Chutia vám trendové jedlá a nápoje?
Chutia vám staršie aj novšie trendy jedlá a nápoje? Napr matcha, sushi, poke, avokádo, kokosová voda, pistáciové dezerty, makrónky a potom tie virálne recepty, ktoré na instagrame pripravuje skoro každý influencer?
Trendy nejak nesledujem, ale vnímam podľa okolia.
Sushi jem dlhé roky aj sashimi, milujem surové ryby chutia oveľa lepšie ako tepelne spracované.
Poke som veľmi prieberčivá, zatiaľ sa žiadne nevyrovnalo tomu, čo som jedla na Hawaii, ale keď si mám dať nejaký fastfood, tak volím poke.
Kokosovú vodu pije hlavne manžel, ja si dávam len sem tam. Avocado mám rada, hlavne ak je z neho spravené guacamole. Na Slovensku mi na návšteve ponúkli nejakú nátierku z neho, klasika, do všetkého treba napchať tavený syr, skoro som sa povracala, takže ak to niekto pozná len v tejto podobe ani sa nečudujem, že to nechce jesť.
Pistácie mám rada, presladené čokolády typu Dubaj mi ale nechutia, čokolády mám najradšej s minimom cukru a aspoň 70%, raz za čas baklava je ok, ale tiež aa nejdem za ňou zblázniť. Makaronky zjem, ale nevyhľadávam a matcha mi nechuti, ale iné čaje milujem - zelené, biele, čierne, oolong…
Varím len jedno viral jedlo - Tiktok pasta, Tiktok nemám, ale kolegyňa mi dala tip a je to rychle a chutné jedlo.
Avokado dlhe desatrocia jedavame, ale ja ho mam najradsrj na obycajmu hrianku + soľ😂 priznam sa ze matcha mi nechuti a kokosovu vodu nemusim tiez. Poke si robime doma, to sa mi paci. Pistaciovy osial ( asi od dobe dubaj.cokolady?) sa ma nedotkol, ine ako slane nejem. Vitalne recepty... neriesim. Jedine co sme skusali a parkrat robili bola zapekana cibula 😂 sushi nie je novinka, ak mame cestu/moznost dame si = ale nevyhladavame.
Matcha je trendy, keby nie IG, nik o to ani nezakopne.
Ostatne su bezne jedla.
Chutia u nas vsetkym v rodine.
@anonym_autor nechutia
Matcha áno ( zelená a od dnes aj modrá )
Sushi odjakživa
Poke áno začala som s tým nejak tento rok
Avokádo áno
Kokosová voda nee
Kokosové mlieko áno
Pistazie a pistáziovy krém áno
Makronky som ešte neskúšala
@stellarstar Ak sa smiem opýtať, aké kokosové mlieko ti najviac chutí? Ja som zatiaľ vyskúšal 1 druh z Biedronky a to kauflandové, light aj plnotučné. Light už nechcem. Kauflandové tučné mi celkom vyhovuje, aj cenovo. Biedronkové mi chutilo, no ten obchod mám od ruky. Neviem si bez kokos. mlieka už predstaviť jedálniček😊, chcem skúsiť aj iné osvedčené značky. Keď ho zriedim a dám štipku soli, je to skoro ako kravské, aspoň pre mňa.
Netuším, čo jedia influenceri, nesledujem ich. Ale pokiaľ mám možnosti, chcem skúšať chute, delikatesy i pokrmy z úplne každej krajiny a kultúry na svete, okrem hmyzu a bizarných fujtajblových jedál ako tisícročné vajce, či 🧀casu marzu. Ani morské plody a exotické mäsá ma vôbec nelákajú. Ale niektoré druhy mliek ako konské áno, zbožňujem mlieko a výrobky z neho.
