Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajková polievka so špaldovou mrveničkou a kuracie prírodné rezne s opečenou cuketou a mrkvou, ryža
@luy ja tiež robím tú vaječnú tlačenku, čo si tu dnes písala, robím ju každú Veľkú noc, minulý týždeň som tu na ňu tiež dávala recept 😉
@luciferova je dostať aj originál želatinu na vaječnú tlačenku - tak sa to volá, ja používam tú, alebo tú na prvom obrázku, čo dala @luy, myslím, že to tortové želé tam nebude dobré, lebo obsahuje cukor 😒
@zuzu_la aj ked je v tom podstatny rozdiel, pozri sa tu:
http://www.nanicmama.sk/node/1326
takze v pohode mozes. 😉
@luciferova preco si myslis, ze palmarin nie?
Ja maslo pouzivam len do niektorych plniek (aj ked maslove nemam rada) a pri grilazi, kde vynika karamel je asi aj zbytocne davat maslo.
Ak by si napisala pridaj sadlo 😀 , tak to by som chapala - nahrada cery -100% tuku.
Ahojte,
viete poradit prosim vas ako najrychlejsie urobit SLOVENAKU RYZU? Je nutne ju na oleji oprazit, aby chytila ten zlatisty nadych? nejde to urobit ako na sposob ryze ? dakujem za rady 🙂
my dnes špenátovú polievočku s opek.chlebíkom, tuniakové fašírky,zemiaky, tatarka a zeleninka a ešte som spravila koláč z acidofilného mlieka taká rýchlovka 🙂
No tak my dnes hraskovu polievku s haluskami a spenatovy privarok so zemiacikmi a stratenym vajickom. Aj tak sme z toho jedli prevazne my s manzelom, kedze deti su chore a jeden ma aj hnackovu koliku. Takze bude taka aj velka noc. Suchy rozok s vodou - tazky postpôstny pôst. 😀
@lucinenka001 ide to aj ako ryza,ale uz to nebude mat tu chut,najlepsie je klasika,osmazit na oleji zaliat vodickou osolit a varit 🙂
@abriela lebo ti to nemusi stuhnut, raz som robila cokosalamu s palmarinom miesto cery a bolo to cele makke, onicom. Ani mrazak tomu moc nepomohol a navyse to bolo take mastne na podnebi 😝
@luciferova ale griláž je niečo iné ako čokosalama🙂
@natia pečiem glilážky a listkové trubičky🙂
@lussy23 ved mne je to fuk 😉 kludne aj husaciu mast 😀 ja som sa poucila 😉 a maslo je aj zdravsie 🙂
@luciferova no ako citam, asi kazda znas mysli na nieco ine. Ja robievam grilaz do oplatiek - cukor, tuk -haaa - nie palmarin 😕 , salko, burizony - hmotu dam do oplatok alebo skrutim na folii do rolady.
@luy no presne tuto robim aj ja...premiera, takze dufam ze sa vydari ta rolada...chcela som povodne urobit zemiakovy salat, ale nerobim, nakolko ked ho urobim, tak len chodim žrať , tak mam od vianoc 5 kil navyse tak dakujem pekne, nechcem k nim dalsie pridat...tak som vymyslela alternativu- tuto vajickovu tlacenku. uvidime.
no pisete tu ze ste chori, no ja neviem co to je, dnes mi tiez nezavisle dve rodiny povedali ze lezia s hnackami a horuckami, no neviem co to, prepanajana...len dufam ze dajaku salmonelu nechytime z tolkych vajec 😀 😀 😀

@zuzu_la radsej nie. skor maslom obycajnym.