Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@milan_branik polievku, alebo hokkaido osmahnuť na cibuľke spolu so zemiačkami, podliať trochu vývaru-bujónu, pridať mäkkú salámu, alebo zeleninku, podusiť, priať trošku čili a dochutiť. podávať so zel.šalátom.
tip 2.- podusenú zmes zapiecť so smotanou a vajíčkami - paráda.
Tak uz sa robi hribikova polievka a dnes este upecem aj od okaty kolac jablkovy s cokoladovou polevou ;) potom dam foto ;)
ahojte... my dnes mame zeleninovy vyvar (vcera vareny, dnes dopapame) a urobila som slivkove gule s tvarohom.... 🙂
dnes sme dojedli kuraciu polievku a robila som rybí nákyp, pečem tento koláč http://varecha.pravda.sk/recepty/lenivy-jablcni...
ešte som taký nerobila,som zvedavá...
Ahojte, kde najlepšie kúpim probiotickú kultúru na výrobu domácich jogurtov? Ďakujem!
@katkabg na kyslo robim iba zo sterilizovanych sampinonov. Klasika - uvarim zemiaky do makka s bobkovym listom a celym korenim, pridat sampinony aj s polovicou nalevu a urobit zasmazku z muky. Nakoniec dam trocha octu a smotanu na slahanie prip.mlieko (3,5%). Ked sa mi to zda prilis kysle, dochutim cukrom. Sme ju davno nemali a veru ju budem musiet urobit 🙂
dnesny obedik ryzovy nakyp a polievka zo struhanej zeleniny na masle so zemiakom
@meinkonka Ahoj, na plech som dala papier na pecenie a potrela olejom. Karfiol som umyla, narezala na ruzicky (nevaria sa) a namacala v cesticku (200ml mlieka, 2 vajicka, 200g hladkej spaldovej celozrnnej muky, sol, suseny cesnak). Potom som ich posypala pomletymi ovsenymi vlockami a pokvapkala olejom. Piekla som to hodinu na 190 stupnov. 🙂 Daj vediet, ako sa ti vydaril 🙂
Ahojte, konečne po dlhšej dobe sa mi podarilo zas nakuknúť do tejto mojej milovanej témy. Som zvedavá, kedy vás stihnem dočítať.
Včera som robila na obed makové šúľance - moji chlapi ich milujú, vlastne ja tiež. Večer sme boli dosť hladní po makačke na dvore, tak som skúsila toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id=... Určite sa oplatí vyskúšať, len tak sa po nich zaprášilo. No a dnes som robila ryby v trojobale - manžel jedol ako prvý a mal ich prepečené, no keď som ich robila malému, strúhanka mi zhorela a ryba ostala surová. Nikdy sa mi to nestalo, neviem kde sa stala chyba.
Vôbec netuším čo budeme jesť zajtra, tak idem pokukať nejaké inšpirácie od vás.
Krásny večer
Kelovy privarok s opecenou klobaskou ,piekla som kolac s kysleho mlieka 🙂zajtra bude polievka zo zajaca ,cevabcici a zemiakova kasa 🙂
Na dnešný obed je
- kurací aj bravčový vývar,
- pečené bravčové mäso na cibuli, potreté horčicou, podávané bude s opekanými zemiakmi,
- a keďže ja neobľubujem bravčové, tak s dcérkou budeme mať pečené kuracie stehná a prsia s opekanými zemiakmi.
u nas dnes na obed pomaly pecene jahna a ako dezert karamelizovane jablka zapekane v listkovom ceste s mrazenym jogurtom...

@katkabg urobíš klasika hríbkovú a zatrepeš do nej 1-2 poch. smotany s troškou múky.