Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
U nas dnes bola plnena paprika na grecky sposob, celkom dobra dobrotka a ani mäso nechybalo ;)
@szdan jaska
cesto bud klasika kysnute, na ake si zvyknuta, alebo ja robim: 1 kg hladkej múky, 3 PL cukru, 1 prášok do pečiva, 1/2 hery, 1 kocka kvasníc, 1 PL medu, 1/2 l mlieka, 1 ČL soli
Plnka: hrudkovy tucny tvaroh rozmixujem tycovym mixerom so zltkom a vanilkovym cukrom a zmiesam s hustym vanilkovym pudingom (kludne na 1/2l mlieka 2 pudingy). Zmiesat s tvarohom, rozotriet na cesto, posypat hrozienkami a zavinut 🙂
@trisestri kolko buchiet sa ti podarilo? dost vela muky tam ide... aby sa mi zmestili na pekac 🙂
ahojte, dlho som tu nebola, no vás dočítať 😉 cez víkend sme mali zeleninovú polievku s haluškami,marinované morčacie prisa, ryža + kompót a šalát z čerstvého špenátu, jarnej cibuľky, ľadového šalátu. Včera som varila fazuľovú kyslú polievku a k nej cesnakové uzly, pečené zemiaky s klobásou. Pripájam ešte foto torty, čo som robila synovi na narodeniny. Pri jeho požiadavkách som bola rada, že som ju vôbec stihla ako tak urobiť (technický nákres-výška, šírka, názov, predmety na torte), som sa pobavila. Inak 1x som robila želatínovú poťahovku, super sa s ňou pracovalo, čo som skúšala doteraz z doma vyrobených (varná a MM), tak táto bola naj.
prosim neviete mi poradit kde kupujete celozrnne cestoviny? penne atd. ja vacsinou nakupujem v Tescu ale su tam dost drahe, aj trojnasobok obycajnych cestovin...mate nejaky overeny e-shop alebo kamenny obchod?
@zklimekova Mrkvove satocky:1 palmarin,350g struhanej mrkvy na jemno,1PDP,500g pol muky,zmiesat a nechat stat v chladnicke,potom vyvylkat nakajat na stvorce na kazdy dat kopcek slivkoveho lekvaru vytvarovat satocku a dat piect,po upeceni obalovat v praskovovanilkovom cukre...
Dnes sme jedli plnenú papriku od svokry a obedovali sme o 15tej, pretože sme boli pri stolárovi dohodnúť detaily našej novej kuchyne do nášho domčeka. Juj či sa len teším na varenie vo vlastnom...
nemáte niekto recept na wafle? už ich nestačím kupovat- tak som sa rozhodla že konečne vytiahnem waflovač a vyskúšam ho.d
@kikatko nech sa páči , robila som ich a sú vynikajúce 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44941
@natal12 Ja mám Miška. A je fakt božský. Hneď, ako príde mamina domov, poviem jej, nech mi ho prepíše a prepošlem ti ho do IP 🙂. Môže byť?
Zase sem idem po radu... doma mám 4 litre čerstvého mlieka s trvanlivosťou do 19.4, ale zdá sa mi, že pomaly kysne... tak by som radšej z toho urobila tvaroh, ale neviem ako, neporadíte mi? Vyhľadávam ešte na nete, ale zatiaľ som nič použiteľné nenašla ☹
@martinkatinka tvaroh je jednoduchy, staci to mlieko pomaly zohrievat, ale pomaly a potom dat do cedidla, stecie a hotovo
@tortelinka jej ďakujem a netreba tam ani ocot ani nič iné? Lebo som sa dočítala, že niekto dáva... aj doma nemám, rpeto hľadám niečo iné... ale ak netreba, tak super a rovno to idem robiť.
@katkas1 páči sa aj ja som ju už robila http://varecha.pravda.sk/recepty/zelatinova-pot...

vcera vo fotoblogu som nasla fotku a receptik /dakujem dotycnej mamine 😀/
http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=1&id=...
cesto perfektne...paradne sa s nim robilo, nie som na sladke,ale tri kusy som zjedla a moja banda sa tiez nevedela ojest 😉
najblizsie urobim cokoladove 😀