Zjedla som syr, ktorý bol týždeň po záruke
Ahojte, kupovala som v Lidli dve balenia strúhaných bezlaktózových syrov. Žiaľ dnes som si všimla, že syr, čo som včera začala jesť je po záruke - mal záruku do 13.08. Druhé balenie má záruku do 26.08. Dnes keď som zjedla špagety so syrom som si všimla neskôr, že je po záruke. Utekala som na WC a snažila som sa dostať ich von. Ale syr som mala aj včera. Čo mi hrozí?
@anonym_autor narastie ti ďalšia hlava aby si mohla viac rozmýšľať
@anonym_autor Máš bolesť brucha, nevoľnosť, hnačku?
@anonym_autor narastie ti ďalšia hlava aby si mohla viac rozmýšľať
@anonym_62a07b keď som vyberala syry v chladiacom boxe kontrolovala som tam dátumy spotreby, avšak musela som omylom zobrať nejaký, ktorý tam dali po dátume spotreby. Lebo ten jeden som zobrala korektne. Samozrejme, že už to budem riešiť ešte viac obozretnejšie, avšak teraz neviem.
@anonym_autor to vážne? Ľudia fakt totálne osprostievaju 🤦🏼♀️ co by sa ti asi tak mohlo stať? Maximálne sa poseres
Joj, ale špagety by som grcat nechcela 😂
@anonym_autor Máš bolesť brucha, nevoľnosť, hnačku?
@andrea399 ráno som cítila hučanie v bruchu a bola som na WC 2x, ale všetko bolo v norme.
Urcite umries
Tento prispevok mi pripomina vcerajsiu diskusiu, kde sa "babka"(troll) stazovala, ze jej nevesta nechce davat novorodenca na noc, lebo ho koji😀
Urcite umries
@katulienkax tak zase no... asi neumriem. I keď, človek nikdy nevie --- moji susedia mali pred vianocami 2024 niečo s bryndzou, čo kúpili riadne v obchode ,obaja skončili v nemocnici, teta zomrela, ujo to prežil.
to si sa akoze snazila dostat ich von nasilu? 😀 kadial? 😀 chapem to spravne, ze ti z toho absolutne nic nebolo, ale bala si sa, tak si sa isla nasilu vyvracat? paneboze, nic ti z toho nebude, ved by si predsa citila, keby s tym syrom nieco nie je v poriadku, smrdel by a chut by bola taktiez uplne ina. ja uz som zjedla dokonca aj pokazene parky a prezila som to 😀
@anonym_autor Pi veľa vody, aby sa žalúdok a črevá prečistili.
to si sa akoze snazila dostat ich von nasilu? 😀 kadial? 😀 chapem to spravne, ze ti z toho absolutne nic nebolo, ale bala si sa, tak si sa isla nasilu vyvracat? paneboze, nic ti z toho nebude, ved by si predsa citila, keby s tym syrom nieco nie je v poriadku, smrdel by a chut by bola taktiez uplne ina. ja uz som zjedla dokonca aj pokazene parky a prezila som to 😀
@gramtlika včera som syr jedla, to viem určite, je možné, že aj deň predtým. Dnes som špagety vyvracala. Syr nesmrdel, nevšimla som si nič na ňom.
Na 99,99 % bol syr v poriadku. Hádam by si si všimla, keby mal pleseň, smrdel alebo by divné chutil. To neznamená, že 13.8 s úderom polnoci na 14.8 sa syr pokazil a bol nejedly 🙄
Na 99,99 % bol syr v poriadku. Hádam by si si všimla, keby mal pleseň, smrdel alebo by divné chutil. To neznamená, že 13.8 s úderom polnoci na 14.8 sa syr pokazil a bol nejedly 🙄
@crazy_lazy takto, tá časť, čo som jedla bola v poriadku. Potom, čo som si všimla dátum spotreby, som vysypala celý syr na tanier a všimla som si tam vo vnútri pleseň. Preto to riešim. Ak by bol syr v celom balíku absolútne v poriadku a ja som všetko vyvrátila a nič by mi od včera nebolo, tak som ticho a vôbec túto tému neriešim na MK.
@gramtlika včera som syr jedla, to viem určite, je možné, že aj deň predtým. Dnes som špagety vyvracala. Syr nesmrdel, nevšimla som si nič na ňom.
@anonym_autor jaj boze, ako to ludia riesili kedysi, ked potraviny nemali datum spotreby ? Zeby sa spolahli na zrak, chut a cuch?
