Váš názor na občasné užívanie marihuany?
Caute, aky mate nazor na obcasne uzivanie marihuany? Myslim tym raz za mesiac az dva, len zo sklicka (cize davka gulicky velkosti ani nie 1cm). Zaujima ma hlavne nazor vekovej kategorie 18r a vyssie, hlavne starsich ludi. Celkom dobre sa po tom spi a kedze som nikdy nefajcila a nepila a ani neplanujem, toto mi pride ako mensie zlo, no.bojim sa s tym niekomu priznat, aby ma neodsudili ze som fetka alebo nieco.. Vas nazor?
No neviem ci si s týmto na dobrom fóre, tu z teba pre príležitostneho jointa spravia hneď drogovo závislu, feťáčku a neviem čo všetko. Osobne na tom nevidím nič zlé, ale som zástanca toho, že všetko s mierou a nič netreba v tomto smere preháňať. Poznám mnoho ľudí čo si dá, niektori príležitostne, pretože si chcú na tom pozrieť dobrý film, vypočuť dobrú hudbu, zabaviť sa, proste vypnúť. Dokonca sú to normálne vzdelaní pracujúci slušní ľudia čo majú rodiny, žiadne socky ani asocialkovia, jednoducho si sem tam dajú, majú to v tomto smere v hlave upratané. Potom poznám takých, čo sa dostali už do stavov, že potrebujú byť mimo realitu a zjetí stále, ako keby nevedeli v reálnom svete existovať, čeliť problémom každodenného života a takto sa snažia pred tým utekať, to ale nie je problém trávy, ale ich nevyrovanych osobností. Tam už to trocha gumuje hlavu. Každopádne, chlastu sú plné regále, plne krčmy alkoholikov a to je úplne legálne, dokonca je to fakt akýsi národný šport, prídeš na návštevu a "čo ti ulejem"? Nevravím ze je to tak všade, ale spoločnosť to tak akosi akceptuje. A koľko rodín chlast a alkoholizmus už rozbil... Toto je asi aj ťažko s alkoholom porovnávať, na ktorom vzniká závislosť fyzická, teda alkoholik pri abstaku ma celkom širokú škálu telesnych prejavov, však prečo sa chodí na vyrovnávacie pivko, človeku je zle a ma opicu a nenormálne ho boli hlava, dorovna a je dobre, už len toto je absťak, to nevravím o traseni rúk, poteni, degenerácii mozgu, odpalenej pečeni... Mohli by sme pokračovať do rána. Pri burine som asi nikdy nezažila a nestretla človeka co by niečo takéto mal alebo zažil, preto nemáš na druhý deň potrebu si dat, telo ako také si to nepýta, možno hlava, ale to je záležitosť psychiky. Tak isto je kravina ze je to cesta k tvrdým drogám, pretože nie je. Je mnoho ľudí čo hulia, a v živote k tvrdým drogám nepričuchli. Naopak je kopa ludi, čo trávu ani len nikdy neskúsili a lietajú v tvrdých drogách. Možno ani netušíte, koľko ľudí vo vašom okolí si dá a vy neviete nič, lebo vám to nevešaju na nos. Apropo, ako bolo spomenuté už v komentároch vyššie, koľko ľudí si šľape na nejakých antidepresiách, lexaurinoch, xanaxoch a kadečom inom? Nechcem radšej vedieť to číslo, psychiatrické ambulancie plne a pomaly každý z nej odide s nejakým super šmakom na recepte. Toto sú tiež drogy, len legálne, chemicky vyrobený bordel na odžubavanie mozgu, a takisto tu vznikajú závislosti, prečo asi sa antidepresiva musia vysádzať postupne a nie zo dňa na deň? To nevravím koľko ľudí je závislých na posratych kvapkách do nosa, alebo liekoch od bolesti, absťak z takého tramalu vie byť vraj veľmi "veľká zábava". Takže nie je všetko v tomto smere iba čierne alebo biele.
