icon

Ako potiahnuť šťavnatú punčovú tortu fondánom?

060106
14. apr 2025

Ahojte žienky. Chcem sa opýtať budem piecť puncovu tortu . Chcem ju ale potiahnuť fondanom. Môžem ju z vonkajšej strany aj vrch normálne natrieť masovým krémom? Pýtam sa preto lebo puncova torta je dosť šťavnatá tak ci mi to tam bude držať

rachel36a
•
14. apr 2025

Ano mozes, ale poriadne aby ti nepresakovala lebo ti roztopi fondan

pinkgirl
•
14. apr 2025

No musíš ju najprv obtrieť krémom, lebo sa ti potahovka rozmočí z plátov. Úplne stačí maslo+cukor, vrstva tak akurát aby odseparovala korpus a poťah.

blondiee83
•
14. apr 2025

Ja len taka poznamka - je to nutne? Chapem, ze vzhlad - aj ked staci kuk par obrazkov a dokazes aj klasicky puncak prekrasne ozdobit a zostane zachovana ta skvelechutnajuca puncova poleva. mat namiesto nej centi masloveho kremu je za mna dost nestastny vyber. u nas v rodine je puncak top zakusok, bez neho neexistuje oslava a teda takejto alternative by sme sa nepotesili. prosim, neber to v zlom, ale ozaj to skus zvazit, ci to dobre dopadne.

060106
autor
•
15. apr 2025

@blondiee83 neberiem to v zlom to vôbec. Len budem robiť poschodovu tortu. Spodok bude čokoládový obdĺžnik . Tiež potiahnutý a nechcela som iba samu čokoládovú tak ma napadlo ze druhu spravím okrúhlu puncovu aby tam bolo aj niečo šťavnaté. Preto ju chcem potiahnuť aby to bol potom jeden celok a držali mi ozdoby.