@anonym_autor jaj boze, ako to ludia riesili kedysi, ked potraviny nemali datum spotreby ? Zeby sa spolahli na zrak, chut a cuch?
@simsalabim čítaj, čo píšem. Tá časť, čo som si dala na špagety bola v poriadku. Keď som vysypala celý sáčok von, tak tam bola pleseň.
@anonym_autor pravidelne jem syr po záruke, pokiaľ nesplesnivie tak dozreje a je ešte lepší ako pred zárukou.
Zatiaľ mi nikdy nič nebolo🙂
@crazy_lazy takto, tá časť, čo som jedla bola v poriadku. Potom, čo som si všimla dátum spotreby, som vysypala celý syr na tanier a všimla som si tam vo vnútri pleseň. Preto to riešim. Ak by bol syr v celom balíku absolútne v poriadku a ja som všetko vyvrátila a nič by mi od včera nebolo, tak som ticho a vôbec túto tému neriešim na MK.
@anonym_autor ja som jedla plesnivy syr v zaruke a neriesila som a ani mi nic nebolo.
bol struhany, boli tam plesnive kusky ale to co som zjedla, tam pliesen nebola. teds dufam, v tom plesnivom sa to aj strati
@simsalabim čítaj, čo píšem. Tá časť, čo som si dala na špagety bola v poriadku. Keď som vysypala celý sáčok von, tak tam bola pleseň.
@anonym_autor a ty citaj, co pisem ja : kedysi sa ludia spolahli na zrak, chut a cuch. Ta, cast, co si zjedla, bola asi v poriadku, ked tvoje zmysly nic nehlasili. Ci?
@anonym_autor nič ti neni prosím ťa, ešte si bola aj normálne na wc ale aby mi hučalo v bruchu to som ešte nepočula. Ty budeš tiež nejaká precitlivelá.
autorka, ty chodis niekedy aj do restauracie napriklad? vies si predstavit, co vsetko ti tam uz mohli dat zjest a kolko po zaruke?
plesnivy syr by sa jest nemal ani okrajany, ale raz sa ti nic nestane, neviem, ci si robis srandu alebo si fakt taka drama queen...
Preboha 🤦🏻♀️ toto zas co za diagnozu
@anonym_autor nič ti neni prosím ťa, ešte si bola aj normálne na wc ale aby mi hučalo v bruchu to som ešte nepočula. Ty budeš tiež nejaká precitlivelá.
@anonym_5788a9 ty si nikdy nemala hučanie v črevách? že počuješ zvuky? Raz som mala také silné hučanie v črevách, že až kolegyne nechápali, asi 8 rokov dozadu. Bežne sa to ľuďom stáva.
Nic ti nebude .. max pojdes viackrat na zachod. Ani keby wi zjedla nejaky plesnivy kusok … nezjedla si ho na kila a nekonzumujes ho kazdy den … prezijes bez uhmy na zdravi.
Coraz viac sa pytam ako niektori ludia dokazete fungovat v dnesnom svete
V dnešnom svete to práve ešte ide, všade je kopec povinných poistiek, aby si blbci neublížili.
Coraz viac sa pytam ako niektori ludia dokazete fungovat v dnesnom svete
@ivik4 celkom dobre, zvyčajne si pozeráme dátumy spotreby, a nerobíme hlúposti. a nejeme jedlo po záruke. A občas, keď sa podarí nejaká volovina, tak sa opýtame iných ľudí, ktorí s tým možno majú skúsenosť. Možno nemám rodičov, možno nemám súrodencov a jediné miesto, kde sa dokážem opýtať je práve tu....
Boze ale taku kravinu??????
Mimochodom vsak ked sa tak trasies co tak sa spytat doktorky, zavolat jej ??
Boze ale taku kravinu??????
Mimochodom vsak ked sa tak trasies co tak sa spytat doktorky, zavolat jej ??
@ivik4 a nemôžem sa opýtať tu, ľudí čo s tým majú skúsenosť? Nevolám doktorovi, nechodím na pohotovosť, nejdem sa sťažovať do Lidla, že tam majú syry po záruke. Len som urobila hlúposť a nechcem teraz skončiť niekde s nejakou salmonelou alebo virózou v nemocnici na infekčnom čo sa mi inak už 2x za život stalo pri mliečnych výrobkoch, preto jem iba bezlaktózové.

@anonym_autor ach bože