icon

Ako správne dusiť tarhoňu na sporáku?

7. sep 2025

Ahojte zienky, prosim vas, na ktorom stupni zvyknete dusit tarhonu? Viem, ze kazdy sporak a kazda platnicka je ina (ja dusim na mensej platnicke na indukcii na stupni 3 z 9, vykon tej platnicky je 1500 W)

nikiki29
7. sep 2025

@anonym_autor a toto ti je na čo dobré vedieť? 🤔 ja netuším na akom čísle, pozriem a ak sa mi niečo varí silno, uberiem 🙄

andulka1988
7. sep 2025

@anonym_autor ja zvyknem dať do rúry

personality
7. sep 2025

Ja mam dva byty kde varím a všade je to iný stupeň, netuším síce koľko W majú tie varné dosky.

guudy
7. sep 2025

@anonym_autor pouzivam stupen 1-9.
Nula sa mi zatial neosvedcila🤷🏼‍♀️

lavender94
7. sep 2025

Nemám poňatia. Dusim, smažím, opekam na takom stupni, aby dobre bolo 😂 nepamätám sa vôbec na ktorom stupni čo robím a príde mi to absurdné a závisí to aj na platní, hrnci (lebo nie každý vedie teplo rovnako) takže je to vysoko individuálne a zároveň take primitívne.
Šak podľa toho, čo chcem aby sa tom hrnci dialo buď pridávam alebo uberam kym to nedosiahnem.

natalka13
7. sep 2025

Necham zovret a vypnem.

jankaju
7. sep 2025

@anonym_autor tarhoňu opečiem na sucho kým zhnedne, pridám trochu oleja, osolím a zalejem vriacou vodou - cca 2 cm nad tarhoňu - zakryjem hrniec a vypnem.

lenka.25
9. sep 2025

Ja robím úplne ako ryžu . Opravím na okolo , posolím a zalejem vriacou vodou cca 2 cm nad . Ale na koľko to netuším . To vidím 😀