Ako robíte vianočnú kapustnicu?
Ako robíte vianočnú kapustnicu?
Ide mi hlavne o to, ci ju zahustujete. Ak áno, tak ako? So smotanou?
My zahustujeme nastruhanym zemiakom. Smotanu nedavame.
Krstna si dava do taniera kyslu smotanu.
Kazdy to mame inac ☺️
Je to len na tebe. Spôsobov na zahustenie je veľa. Ja robím klasickú zápražku z múky. Nedávam smotanu.
@vasjar ja nezahustujem je dosť hustá sú tam hríby kapusta kopu klobásy niekoľko druhov údené...mama zahustíme so zasmazkou
@vasjar nezahusťujem, my dávame bravčové mäso, údené a klobásku. Sušené hríby a kyslú smotanu.
@vasjar ahoj,my davame za hrst psena hned na zaciatku varenia a ono sa krasme rozvari a zahusti kapustnicu. Potom dam na zaver este zatrepku a zaprasku,prevarim a hotovo. 😇👌 Jedina kapustnica, ktoru takto varim cez rok je na Vianoce.
Vytvor si vlastnú tradíciu, ktorá bude iba na Vianoce. My robíme iba šťavu, vyvarenu s údenou rybou a hribami. K tomu zemiaky na masle s cibuľou. Mňam, strašne sa na ňu teším
U nás sa vyvaria sušené hríby, po pol hodine sa tam hodia klobásy, povaria asi stvrd hodinku, pridá sa nakrájaná kapusta, nechá prevrieť, prihodila sa sušené slivky a je hotová. Pred podávaním sa klobásy nakrajaju
Nezahusťujem robíme bez kapusty, iba kyslá šťava + údené mäso, klobásky, sušené huby, celé zemiaky, široké rezance a "slepá kura."
Uvarim zvlast zemiaky, rozmixujem s cervenou paprikou ponornym mixerom a dam do hotovej polievky miesto zaprazky. Ja som kapustnicu so smotanou este nejedla. Neznasam smotanu.
Nezahusťujem. Na Vianoce robím pôstnu kapustnicu bez mäsa, údenín či klobásy. Dávam iba sušené hríby a hrsť jačmenních krúp.
@littlefiona z toľkých receptov iba vy ju robíte ako my🙂smotanu dávame až do taniera
Ja robím tak, že do hrnca dám vodu, kyslú kapustu, údené rebro, klobásy, hríby a pre farbu trochu červenej mletej papriky, varím kým mäso nie je hotové, potom mäso vyberiem, urobím zátrepku (hladká múka, smotana na varenie, týmto sa zahustí) a už len nechám prevrieť a vybavené. Osolím a okorením len pred koncom, podľa toho čo treba, lebo to údené a klobásy dajú chuť takže už len potom dochutím, aby som to náhodou nepresolila.
A zvlášť si urobím pučené zemiaky s maslom a cibuľkou a to si potom dávame do kapustnice.
Najskor sa vari kapusta,potom pridam hriby namocene v mlieku,ked sa to povati ide smotana,nakoniec sa nakraja cibula na masle oprazi do toho lyzicka hladkej muky a stipka verbenej papriky a je hotova,k tomu sa robia zemiaky uvarene ,rozpucene len a do toho cela cibula poprazena na masle priemiesa sa to,krasne ro vonia a je to vyborne.

@vasjar Vianočnú kapustnicu nezahusťujem ale Silvestrovskú áno 😊