icon

Aké vianočné koláče neobľubujete?

19. dec 2025

Ja nemam rada medovniky, keby nezjem medovnik do konca života,vobec mi to nevadi.
Aky kolac neznasate vy?

Strana
z5
foxyfox
24. dec 2025

V podstate žiadne tie suché vianočné, ani plnené krémami (oriešky a tak), ale úplne vedú asi linecké. Paradoxne som ich piekla, ale skôr išlo o aktivitu pre syna a jemu chutia 🙂

blackcat8885
24. dec 2025

Ja taky nemám milujem akékoľvek sladkosti a koláče ale v detstve som nezjedla žltkovy koláč. Téraz som vďačná za akýkoľvek len nech je bezlepkovy 😐

janulka1802
24. dec 2025

Aká aktuálna téma a ako tak čítam, som tu správne. Veru ja nemusím skoro žiadne vianočné koláčiky, ktoré tu často vidieť. Upiekla som len zázvorovo-orechové a synovi sacherku. Sladké mám rada, ale na taký iný spôsob, skôr ovocné s tvarohom, janlkové pité alebo crumble, mrkvové, proste také "zdravšie" verzie. Tie umeliny zasypané práškovým cukrom absolútne nemusím, ani guľky zo zbytkov, zlepené burizóny, grilážky, punčák, Medovníky ma tiež nechávajú úplne chladnou. Kokosové som v detstve mala celkok rada, ale hlavne krajky čistého cesta. Manželovi spravím ešte pozajtra strúhaný tvarohový. Robím ho ale s fantastickým džemom, z pohánkovej múky, masla, trstinového cukru. Je úplne iný chuťovo ako pôvodný. Avšak môj manžel má rád skoro všetky koláče. Tie si vychutná na návštevách.

iwesska
24. dec 2025

Inak vsetci tu spominate "zvyskove gulky". Ja len ze nie su gulky ako gulky. Moja svokra take robi,dava tam kandizovane ovocie,su suche,bez chuti,neda sa to jest. Ja robim puncove,ale ziadne zvysky,pekne masa original z piskotov,kakaa, trosku masla,rozvaru z dzemu, visnovej stavy, rumu/aromy, dovnutra visna. Su super stavnate,kazdemu chutia.

natalka13
24. dec 2025
@iwesska

Inak vsetci tu spominate "zvyskove gulky". Ja len ze nie su gulky ako gulky. Moja svokra take robi,dava tam kandizovane ovocie,su suche,bez chuti,neda sa to jest. Ja robim puncove,ale ziadne zvysky,pekne masa original z piskotov,kakaa, trosku masla,rozvaru z dzemu, visnovej stavy, rumu/aromy, dovnutra visna. Su super stavnate,kazdemu chutia.

@iwesska ja tiez nie zvysky ale mandle marcipan piskoty griotka a visna z griotky dovnutra

iriska13
24. dec 2025

@anonym_autor ja neznesiem struhany s tvarohom...ani všeobecne tvarohové...ale ked nie je iny, zjem 🙈😂inak zboznujem kombináciu čoko_kokos 😋😋😋a hlavne ešte vsetky koláčiky kde sú orechy...mnam.

dadulkaf
24. dec 2025

Kokosové ježe.

anonym_648de4
24. dec 2025

Zjem čokoľvek. Skôr čo nevyhľadávam: grilazky, orechové rozky, pavlovky, zlepovane v tvare orechu (neviem názov), linecké koláčiky, zazvorniky, vanilkové rožky....toto sú koláče, ktoré dostávame v balíku od svokrovcov a rada ich prenechám mužovi. Ja z balíčka vynasam šuhajdy, záviny.

petrooshka
24. dec 2025

@anonym_autor štedrák a neoblubujem ani linecke,ale pečieme ich :D

juliac
24. dec 2025
@anonym_4602a7

@anonym_autor všetky. Ale úplne vážne. Nejedávam žiadne z nich ani ja ani môj muž. My máme radi koláče s ľahšími plnkami, mascarpone, šľahačka, tvaroh, ovocie, ale nie sme nejako na dezerty, keby boli Vianoce bez koláčov, pre nás by sa nič nestalo, keby bez ovocia a orieškov, neboli by to Vianoce. Nie sme bio, raw a pod. máme radi klobásu, rezne, majonézový šalát, ale koláče nie

@anonym_4602a7 Pridávam sa do vášho klubu 🙂 Ja aj upečiem, nemám problém, len si nedám.

lulua15
25. dec 2025

@anonym_autor suché aj medovníky 🤷

handykate
25. dec 2025
@maya_hi

@anonym_autor nepečené koláčiky, všetky tie guľky, kavové zrná, ktoré už potom neprechádzajú tepelnou úpravou... si u cudzích nedám. Nedôverujem veľmi ich hygienickým štandardom 😁 Doma áno. (Aj keď syn ich má ešte vyššie, takže tento rok sme ich robili s rukavičkami 😎) Inak nemusím punčák a akékoľvek tie džemové presladené rezy. Suché práveže milujem. Aj kvôli chuti aj praktickosti. Nemusím strážiť aby sa nepokazili. Určite dovtedy všetky stihneme zjesť 😊

@maya_hi presne to.😃 koláče u druhých mám rada podľa celkového hygienického rozhľadu😂😂

evkatk
29. dec 2025

Všetko suché bez krému. S takými sa tak dá nanajvýš udusiť.

diamand2326
29. dec 2025

@anonym_autor Ja nemám rada medvedie labky a nechápem, čo komu na tomto suchom kuse s čudným názvom chutí.

guiseppinka
29. dec 2025
@diamand2326

@anonym_autor Ja nemám rada medvedie labky a nechápem, čo komu na tomto suchom kuse s čudným názvom chutí.

@diamand2326 presne, uplne do bodky. Mamine najoblubenejsie. A to mi ine suche chutia...

Strana
z5