Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dnes boli na obed pri mojich rodičoch, babka dopredu oslávila meniny, lebo ich má cez týždeň 😉 mali sme hovädzia polievka s rezančekami, vyprážané rezne kuracie aj bravčové a kapor, zemiaková kaša alebo zemiakový šalát, babka nám kopec nabalila, tak máme aj na zajtra 🙂
Dojedli sme kralici perkelt, ostalo este na zajtra do prace a uz mi aj nakyslo cesto na koooopu parenych buchiet.. Na veceru a do mrazaka.. Plnene broskynami🙂 a este sme skusili tu frankfurtsku polievku..
Kocky, prosim prosiiiim.. mate overeny receptik na taky ten krehky jablcnik? viete, co sa do nho picha vidlickou 😅
@nadulka88
http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkov...
Robila som tento a bol vyborny.. Len na mensi plech
gulas, prirodne rezne na hriboch so zemiakmi. detom upeciem k narodeninam bananovu tortu, budu mat aj kupovanu cokoladovu tortu
@slavka1307 ja mám na ňu odporučenie od jednej maminy tu z MK .. tak rozmýšľam že aj ja si ju kúpim
@slavka1307 mám skúsenosti (denné) s pečením v pekárni už cca 5 rokov, v podstate každá pekáreň je rovnaká, poslúži dobre aj lacná aj keď trochu tam rozdiel v kvalite je. Ale ak nechceš veľa investovať, v pohode si kúp túto z Lídla, dobre poslúži isto. Môžeš v nej piecť chlieb + robiť kysnuté cesto na všetko možné + ten džem. Klasika čas na chlieb je cca 3 hodiny, ja zapínam vždy na noc a ráno nás čaká teplý chlebík. Je aj kratší program, ale je to na úkor kvality - teda ak sa ponáhľaš, máš aj taký, len tak nenakysne. Bežný program na kysnuté cesto trvá 1,5 hodiny - to si potom vyberieš, vytvaruješ čo chceš - rožky, parené buchty, knedľu, rôzne pečivo, závin, pizzu....a dokončíš bežne v rúre či v parnom hrnci - závin aj priamo v pekárni.
My budeme mat zeleninovu polievku od svokricky, ja i hejka, co mam zabaleneho z oslavy babkinejn80-tky a robila som zapekany fenikel s paradajkami a cesnakom. A zvysok torty 🙂
@lindauciatko vieš, čo, najlepšie je skladovať v plátennom alebo papierovom vrecku, ja mám ušité také vrecúška na sušené ovocie , lebo keď som dala do skleného pohára a uzavrela, tak mi niektoré splesneli, takže ja takto, ako kedysi naša nebohá babička skladovala 😉
@michaelamilan jasné, veĺmi jednochý recept, nastrúhať tvrdý syr, do toho vajce, ja dávam aj pažítku alebo petrž.vňa´tku, múžem pridať aj šunku na drobno, z toho robíš guľky a obalíš v strúhanke, vypražiť a hotovo 🙂
@pumpkin77 hrušková výživa, hruškový džem, usušiť 🙂 mňa to tiež čaká, tiež padajú ako divé 🙂
@slavka1307 ahoj, ja mám pekárničku už asi 8 rokov a obrovská spokojnos´t, kedysi mi ju muž doniesol zo služobky a ja že načo mi to bude, ale veru dobre spravil, u nás ide veľmi často, chlebík, kysnuté cestá, robím tam džem, ten program trvá 1,20 hod., tiež mliečnu ryžu, super, super pomocník, ja doporučujem kúpiť 🙂
my sme včera doma nevarili, moja babka nás pozvala na rodinn obed, mali sme slepačiu polievku, bravčové karé s hubovou omáčkou, kuracie rezne, pečené kura, ryža, zemiakový šalát, miešaný kompót, zeleninový šalát, mama piekla syrovo-cesnakové trojuholníky, ja som piekla metrový koláč inak a karamelovo-punčové rezy, bebe dobré ráno a slivkový hrnčekový koláč sme mali v sobotu doma 😉 pridávam ešte foto domácej lučiny so sušenými nakladanými rajčinami a cesnakom a zaváraných baraních rohov s hrozienkami, pečený slivkový lekvár, to som robila cez týždeň 😉
dnes dojedame zo vcera-vajickova polievka,bravcove zo zeleninou v horcicovej omacke a ostalo este z kolaca lenivej zeny 😀 😀
@drobik1 dakujeem 🙂 a to všetko vdaka tejto skupine 🙂 až tu ma to nakoplo 😀 😀
@pumpkin77 hruškový džem, hrušková presnidávka , sušené hrušky, to je to naj, ovocná koža http://varecha.pravda.sk/recepty/ovocna-zelatin..., hrušková nutela
ahojte my sme v sobotu mali dojedačky a to špenátovú polievku a plnené papriky so zemiakmi v nedeľu som varila zeleninovokrupicovú polievku, pečené kuracie prsiana na póriku a mrkve, hríbovú omáčku a knedlík , upiekla som aj tvarohový koláč , ale spodné cesto , neviem prečo sa mi úplne mrvilo, ale zjedli ho aj tak , dnes cuketovo syrové placky budú na večeru a upečiem mrkvové muffinky a idem dorobiť bazový likér
Tento víkend bol pracovný, pasírovali sme paradajky, aj bazu na likér, spracovala som si papriky a boli sme na huby a tak máme konečne trošku sušených, ale začínajú pekne rásť, tak sa teším na hubačku

@pumpkin77 urob si hruskovu vyzivku,nemam sice presny recept,ale jedla som u znamych,boli v nej mixovane hrusky,cukor,skorica-chutovo vyborne 🙂