@sigma510 dakujem 🫶🌷
@dzulli1980 presne tak
Mnohé z vás tu vidíte veci iba čierno alebo bielo, nič medzi tým. Nebudem reagovať individuálne, ale všeobecne.
Každý feťák nezačína trávou, je to blud a kto toto tvrdí, o marihuane vie zhola nič.
Alkoholik začína pohárikom. Začína. No nie každý kto si dá príležitostne alkohol, či už v lete pivo, pohár vina pri filme alebo si v zime rubne slivovicu do čaju je alkoholik, alebo sa ním musí zakonite stať.
To ze niekto slope prvú ligu je individuálna zalezitosť, a to ze sa niekto stane alkoholikom tak na to vplýva tak neskutočne množstvo faktorov ze až. Vzorec dáš si sem tam alkohol bude z teba alkoholik sa všeobecne použiť nedá. Tak isto je to aj s marihuanou, to ze si niekto sem tam dá, neznamená ze je feťák co nevie co so sebou, preboha to nie je pervitín na ktorom má človek také abstaky ze si musí šlahnut hneď lebo to nevie vydržať (nie nikdy som ho nemala, ale poznám ľudí čo mali, porozprávali mi). Však sa tu zas netvarme ze baba si ide heroín pichať. Mimochodom, ak niektoré z vás pijete bylinkové čaje, čo býva na krabičkach? Toľko a toľko Drogy zalejeme... Áno drogy. V prírode je XY rastlin, volne dostupných, že by ste sa divili co dokážu s človekom dorobiť, je to len otázkou toho, ako ich užijete, pripadne nakombinujte. Napríklad taká šalvia, čaj z nej výborne liečivo na boľavé hrdlo, ale skúste ju usušenu sfajčiť 😂.
poznám pár fajčiarov marihuany 🤔
1. Žena 35 rokov. Zapálila si prvý aj posledný krát na párty vo veku 28 rokov. Jeden, jediný krát. Bohužiaľ u nej spúšťač schizofrénie. Ver, never...
2. Sused z mladosti, super chalan, fešák. Sem tam si zapálil, nejaký ten piatok, však sranda musí byť, ide piatok, zahulíme, uvidíme... Časom pri normálnej komunikácii som si všimla, že je akýsi "vymletý" A veruže áno... dnes ti nepovie súvislú vetu 🤷♀️ Stratená existencia, rozvedený, rodičmi vydedený...
3. Ďaľší sused z mladosti. Nadaný hudobník. Trávička akosi vždy patrila k lepšiemu tvoreniu skladieb, nálade na koncerte. Dnes? Chodiaci klaun s nekoordinovanými pohybmi tela, neurotickými tikmi rúk a nôh, verbálnymi prejavmi koktejlu toxickej psychózy, bipolarity a mánie. Pezinok jeho druhý domov 🤔
4. Bývalý sociálno - patologický klient, zosnulý na ulici. Nadaný, inteligentný chalan, z fajn rodiny... Životný štýl skateboardistu, snowboardistu. Trávička predsa k tomu image patrí. Piatok, sobota, neskôr aj v priebehu týždňa. Neskôr pervitín. Prosby a ponúknutá pomoc od rodičov. Neprijatá pomoc... Vyhadzov z domu, bezdomovectvo, lacný alkohol. Už nebohý. Vek 30 rokov... Bohužiaľ.
5. Iný klient... nešťastná láska = únik marihuana, neskôr heroín...Vek 31 rokov. Nech odpočívaj v pokoji
6. Kamarát zo sídliska. Skateboardista. Divoké 90-te roky. Tiež nešťastná láska, životný štýl, zlý vzťah s otcom. Marihuana ako prvá, potom heroín a rôzne podoby a formy návykových látok=psychofarmaká, alkohol, pervitín, heroín, tak na striedačku 😵 Dnes? Štyridsiatnik s telom a bezubým úsmevom starca. Fajčí už len marihuanu, len taj aby bol vo forme.. Neviem o tom, že by mal psychiatrickú diagnózu typu schizofrénia a podobne... ale závislosť pretrváva. Vždy keď ho vidím, pomyslím si aká škoda (fajn chalan, fešák...) ako mu mohlo v živote dobre byť 🤷♀️
7. Kamarátkin syn... hulič prvej ligy. Trpela celá rodina, očistec na Zemi. Fyzicky napadol otca, dlžoby, exekúcie... Jediné riešenie bolo trestné oznámenie na vlastného syna, smer 👉väzenie. Po návrate dlhodobá psychoterapia, svojpomocná skupina, tvrdé pravidlá. Chalan "seká latinu" Bolo skutočne nutné zájsť až tak veľmi ďaleko???
