icon

Ako zachrániť džem, keď nechytil vrchnák?

8. jún 2024

Dobry den,robila som jahodovy dzem . Normalne hned horuci sme zavreli a do deky dali hore dnom a zabalili..niektore mi nechytili teda mam pocit ked poklopem inak su pocut ...nemam sa koho spytat tak sa pytam tu a prosim o radu daju sa este nejako zachranit ?

viestta
•
8. jún 2024

Tie, co maju iny zvuk otvor, skontroluj viecka alebo ich vymen za nove, pohare naskladaj do hrnca a vysterilizuj aspon 10 minut vo vriacej vode a nechaj v hrnci vychladnut

autor
•
8. jún 2024

@viestta a v trube by to neslo prosim? Hrniec momentalne velky nemam volny :/ dakuje.

viestta
•
8. jún 2024

Kludne pockaj kym sa hrniec neuvolni, nie je to take, ze do zajtra by sa pokazili. Len ich otvaraj az ked budes mat volny hrniec

dadka1997
•
8. jún 2024

Dať do pary na 10 minut ... dam hrniec na spodok uterku a zalejem vodou do polky poharov a 10 minut parím

simca06022011
•
8. jún 2024

Nikdy som nekontrolovala chytenie vrchnákov na dzeme a nepoklopkavala a nikdy v živote sa mi žiadny nepokazil... vôbec by som sa s tým neondila.. ale ak máš obavy ja by som jeden skúsila otvoriť, ak normálne " pukne" neriešila by som ani ďalšie. Ak nie, tak podľa toho čo píšu..
Chytanie viečok ja kontrolujem iba na zavaraninach ...

jamidea
•
8. jún 2024

Moja st.mama zavierala flasky dzemu takou akoby potravinovou foliou, zaviazala snurkou alebo gumickou a v zivote sa nepokazil.