Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Brý večer, aj my sme dojedali, asi tak ako väčšina domácností. A dojedať ešte budeme, zostalo asi 20 rezňov, klobása, údené, šalát, lebo u svokrovcov by sa ani sviatky nerátali, keby sa doslova neprehýbali stoly s jedlom. Takže variť ešte aspoň dva dni nebudeme.
No a teraz večer som skoro podpálila dom, pretože som si robila horúcu medovinu a samozrejme, že som na ňu zabudla, takže začala kypieť a od plynového horáka sa chytila horieť. Aspoň ma nebude bolieť hlava, keď z nej vyhorela aj tá trocha alkoholu čo v nej bolo 😀
@titkovamiriam No ja nie som na také niečo zvyknutá. To je ako za trest keď musím obaliť 40 rezňov. A ešte ich aj vypražiť 😀 Ale vždy sa ponúknem že to urobím, pretože svokra na mäso nedá ani zrniečko soli, takže sú ueee 😖
@luciok tak ja prazim len co sa zje,ostatne by som napacovala do voch troch omacok a potom spravila 😉
@erni ano mám, to je vaječná tlačenka, naša obľúbená https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., ja robím minimálne dvojitú alebo trojitú dávku, dávam pohár sterilizovanej moravanky a doplním, uhorky, zaváranú kápiu, kukuricu, hrášok, robím to v podstate od oka, ale je to mňam 😉
@vivusika ďakujem pekne 😉
@titkovamiriam ten tŕňový veniec vyzerá výborne, prosím receptík 😉
@titkovamiriam aha, už som sa dočítala, to je ako ke´d robím trojposchodovú vianočku, ďakujem, určite vyskúšam 😉 milujem babičkovské recepty 😉
@lenka268 krásna tortička, šikulka 😉
ahojte,jejda,vôbec som nemala čas si tu sadnuť celu Veľku noc,v dome sama návšteva,varenie...a jedenie 😝 ,ani sa mi necche čitať,čo všetko ste varili,taka som prejedená.My už len podojedáme,domácky vyudenu šunku,klobásky,dnešne rezne so zemiakovým šalátom,plnene kapustové listy a zákusky - Domino rezy,orechové žebro a nepečený metrový.Ale ja si asi dám pár dní pauzu od jedla,ved to je neunosné to obžerstvo 😀
@abriela ahoj, no robila, malá mala na zelený štvrtok meniny tak sme namiesto koláča na nedeľu spravili tortičku 🙂..a robila som tri dve na sobotu pre kamošky a až potom tú zelenú pre nás 😉 ešte som robila pre dievčatko hallo kitty ružovú ..ale bola to makačka už viem , že to tak nikdy nespravím ....
@abriela ahoj, no robila, malá mala na zelený štvrtok meniny tak sme namiesto koláča na nedeľu spravili tortičku 🙂..a robila som tri dve na sobotu pre kamošky a až potom tú zelenú pre nás 😉 ešte som robila pre dievčatko hallo kitty ružovú ..ale bola to makačka už viem , že to tak nikdy nespravím ....
dnes bude pečená kačica a dojedáme vývar z morčacích krkov.sladké tiež dojedáme...
my dnes kuraci vyvar a opekane zemiacky s reznami a ladovy salat...dojedame este zo sviatkov..kolace uz konecne nie su... 😀
My dnes dojeme morčaciu polievku s rezancami a pečenú kačku + domáca knedľa + čevená kapusta - z nedele, včera po návštevách takže máme nabalené chlebíky, šalát údené, zákusky a ja som robila vlašský šalát. Jedla a jedla. 🙂
nedela a pondelok bol bravcovy vyvar so zeleninkou a fliackami, pecene kurca hranolky ryza, kompot salat.. kto co chcel.. dnes zeleninkova polievka - mrkva, brokolica, ryza, buchty na pare.. zajtra dojeme polievku a vybrala som masko na stave z mrazaku, dovarila len kolienka a urobim zeleninovy salat 🙂
takže u nás je navareného ako pre regiment( dostali sme s 50-tky, dedko doniesol a ešte aj prababka varila lebo ved v tej ladničke nič nie je) a nikto nič neje- zajac na cibulke a slanine, ryža, slepačia polievka, fazulová polievka na kyslo,2 druhy šalatu, 6 druhov koláčov a 3 druhy velkonočnej baby. udene už letelo mačkam- za 2 dni sa pokazilo( bolo v ladničke a kupované u klasického masiara). takže ja mam free ešte tak na týžden
baby mam dve otazky
co s udenym maskom co mi zvysilo, ak teda nie do polievky pre chut..
a co z karfiolu.. napada ma len polievka, vyprazeny, zapekany, placky..
Pre dnešnú návštevu som upiekla kokosovo broskyňový koláč 🙂 🙂 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/kokosovo-broskynov...
ahojte baby. Pozerala som si na youtube reláciu Vo štvoricu po Slovensku. Okrem iného tam jedli aj špeciality niektorých regionov. Niektoré ma veľmi zaujali a rada by som ich ochutnala. Ale keďže momentálne kvôli počasiu a škole nie je možné do tých regionv zájsť, rada by som si tie jedlá urobila sama. Nemáte náhodou overené recepty na tieto špeciality? Sú to 1.Skalický trdelník
2.Mačanka
3.Tatarčane prirohy
@abriela mňam , koláčiky super, aj to ostatné ..u nás sa hrudky nerobia, ale na budúci rok asi niečo vyskúšam...trošku bude zmena..aj tie medové trubičky , len musím dokúpiť niečo na čom ich budem robiť 🙂 ..nedáš receptík...inak včera som ti odpovedala 2x..tak sa nehnevaj..ostatným som ani neodpisovala, blbol mi net stále vyhadzovalo poruchu 😠

@luciok vôbec nič sa nestalo 😀