icon

Voľnopredajné alternatívy antidepresív

29. sep 2025

Ahojte , ocitla som sa vo veľmi ťažkej životnej situácii a naozaj to psychicky nezvládam a problém je, že na odbornú pomoc tento rok nemám čas ( vyčerpaná dovolenka aj lekári a pracovná doba doobeda ) . Existuje nejaký voľnopredajný liek ktorý by mal skutočne účinok ?

mmooly
29. sep 2025

nejaký ukludňovák ti zatiaľ predpíše aj obvodný lekár.. inak je persen, sedatif pc...

autor
29. sep 2025
@mmooly

nejaký ukludňovák ti zatiaľ predpíše aj obvodný lekár.. inak je persen, sedatif pc...

@mmooly to som nevedela , vďaka

billy_jean
29. sep 2025

Žiaľ, žiadny voľnopredajný liek z lekárne nemá rovnaký účinok ako lieky, ktoré predpisuje psychiater na úzkosť či depresiu. V lekárni bez receptu nájdeš najmä rastlinné prípravky - napr. Depress, s výťažkom z valeriány, mučenky, chmeľu, ľubovníka bodkovaného. Môžeš skúsiť aj adaptogény - Rhodiola, Ashwagandha. Prípadne doplnky s s magnéziom + B6, ktoré môžu mierne tlmiť nervozitu a napätie.

Inak aj AD, aj benzodiazepíny, aj hypnotiká ti vie predpísať aj obvodný lekár.
Odporúčam však prvú možnosť.

martinkatinka
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor k lekarovi mozes ist, len to nebudes mat platene. Ak to akutne potrebujes, tak chod. Inak iba nejaky caj alebo ti poradia v lekarni.

autor
29. sep 2025
@martinkatinka

@anonym_autor k lekarovi mozes ist, len to nebudes mat platene. Ak to akutne potrebujes, tak chod. Inak iba nejaky caj alebo ti poradia v lekarni.

@martinkatinka v tejto práci sa také nenosí a hlavne nemôžem vyskakovať keď mám zmluvu na dobu určitú 🙈

autor
29. sep 2025
@billy_jean

Žiaľ, žiadny voľnopredajný liek z lekárne nemá rovnaký účinok ako lieky, ktoré predpisuje psychiater na úzkosť či depresiu. V lekárni bez receptu nájdeš najmä rastlinné prípravky - napr. Depress, s výťažkom z valeriány, mučenky, chmeľu, ľubovníka bodkovaného. Môžeš skúsiť aj adaptogény - Rhodiola, Ashwagandha. Prípadne doplnky s s magnéziom + B6, ktoré môžu mierne tlmiť nervozitu a napätie.

Inak aj AD, aj benzodiazepíny, aj hypnotiká ti vie predpísať aj obvodný lekár.
Odporúčam však prvú možnosť.

@billy_jean ďakujem

martinkatinka
29. sep 2025
@anonym_autor

@martinkatinka v tejto práci sa také nenosí a hlavne nemôžem vyskakovať keď mám zmluvu na dobu určitú 🙈

@anonym_autor tak sukromny lekar za poplatok po pracovnej dobe. Vzdy sa da najst riesenie.

qrstxyz
29. sep 2025

Skús medovku, či už tabletky s extraktom alebo klasický čaje, mne to vždy pomôže uvoľniť napätie.

petronelag
29. sep 2025

Môžte skúsiť aj čaj medovkový, ľubovníkovy alebo také z obchodu na stres a napätie. A so súkromným lekárom sa môžte dohodnúť aj na poobede, za nejaký poplatok.

autor
29. sep 2025
@martinkatinka

@anonym_autor tak sukromny lekar za poplatok po pracovnej dobe. Vzdy sa da najst riesenie.

@martinkatinka momentálne na takéto riešenie nie sú finančné prostriedky

zmrzlinka2021
29. sep 2025

@anonym_autor

Liek je preto liek, lebo presiel milionmi studii, vyskumami a ma urcity ucinok - preto je na predpis.

Vsetko volnopredajne je len "ked ti je mierne tazsie" - proste nie na realne depresie, uzkostne stavy.

Treba si upratat priority - peniaze sa vzdy najdu. Ist ku psychiatrovi a cim skor zacat liecbu. Verim, ze mas v zivote niekoho, kto ti pomoze aj financne.

autor
29. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Liek je preto liek, lebo presiel milionmi studii, vyskumami a ma urcity ucinok - preto je na predpis.

Vsetko volnopredajne je len "ked ti je mierne tazsie" - proste nie na realne depresie, uzkostne stavy.

Treba si upratat priority - peniaze sa vzdy najdu. Ist ku psychiatrovi a cim skor zacat liecbu. Verim, ze mas v zivote niekoho, kto ti pomoze aj financne.

@zmrzlinka2021 priorita je dieťa ktoré je vážne choré a všetky prostriedky idú jemu na liečbu .... Nie vždy je to také jednoduché ako sa zdá

zmrzlinka2021
29. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 priorita je dieťa ktoré je vážne choré a všetky prostriedky idú jemu na liečbu .... Nie vždy je to také jednoduché ako sa zdá

@anonym_autor Lenze ak ty nebudes OK, nebude OK ani to dieta.

autor
29. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor Lenze ak ty nebudes OK, nebude OK ani to dieta.

@zmrzlinka2021 preto to chcem aspoň dočasne riešiť kým sa situácia trochu stabilizuje a bude možnosť riešiť to

martinka17
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor len nezačni brať ukľudňováky od lekára pravidelne. Všetky sú silno návykové, radšej vyhľadaj skutočného odborníka.
A podľa toho čo píšeš - tie oblbováky ťa len utlmia, pri chorom dieťati žiadna sláva. Odborník ti pomôže spracovať situáciu a dá ti vhodný liek. Prajem skoré uzdravenie.

anonym_619efd
29. sep 2025

moje dieta ma tiez zdravotne problemy, moja psychika tiez podlomena (a tiez aj nejake diagnozy k tomu) , mne neurolog odporucil naposledy pripravky lavekan a lunestil, su na baze levandule, jedno cez den na uzkosti, druhe vecer na kvalitnejsi spanok

chlebikova
29. sep 2025

@anonym_autor mas aspon niekoho vedla seba, o koho sa mozes opriet? Ked sa nic lepsie teraz neda, tak aby si sa aspon mohla vyrozpravat niekomu...

laila22
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor musíš myslieť aj na s ba. Ak nebudeš ty v poriadku, nebude ani dieťa.

autor
29. sep 2025
@chlebikova

@anonym_autor mas aspon niekoho vedla seba, o koho sa mozes opriet? Ked sa nic lepsie teraz neda, tak aby si sa aspon mohla vyrozpravat niekomu...

@chlebikova každý len povie že musím byť silná a musím to zvládnuť a musím myslieť pozitívne.... Nikto nepovie "vyplač sa" ,je v poriadku že nevládzem nikto skutočne neobijme ani neuteší

magdusaaa
1. okt 2025
@anonym_autor

@chlebikova každý len povie že musím byť silná a musím to zvládnuť a musím myslieť pozitívne.... Nikto nepovie "vyplač sa" ,je v poriadku že nevládzem nikto skutočne neobijme ani neuteší

@anonym_autor 😪objimam ta na dialku a posielam vela pozitivnej energie