Do jedálnička som zaradil biely mak, kokos. mlieko (hmota), nesírenú melasu, skúšam všetky druhy sacharidov a sladidiel aké existujú. Zbožňujem indický nerafin. trsť. cukor, trstin. panelu, datlový, agávový a čakankový sirup, kokos. cukor a palmový z paliem Arenga, stéviu... Teraz si idem objednať alulózu, tagatózu & sukralózu, okrový a sivý mak a 2-3g vločiek jedlého zlata (na výtobu praliniek). Absolútne milujem japonskú Ujicha no.2 a Midori kulinársku čínsku matchu (matcha prášok vznikol v Číne). Ube prášok a šalviové chia semienka už čakajú na moju ochutnávku. Tento rok som prvý krát jedol pekanové a makadámiové orechy, plánujem čoskoro aj semená baobabu, píniové a kola orechy. Už sa teším ako budem degustovať nové druhy olejov ako broskyňový, hroznový atď. Z ovocia som mal minule prvý krát čerstvé nesušené figy a marakuju. Skúšam tiež sladkosti a pochutiny zo sveta, Srí Lanka, Čína, Thajsko, Paraguaj, Egypt, Turecko, Kambodža... atď atď. YOLO - žiješ len raz, prečo neochutnať celý svet? Poviem ti, že mi to prináša veľkú radosť! 😍 Stále je čo objavovať.
@stellarstar Ak sa smiem opýtať, aké kokosové mlieko ti najviac chutí? Ja som zatiaľ vyskúšal 1 druh z Biedronky a to kauflandové, light aj plnotučné. Light už nechcem. Kauflandové tučné mi celkom vyhovuje, aj cenovo. Biedronkové mi chutilo, no ten obchod mám od ruky. Neviem si bez kokos. mlieka už predstaviť jedálniček😊, chcem skúsiť aj iné osvedčené značky. Keď ho zriedim a dám štipku soli, je to skoro ako kravské, aspoň pre mňa.
@tripetta žijem v at tak tu z dm na sk som zatiaľ nekupovala
Z trendov na youtube ma veľmi zaujali sladké recepty na vizuálne napodobenie AI lávových mukbangov (pozor, nie je to lava cake), potom voskové cukríky a Mountain Dew Baja Blast koláč (vypredaný a od pre-predajcov pre mňa cenovo nedostupný). A samozrejme učím sa výrobu dropsov🍬 aby som raz urobil čo najdokonalejšiu domácu verziu severokórejských Alsatang a iné, ktoré som vymyslel a chcem zrealizovať.
Stačí že vidím ako to vyzerá a nemám na to absolútne chuť to ani skúsiť .Nieje nad obyčajnú zalievanu kávu, rezeň,šalát , segedín,atď 😄
@anonym_autor Nieco ano, nieco nie. Sushi, avokado poznam.uz veeelmi dlho, aj o kokosovej vode som pocula uz pred rokm, ale chutou ma neocarila. Influencerov, co varia, nesledujem.
A vymyslela som si vlastny pistaciovy kolac. Na to nepotrebujem influencerov.
@anonym_autor Neviem, čo varia influenceri, lebo žiadnych nesledujem, ale mne osobne chutia jedlá i nápoje, čo si vymenovala, s výnimkou poke bowlov. Tým som neprišla na chuť.
@sisaka prečo hneď california rolls. vravím že zďaleka to nie je o surovej rybe. proste aj japonci jedia v sushi tepelne spracované ryby, morské plody, vajíčka a tak ďalej…
@biba_18
Dôvod, prečo nekupujem sushi so surovou rybou, je rada môjho kamaráta, ktorý má niekoľko sushi obchodov. Problém je, že surové ryby sa majú predávať pri teplote od 0 do 4 °C. Keby sa však sushi predávalo pri tejto teplote, bolo by takmer bez chuti. Preto niektoré obchody zvyšujú teplotu aj nad 5 °C. Aj môj kamarát, keď nepozná konkrétny obchod, kupuje radšej sushi s varenými surovinami.

@anonym_autor ja to ospevujem lebo mi to chutí… sushi nie je primárne zo surovej ryby. jedia surové ryby tak ako my tatarák - teda to neznamená že každý japonec je surové ryby…
@biba_18 to si peknú somarinu napísala . Sushi je veľkou súčasťou japonskej kuchyne a je ho takmer 100% Japoncov, čo sa o jedení tataráku určite nedá povedať.