Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,robievate cicerovu polievku?dnes ju chcem robiť prvy raz,mate nejaky dobrý recept?
@lululka555 máš pravdu, trojhránky musia u nás byť každé Vianoce už pár rokov, sú úžasné
@womankc 🙂
@juranka ahoj, veľa kočiek už má upečených pár druhov suchých koláčikov, ale moja skúsenosť je taká, že ja pečiem tam max. 1- 1,5 týždňa pred Vianocami, radšej nech sú čerstvé 😉
náš obed šampiónová polievka so zemiakmi, druhé dojeme pečené kuracie stehná s pyré 🙂
Ahojte, náš dnešný obed: zeleninová polievka s krupicovými haluškami, vyprážané bravčové rezne a zemiakové pyré.
@jankasz Ahoj, tu je môj recept na oblátky:
1 l mlieka
0,5 kg hl. múky
100 g masla
20 dkg prášk. cukru
2 žĺtky
3 poliev.lyžice mletých orechov
1 škoricový cukor
1 vanilínový cukor
Maslo rozpustíme, pridáme do mlieka, múku a cukor preosejeme, všetko spolu zmiešame a necháme cca 1 odstáť a pečieme. Dobrú chuť! 😉 /ak by si chcela, mám recept aj na výborné slané oblátky/. 🙂
@titkovamiriam heheh kukám, že sme mali včera spoločnú nočnú heheheheh , ja som tiež v noci pracovala ako včielka , spať som šla skoro o pol tretej , ale porobila som ,č o som potrebovala
baby toto sme robili tak straaasne davno s mamou a bolo to vyborne http://varecha.pravda.sk/recepty/plneny-chlebik... asi tento tyzden urobim, len zohnat gulaty chlebik....
kedze uz chodim do prace, varim len cez vikend..teraz som doma s malym, je chory, tak si to varenie trosku uzivam 🙂 vcera sme mali zeleninovu polievku, rezniky, zemiakovu kasu a hruskovy kompot a dnes cesnakova polievka s prazenym chlebikom a spenatove halusky so syrovou omackou 😉
ja varím najobľúbenejšiu polievku mojej staršej dcéry - "mliekovku" :D bravčové koleno, údené rebrá varím vo vode /bobkový list, cibuľa, nové, čierne korenie, keď povarím pridám 2 veľké acidká - 3,5% tuku, zahustím hladkou múkou rozmiešanou v smotane na šľahanie, chvíľku pred vypnutím pridám pokrájanú pažitku /môže byť aj sušená ako dnes/ 😀 podávam k zemiakom, aj s masom z polievky. Muž má pečené maso zo včera...
ja mam na dnes napacovane heiky tak sa idem pomaly pustit do toho kym mi drobci spinkaju... inak dojedame este z vykendu divoke masko na hryboch a mama dnes ukuchtila kostovu polievocku...🙂
@tanicka696 ja robím tak, že namočený cícer uvarím s mrkvou, petržlenom a zemiakom, keď je všetko mäkké, časť odoberiem a rozmixujem, a pridám naspäť do polievky, je dobre hustá a netreba dávať iné zahusťovadla, ktoré ja moc nemusím..ochutiť, nejaké bylinky a hotovo
a zabudla som ze idem robit dobosove rezy z keksov pre mm dnes ma narodky ale torta bude az v sobotu 😉
ahojte, dnes zemiakovo-pórová polievka, pečené stehná na zemiakoch so zeleninou, a piekla som pláty na marlenku,pre mm k narodkám. Zajtra budem plniť 🙂

@irsina83 fotky wááááu...kel ľúbime, čo všetko si dávala do toho šalátu?