Aké jedlo by ste mohli jesť každý deň?
Aké je vaše najobľúbenejšie jedlo? Také, ktoré by ste dokázali jesť v podstate aj každý deň? Resp. to vaše absolútne top? Pls napíšte k tomu aj svoj vek.
Napr. Ja mám najradšej pečené kura s plnkou, ryžu a paradajkový šalát. Vek 42.
Na ranajky dokazeme jest kazdy den to iste roky lebo mozog nieje este uplne online , z kazdeho ineho casu na jedlo to nedokazeme lebo potrebujeme pestrost a rozne ziviny k prezitiu
grilovana chobotnica a dusena zelenina na cesnaku..
no a kazdy den mam rovnake ranajky - orechy, biely jogurt, med, chia a ovocie ..
@anonym_autor všetky tie šaláty na štýl César šalát, šalát s grilovaným halloumi atd. 🥗
Mám 37
Ja som skôr zvedavá načo treba napísať aj vek?
@bielasovicka lebo niekedy sa nám počas života menia chute. V 25tich máš rada jedno jedlo a častokrát v 45 nie. A plus dnešní mladí ľudia jedia mnohokrát inú kuchyňu ako 60-70r.
@martinmmartin vstávam o 5-tej a raňajkujem o 10-tej 🤷♀️ takže som už viac ako online keď raňajkujem…
ešte jedlo môjho syna, 25: slíže s tvarohom na sladko. od mala dodnes, pýtam sa ho čo si dáš na obed? a vždy rovnaká odpoveď 🤦♀️
Hranolky s vyprážaným syrom, moje top jedlo ktoré vzhľadom na jeho kalórie a výživovu hodnotu mam tak 2x do roka.
Sushi - 22 rokov.
@bielasovicka lebo niekedy sa nám počas života menia chute. V 25tich máš rada jedno jedlo a častokrát v 45 nie. A plus dnešní mladí ľudia jedia mnohokrát inú kuchyňu ako 60-70r.
@anonym_autor ja som ochutnala v živote rôzne svetové kuchyne, aj varím ináč, ako pred 20 rokmi, nie celkom, ale trochu určite. No chuť práve uečeného kuraťa s ryžou alebo rizita posypaného syrom je pre mňa stále top.
Na ranajky dokazeme jest kazdy den to iste roky lebo mozog nieje este uplne online , z kazdeho ineho casu na jedlo to nedokazeme lebo potrebujeme pestrost a rozne ziviny k prezitiu
@martinmmartin tak u mňa to asi neplatí, možno som líznutá aspergerom, ja aj keď varím zbytku rodiny pestrú stravu, ostávam pri tých pár jedlách. Rodina si už zvykla, že si aj v reštaurácii objednávam tých pár jedál dookola, ak nemajú, tak radšej nič
x rokov, viac ako sest rokov kazdy vecer tlacim tzv teply salat a este sa mi neprejedol, nastastie
@anonym_autor ja zemiakovu mliečnu polievku s vajíčkami. A celkovo na polievkach by som vedela žiť. Mám o chvilu 41
@anonym_autor rozok s maslom a solou. 48.
mam 44 a my ako rodina dokazeme jest palacinky fakt kazdy den. Robim ich cca raz za 2 tyzdne a to hned trojitu davku a vsetci sa tesia akoby ich roky nejedli. Na striedacku nutela, banan a dzem, nutela cottage, sunka s syr, fakt kľudne každý den a go sme zostava 10,13,44 a 45
@anonym_autor kurací vývar 52.
@katkaseiner já ich mám najradšej na Anglický spôsob, pokvapkané citrónom a medom 🙂
Ranajkova kasa.. v podstate stale z toho isteho a predsa je vzdy ina🙈😂
@anonym_autor ale ved to je uplne scestny prieskum, ako ti pomoze, ze 20 rocna Betka zboznuje cestoviny a 45 rocna Jarka miluje pizzu? ved to o nicom nevypoveda, ak by si chcela vediet, ako sa menia chute vekom, tak si sa mala pytat, napr. ake bolo vase najoblubenejsie jedlo v detstve, na strednej, VS, v 30 a teraz?
x rokov, viac ako sest rokov kazdy vecer tlacim tzv teply salat a este sa mi neprejedol, nastastie
@ljmmm Prosím, akýje to teplý šalat, ktorý sa tlačí?
Za mna spenat- polievka,privarok,halusky,matierka… milovala som ho ako male dieta,aj ako 20r,30r., ci 40r
Kapustnicu. Salat, kde je uhorka, cibuľa a paradajky (samotné, kombinované s inou zeleninou, ľubovoľne kombo). Steaky (asi dosť hocijaké). Vek 55
A nemám rada chlieb a cestoviny priam neznášam (vrátane spagiet a pizze)
@anonym_autor Domáci vývar. Mam 40.
@anonym_autor Moje obľúbené jedlá sú vyprážané kuracie rezne so zemiakovým šalátom, teraz na Vianoce som si dopriala. Potom vyprážaný karfiol milujem a pizzu. Tieto 3 jedla kľudne aj každý deň. Mám 38 rokov. A ešte k tomu milujem čokoládu a čipsy no to sú už maškrty nie jedlo.
Pizzu. 39 r

mamin priatel na Vianoce navaril takú kapustnicu že by som ju jedla každý deň, - 36