8. Môj známy. Na VŠ si s chalanmi zapálili, bum... dostal taký stav, že ho sanitka odviezla. Pred viac ako 20 rokmi. Panický atak. Odvtedy navštevuje psychiatriu a užíva nízke dávky liekov. U neho to bol spúšťač...
9. Iný známy. Sem tam pofajčil a už si povedal že nemôže!!! Lebo? Tiež máva po vyfajčení STAVY, a panické ataky.
Rada som prispela, názor si urob sama. Myslím, že viac netreba....
Zrovna kúsoček od tejto diskusie je diskusia "pomohol vám xanax?" tie komentáre stoja za to. Ak potrebuješ daj si, príležitostne to z nikoho závislaka nerobi... A podobne komenty. Normálne ma to pobavilo 😂
@dzulli1980 kazdy fetak zacina alkoholom
Marisa je aj spúšťačom veľa psychiatrických diagnóz, a áno, aj jedna cigareta. Dokonca aj spúšťačom schizofrénie.
Boze to su tu nazory😅 by som chcela vediet kolke z vas nevedia existovat bez klasickej cigy, kavy ci cukru.
Autorka, trava ti pomoze k lepsiemu spanku (ak je to ten spravny druh) aj k uvolneniu. Alebo aj k nabudeniu a lepsiemu sustredeniu. Lenze nevyhoda je, ze casom bez toho nebudes vediet tymito sposobmi fungovat,resp to bude horsie kym si zasa telo bez toho nezvykne.
Ja som tu jeden opacny priklad ako tu uvadzaju ani nepoznam ziadnych takychto vyvrhelov co tu opisuju, vsetko slusni ludia s rodinami a pracami. Ja som s tym sice tento rok prestala, snazim sa zit zdravsie a pracovat s myslou bez podpory. Tj aj obmedzujem kavu a nejem cukor. Meditujem ked nemozem zaspat.
@sigma510 ja som pisala do temy o xanaxe, co tu uvadzas. Mala by si sa zivit vestenim, ked poznas moj nazor na marihuanu, aj ked som este ziadny nenapisala ;). Kazdy tu ma pravo napisat do hociktorej temy. Co neznamena, ze do temy o xanaxe a marihuane budu pisat ti isti ludia. Takze to, ze par ludi nebolo proti prilezitostnemu uzitiu xanaxu este nezmamena, ze sa tu nenajde kopec inych ludi, ktori su proti uzivaniu marihuany.
Ja inak vidim dost rozdiel medzi schvalenymi a otestovanymi liekmi a mariskou, ktoru nevies, akej je zrovna kvality, ani co s tebou spravi (myslim prve uzitie). A tiez, ze marihuana je u nas stale nelegalna (s cim nesuhlasim).
Btw, som rodic, ktory ma dieta v Amsterdame a viem, ze parkrat bol joint aj kolacik. Mne osobne neprekonatelne smrdi, ale muz s dietatom sa dohaduju akurat, kedy pojdu spolu do coffeeshopu.
Ako velky problem na Slovensku vidim alkohol. Jeho dostupnost aj fakt, ako je udomacneny v beznom zivote velkej casti obyvatelov.
My nepijeme uz dlhe roky. Dobrovolne rozhodnutie ;)
Ked som mala 16, mala som frajera, ktory fajcil travu, a videla som, co to s nim robi - bol cim dalej, tym viac vymlety. Bola som s nim 4 roky, takze viem posudit, ako ho to zmenilo. Fajcil cca raz za tyzden.
