Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Čaute žienky, včera sme boli na šípkach. Chcela by som skúsiť urobiť šípkový lekvár, ale netuším ako. Ešte jedna vec trápi moju dutú hlavu - špecifikácia pojmu "očistiť šípky" - toto potrebujem presne definovať ako 😀 ako mimozemšťanovi, nikdy som to nerobila 😅 , pozerala som nejaké recepty už na internete, ale chcela by som nejaký osvedčený 🙂 Vopred ďakujem
@cheria ahoj, viem, že si sa nepýtala mňahttps://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... na tie briošky, ale ja ich tiež robievam a recept mám u mňa v albume, páči sa
@zklimekova ahoj, ja robím takto nejako zapekané s tvarohom http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-palac...
Natierka zo vcera - avokadova s domacim chlebikom. avokado, biele tofu, biely jogurt a tvaroh + ceskak a himalajska sol a moje susene cherry rajcinky v olivovom oleji s oreganom a cesnakom. Mam len tento jediny vyzivovy poharik, ususila som posledne cherry paradajky zo zahradky. To budu take delikatesky 😉 Obed mame zo vcera a uz mi kysne cesto na spaldove pecivo. Potom pridam foto ked sa vydaria. 🙂
strukova polievka nakyslo a zemiakove harmoniky, len som na pekac hodila aj klobasku nech to prevonia a snad zostanej aj na zajtra
rajcinova polievka s kapustou od svokry..dava do nej klinceky...tym padom ju moc nemusim, ja ju mam radsej na sladko a nie ako robia pikantnu..ale kedze to mam bez roboty, nebudem nevdacna a nebudem frflat... od vcera zostali pecienky kuracie s ryzou ... a od svokra hribovy tatarsky biftek s hriankami..
@choka muz ju lubi..tak kvoli nemu. najedeny manzel = spokojna rodina :D
ja lubim len tu stavu z ryzou a uhorkami zavaranymi. sme ju nemali daavno, tak taka blbost a chvali ma do nebies 🙂))) az mi to je smiesne...
a na veceru detom krupicovu kasu. hribovy tatarak im nedam...to ani ja jest nebudem, teraz v tehu mi to je straaaasne tazke na zaludok.
Kocky, nejaky recept na bravcovu panenku? Omylom som vytiahla mäso z mrazaka a teraz narychlo ma nic nenapada. Dakujem 😎 😎 😎
@ivanajelinek nakrajat na medajlonky, kazdy zabalit do slaninky, osolit, okorenit, opiect. k tomu hribova omacka na smotane a opekane zemiaky. mnam, tiez ma caka kus v mrazaku a cez vikend sa na neho chystam 😉 😀 😀
@ivanajelinek naukladat slaninu aby sa prekryvala, pesto z medvedieho cesnaku ak mas.. panenka... poliat medom, korenie, sol, trosku kmin... zabalit, zaviazat paskou..opiect z kazdej strany pomaly.... potom po vychladnuti nakrajat - odmotat jasne ze nit predtym, do vypeku trochu masla... opiect medajlonky.. straaaaaaaasne to je dobre. asi najlepsie co som jedla..
pripadne opiect len a urobit omacku .. z vypeku, trocha vyvaru - bujon nepouzivam, vzdy mam v mrazaku vyvar co robim... trocha smotany.. priapadne hriby, syr, co mas doma.... bylinky....
@jja čo konkrétne potrebuješ????? Ja som ju robila včera. 2 alebo 3 príspevky nad tvojim mám aj foto.
@zklimekova to si robila tie od @danielaj????? mňáááám......si mi spravila chuť!!!!!!! Keby si neývala tak ďaleko, tak už som u teba!!!!!

@zuul zvyknem robiť akože ražniči bez napichovania v remoske aj so zemiakmi,kuracie + bravčové kúsky,troška cibule,slaninky,alebo kvalitnej klobásky,zeleninapodľa chuti.....z jedného hrnca, sosík krásne dochutí zemiačiky a remoska dokopy zapečie 🙂