojte vsetci,napadlo ma,to ako dokedy mame sediet zatvoreny kvoli virusu,ked skonci karantena v piatok vychadza myslim.To ako uz potom sa nemozeme nakaziť?sak snaď je to jedno,mozem ja sediet povinne doma celu karantenu,potom vyjdem vonku a nakazim sa.Cely tento virus je kolobeh nekonečny🤔

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
nienna
25. mar 2020

Podľa najnovších informácií umrelo 19. 3. 2020 v Taliansku na koronavírus 450 ľudí.
Počet obyvateľov Talianska v roku 2019: 60,4 milióna
Úmrtnosť v Taliansku v jednotlivych rokoch:

2017 ..... 10,4 úmrtí na 1000 obyvateľov, čiže celkovo za rok: 628.160 čiže za deň: 1.720

2018...... 10,5 úmrtí na 1000 obyvateľov, čiže celkovo za rok: 634.200 čiže za deň: 1.737

2019 ......10,6 úmrtí na 1000 obyvateľov, čiže celkovo za rok: 640.240 čiže za deň: 1.754
Zdroj: https://knoema.com/atlas/Italy/Death-rate

Priemerný vek tých, ktorí umreli je 79,5 roka.
Z toho vyplyva, ze v Taliansku umrelo po minule roky za 1 deň v priemere štyrikrát viac ľudí na iné diagnózy ako na koronavírus. Tak kde su tie plne mraziaky? Ze nestihaju pohrebnictva? Preco, ked su zvyknuty na take vysoke cisla? 🤷

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
25. mar 2020

@nienna ibaze tych 1750 mrtvych im neumrelo v hromadne naraz na konkretnych miestach (aktualne ohniska), ale prerozdelene po celej zemi. (jasne, vo vascom meste viac, na vidieku menej).
dalsia vec je, ze mrtvych neprevazaju do kazdeho pohrebnictva po celej zemi, aby to prerozdelili. vtedy by to pravdepodobne stihali bez problemov. no nie je to mozne.

nehovoriac, ze pribuzni nie vzdy pochovali mrtveho v mieste, kde umrel. rodina si vybrala, kde ho prevezu a pochovaju.

teraz su podmienky zmenene.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
alchemilkazltozelena
25. mar 2020

@anjika44 ty si inac v poriadku?

Ludia preboha, ja tiez suhlasim s @patriciaprizel je to cele nafuknute a zbytocne velka panika okolo toho, teraz je 200 nakazenych a toto sa deje tam o mesiac co? Ludia nevyjdu ani z bytu? Vsak to je chore, taku paniku robit a bat sa ze na mna skoci virus niekde pre boha ziveho

Vsak to by musel clovek s virusom nakaslat na vozik v obchode, na rucku, a ja by som tu rucku musela olizat! Robi to niekto? Kriste uvedomte sa kym sa uplne nezblaznite.... lebo co tak sledujem tak 99% slovakov je zmagorenych, zvelicuju cely tento hlupy virus a paniku okolo a len si tym sami skodia, nic viac...
Ohladom objimania a neviem coho vsetkeho, vsak dotycny to nema na vetrovke preboha, to by musel byt bez ruska, ja bez ruska, a musel by ma okaslat aby som to dostala 🤦‍♀️

Uz naozaj ak sa nechcete zblaznit, tak zmiernite tu paniku, inak pridete o psych.zdravie este skor, ako toto cele skonci.....

griska11
25. mar 2020

@patriciaprizel život nie je len o číslach a štatistikách.... Keď to máš takto postavené tak to si ochudobnena o veľké zázraky zivota😉

griska11
25. mar 2020

@patriciaprizel co tvrdíš nie je pravda. Denne číslo zomrelých je číslo zomrelých na koronu Plus ľudia ktorý zomierajú normálne prirodzenou smrťou..... Takze je to o tých s coronu navyše, ktorí by za normálnych okolností možno vôbec nezomreli. Pleties jablká s hruškami

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
griska11
25. mar 2020

@patriciaprizel nevyzdraveli ale nemuseli by zomrieť dnes zajtra ale o niekoľko mesiacov ci rokov....

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
griska11
25. mar 2020

@patriciaprizel tak nech sa páči choď sa kľudne nakaziť a vyskúšaj ako táto vymyslená choroba bude v tvojom organizme reagovať.... Hlúposť co?! Presne taká o akých tu píšeš 😉 pekný deň

mondolina
25. mar 2020

@patriciaprizel
Len nechápem prečo tú" vymyslenú" koronu riešiš na koňovi a dávno neriešiš na príslušnych miestach.
Aha lebo by ťa poslali veľmi rýchlo do P.
Takéto konšpirácie by mali byť trestné.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
mondolina
25. mar 2020

@patriciaprizel
Odpovedáš iba na to čo sa ti hodí, neodpovedala si prečo to neriešiš aj inde.

mmoni89
25. mar 2020

@alchemilkazltozelena ja len poznamenam ze na predmetoch ako bunda ,rucka..prezije 2-3dni takze nakazit sa mozes pomerne jednoducho ked si vyzliekas bundu napr.a volne vo vzduchu prezije tusim 20minut? Cize moze sa ti zachytit vo vlasoch.napriklad

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
nienna
25. mar 2020

Pre mna je najhorsie to, ze ludia sa boja korony, ako keby bolo na 100% iste, ze ked ju dostanu tak zomru 🤷 a toto by si mali uvedomit, to ze zomru slabi ludia, ktori uz maju nejake ochorenia, to je bohuzial smutne, avsak ako viete ze by nezomreli aj keby dostali chripku, anginu, horucky, nadchu a podobne bezne choroby? Ak by to tak bolo, tito ludia by nemali vychadzat z bytov a nie my zdravi ludia. Jasne, ze ked je dakto chory, a je jedno ci ma koronu alebo anginu, mal by zostat doma a pockat kym sa uzdravi. Ale z akeho dovodu sa robi taka panika len z korony? Ja sa napr vôbec nebojim, ak sa aj nakazim, nebude to prijemne, chvíľu ma potrapi a bude dobre. Tak isto ako keby som dostala napr. anginu. A ak sa mi to skomplikuje, znamena to, ze by takato komplikacia nastala, aj keby som dostala akukolvek inu chorobu 🤷 nechapte ma zle, ja by som len bola rada, keby sa ludia prestali tak hrozne bat a panikarit. To sa vazne tak strasne bojíte kašľa, soplov, horucky, pri ktorej viete ze povedme za tyzden prehrmi?

mondolina
25. mar 2020

@patriciaprizel
Hej na toto máš kapacity na MK mudrovať. Tak reálne spíš TČ na štát ako si to písala na začiatku, veď nepriestrelné argumenty máš.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
web_korona
Autor odpoveď zmazal
marca12
25. mar 2020

@marion09 to ano,ale uz si videla situaciu s chripkou ako je teraz v Taliansku,ze nestihaju pochovavat,nemaju kam ulozit mrtvych? To musi byt iny masaker a mnoho lekarov skonci u psychiatra,ked toto skonci. Aj ja hovorim,ze na chripku umrie viac,ale nie denne take masy ludi. Uz to naozaj nie je sranda a smutne,ze ludia stale spochybnuju.