Dalej vysoka skola - ako sa zmenili hulici za tych 5 rokov, bolo ocividne - sama pohodicka, manana, s tymi ludmi sa proste nedalo bavit, mali svoj svet odtrhnuty od reality.
Ako tu niekto spomina zavislosti od kavy, cukru, nosnych kvapiek a spol. - to fakt treba na obhajobu travy vytahovat takuto demagogiu?
A co sa tyka liekov na psychiku - porovnavat roky vyvijane a rokmi uzivania overene lieky s travou, ktora je bez kontroly kvality a sily a povazovat ju za akoze univerzalny liek na psycho diagnozy - no ja neviem, radsej sa zverim do ruk odbornika ako dealera ci zahradkara.
@sigma510 vyjadrim sa k tej droge, lebo ty si pleties odborne terminy s hovorovymi. To, co sa tu riesi ako droga, sa odborne vola omamna a psychotropna latka. To, co mas na krabicke od caju, je odborne droga - cast alebo cela rastlina, moze byt aj huba alebo zivocisneho povodu, ktora sa vyuziva v prevencii a liecbe ochoreni. Cize odborny termin droga nema nic spolocne ani s navykovymi, ani s psychotropnymi latkami.
Kamarát tiež húlil zo začiatku len príležitostne....potom sa dávka zvyšovala....prišla schizofrénia taká, že si pár krát poležal na psychiatrii....keď ho prepustili naposledy, skočil z mosta a už ho niet....
Každý by mal vedieť aký je co sa tyka uzivania a zneuzivania navykovych latok...bavime sa o dospelých ludoch ano? Ak mas problém s mierou vo vsetkom, je vysoko pravdepodobné, ze sa neustrazis ani tu...lebo je to dobreee, na začiatku..to je prva vec. Moja osobna skúsenosť...brat je hulic, robi programatora, neni ani skoktaveny ani vymeteny alebo spomaleny, pocas vysky som mala dvojtyzdnove obdobie kedy sme kazdy vecer palili brko...potom prisla situacia, ze mama ma poslala do obchodu, tak som sla a ani za toho boha som si nevedela spomenúť co to mam kúpiť...no do revu mi bolo...brat taketo stavy nemal...ja ano a po ovela mensich mnozstvach...tym chcem povedat, ze ak ti niekto hovori ze je to ok, tak pre teba to tak byt nemusi...ale samozrejme aj vice versa, ziadna z tychto zlych skúseností nemusí byť tvoj príbeh. Za mňa je najspokojnejsi ten co nepotrebuje ziadnu syntetiku/burinu k šťastiu, ide to do peňazí a efekt je krátkodobý.
@slnkojezivotabudic "niekto nahuleny a by niekom ublizil alebo zabil som nepocula, ale opity ano..."
Robila som na priestupkoch, kde sa okrem ineho riesili ublizeniela na zdravi - vplyv alkoholu sa zohladnoval ako pritazujuca okolnost, bolo pomerne jednoduche zistit, ci priestupca pil - napriklad mu policajti dali hned na mieste fukat. Ci bol v case spachania priestupku pod vplyvom travy, sa nezistovalo, takze to, ze si ty o nicom takom nepocula, nemusi byt uplne smerodajne pri posudzovani, ci sa pod vplyvom travy pachaju ublizenia na zdravi.
.. u niekoho to spusti schyzofreniu ...a rozne ine veci ...mala som znameho ktory bol prilezitostny uzivatel a cca po roku mal taky "stav"..no ma schyzofreniu a musi sa riadne liecit ...potvrdene lekarom, ze mu to spustila marihuana..
Na lepší spánok si kúp melatonín v lekárni.
Je určite percento ľudí, ktorí sú náchylnejší na užívanie psychotropných látok a nevedia s tým len tak seknúť. Ak si žena, pravdepodobnosť stúpa.
Pri liečbe parkinsona, sklerózy multiplex a rakoviny častokrát prospešná vec. Inak NIE.
