Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ešte Vám sem pridám jeden recept, ktorý som tu nikde nevidela, ani na vareche , ani na mimibazáre, ale možno to niekto poznáte
lieskové rožteky:
Dve bielka
15 dkg cukru
20 dkg lieskovcov pomletých
2 balíčky lieskovcov nasekaných nožom na drobné kúsky / ako krokant /
bielkavyšľahať s cukrom , vmiešať lieskovce pomleté a vymiešať na také tuhšie cesto
na doske posekať orech najemno do tejto zmesi dať dvomi kávovými lyžičkami kôpku cesta a vyvaľkať na rožtek
ten dať na papier na plech a piecť tak ako pusinky tak cca na 180 až do zružovenia, nechať podchladnúť na plechu a potom dať do krabičky , neodoberať z plechu horúce, lámali by sa , je to jedinečný koláčik, pozor neprepiecť ho , lebo bude tvrdý, musím povedať, že som ho u nikoho iného ešte nejedla a každá návšteva siahne najpr po ňom .
Presný rozpis už nemám, robím ho už od oka a tak si pridávam materiál podľa potreby , vždy tak, aby bola tá masa taká hustejšia, nesmie byť riedka
vzhľadom na to , že lieskovce sú dosť aj nákladné už som skúsila robiť aj tak , že tie mleté som skombinovala , alebo nahradila vlašskými a aj do toho obalenia som pridala pár vlašákov a bolo to tiež veľmi chutné , vynikajúce by boli aj pekanové oriečky do tej obaľovacej časti je to netradičné a na vzhľad veľmi efektné
Ahojte, prosím vás chcem sa spýtať ako pripravujete na vianoce opekance s makom, myslím také hotové kúpené ,treba ich namočiť alebo čo s nimi???? som to ešte nikdy nerobila len manžel si vyžiadal 😀
@katkas1 aj ja sa na ne chystam...neboli v plane, avsak neodolala som im, ked ich tu uz dievcata piekli a davali fotky 🙂...spravim ich len z polvicnej davky, lebo viac uz nestiham - ja obdivujem zienky, ako to tu poniektore uzasne zvladaju 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
@womankc ja robím veľmi podobné, ale s vlašskými orechami! S tým rozdielom, že základná "hmota" sú len vaječné bielka vyšľahané do tuha s cukrom a potom sa z toho odoberajú lyžičkou kúsky, ktoré sa obaľujú v pomletých vlašských orechoch a tvarujú sa rohlíčky. Pečú sa len pri 100stupňoch. Sú neskutočné. Chystám sa na ne tento týždeň, tak potom prilepím foto. 🙂
@miskap2111 to som rada , že niekto niečo také pozná , pridaj foto aj ja dám, keď budem mať všetko hotové 😉
@lululka555 nemozem sa vynadivat na tie tvoje pernicky 🙂 , ta poleva je skutocne dokonala...ty si ich namacala uz zlepene, ci len tu vrchnu cast si namocila a po zaschnuti zlepila ? ...ttie spodne casti mas uplne bez polevy - aspon na fotke to tak vyzera, preto sa tak tuknuto pytam 😎
@womankc To cesto bolo úplne nepoužiteľné a mňa v tej chvíli nenapadlo nič, čo by sa z toho dalo urobiť ☹. A bola som z toho dosť sklamaná, tak ani neviem ako a cesto už bolo v koši ☹. Ale to včerajšie bolo naozaj dokonalé 🙂
@womankc Tvoje som zatiaľ neskúšala, nemala som čas 😅. Ale asi sa na ne vrhnem pri najbližšej príležitosti 🙂
Ahojte,konečne som vás dočítala.už veselo vypekám ja ja.včera sme boli ešte na vianočných nákupoch.varila som len tak narýchlo,mäsovo,zeleninovo -slaninové špízi s pečenými zemiakmy.včera sme dostali od susedov dosť zabýjačky,tak nám to tu rozvoniavalo 🙂 takže koláčiky napečené-vanilkové rožky,škoricové a citronové klbká,rafaelo,košíčky,treba už len naplniť a v chladničke mi čaká ešte cesto na úliky.a hotovo 😀
@tatianka.g ak sa smiem spytat ako robis pomarancove hviezdicky? Znie to dobre a ja som na take citrusove kolace proste nie je to klasika tak ma to tak laka. Dakujem
@veve39 ahoj,ďakujem 😉 ved každy kto ochutná a vidí ,pýta recept 🙂
namačala som ich už hotove zlepené a len vrchnu časť 🙂
@ibajeho http://varecha.pravda.sk/recepty/pomarancove-hv... ale nie je to ziadna exotika ale su neskutocne chutne
niekto tu pisal, ze miesa bielok nad parou so 150g praskoveho cukru, ale mne to neskutocne stvrdlo 😒

caute zinky poprosila by som vas o recept na pardubicke kolaciky.Dakujem