Mne sa velmi paci ako ludia ked si zapalia 10x za den to je ok, lebo to je povolene, to vobec nie je zavislost s nasledkami moznymi, ale to sa neberie ako droga, xy matiek a otcov pije kazdy vecer pohar/dva nvm mozno aj flasu vina, ale to nie je droga, lebo to je povolene a “vobec” to nie je zavislost, tiez si miesto cigarety ci alkoholu mozu urobit kamilkovy caj…ale prilezitostny joint pane boze 😀
Najma ked aj polovica deciek fajci huli…tam by mala byt osveta a nie ked si dosply clovek nici svoje zdravie.
Ja nehulim, skusala som neocarilo ma to tak ako cigy ci alkohol, ale v mojom okoli vela ludi ano a niektori roky a vies co? Ani jeden nezapada do katastorfickych scenarov vyssie. Za mna ak je to sem tam, nevidim na tom nic zle, keby to nie je zakazane verim ze by mnohym padli sanky kolko ludi fajci travu. Tak ako za mna nie je normalne denne fajcit cigarety ci po veceroch pit vino nie je pre mna normalne ani denne hulenie. Ale sem tam preco nie, dolezita je miera.
Moja kamarátka mala priateľa, ktorý sa takto ,,uvoľnoval” a ten človek sa nám pred očami menil. Časom bol úplne mimo, ani normálneho rozhovoru už nebol schopný, akoby žil v inej realite. Neviem, čo je s ním dnes, ale snáď sa z toho dostal. Radšej to ani neskúšaj, nevieš kedy to vypáli mimo kontrolu.
Nie. Nikdy nevieš kedy a ako sa ti to prejaví v budúcnosti (nemusí nijak samozrejme, ale prečo to preboha provokovať...). Kvôli tomu, že sa po tom "dobre spí"??? To je za na dôvod že dovi dopo. Ešte u deciek beriem, že experimentujú, ale za to že sa mi po druhé dobre spí , by som ju určite raz za mesiac/dva rekreačne neužívala. Skôr by som skúsila zistiť, prečo sa mi inokedy dobre nespí...
@sigma510 píšeš uplny opak toho, co zas vidim ja, neda sa pozerat na tie zhulene ksichty , takisto ako na ožraté. Nielen alkoholik potrebuje vyrovnavacie pivko, mame velmi blizkeho kamarata ,ktorý ak si nedá travicku je asi taky debil ako ten co si neda vyrovnavacie pivko. A najhorsie na tomto dnesnom drogovom svete je, ze s tym zacinaju este deti pod 18r. Kopa, kopa detí. Lebo ved len pre zabavu....
Ľudia z marihuany hlupnu. Poznala som dosť takých ľudí a všetko vymlety. Droga ako droga. Aj keď je ľahšia, stále je to droga a je hlúposť že nenavykova.
Kludne
Môj názor je ze táto stránka je na túto tému maximálne nevhodná. To ako keby si sa pýtala na fóre pre autickarov na najlepší tekutý korektor.
Spoluziak zo ZŠ počas strednej, už dospelý po požití marihuany vyskočil z okna. Keďže aj ostatní prítomní si ju dali, nik nestihol zareagovať. Pamätajú si len, že tvrdil, že vie lietať 😔 Keď sa to dozvedel jeho otec, v ten deň sa obesil... Keďže to bol uz jeho druhý syn, ktorý umrel, neuniesol ťarchu. Veľmi smutný pohľad na ich maminu na pohrebe 😔

Každá rastlina má svoje liečivé účinky,ale aj svoju drogu. Ale napríklad z drogy jednej rastliny, ktorá rastie doma na dvore sa možno pose.ies z marišky môže niekto dostať krídla a vyletieť von oknom,či nedajbože uvidí v rodinnom príslušníkovi satana. V tom je ten rozdiel, prečo je zakázaná 😏. Pretoze ako vieme, každý má svoju povahu,či je ,, čistý" a či zhulený. A pri zhulenom to nikdy nevie 100percentne ani on sám,ako zareaguje.