Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera- rajčinová polievka, zapekané špenátové cestoviny- na večeru som skúsila rozbalené španielské vtáčiky z tofu 😝 a dnes sme na obed dojedli rajčinovú polievku,ministerské kurča, cviklový šalát a akurát sa mi pečie karamelová žemlovka 😝
@strihalka urcite slane, hlavne ak sa pije nejaky aperitiv a pod. minipizza, syrova rolada, plnene tasticky z listkoveho cesta, nejake pomazanky a natriet na koliecka bagety a pod.
@januschka10 no sak pizzove snecky rolady poamazanky, to je klasika, chtela by jsem neco noveho..ne kalsicke pohosteni...treba ty syrova rolada? tu jsem nikdy nezkousela mas nejaky odzkouseny recept?
@strihalka poukladas si vedla seba na foliu toustovy syr, vymiesas si uvarene vajicka s lunexom, na syr ulozis platky sunky a potom das na to tie vajicka, pripadne mozes do tych vajicok zamiesat na male kusky kapiu papriky, taku co dostanes kupit v kyslom naleve, pripadne kysle uhorky, to uz je na kazdom co si tam da, opatrne zabalis do rolady, pozor ono sa to lepi, syr sa trha a ulozis do chladnicky stuhnut.
@januschka10 takze idelani asi ze zacatku delat roladicky male....a ten lunex..?to je tavenak?
kocky, hodte mi prosim najlepsi recept na pudingos. chcela by som skusit ho upiect
ahojte babulky prosím poradte mi taký dobrý recept na kysnutý koláč-báleš s kyslou smotanou vopred Vám velmi pekne dakujem, chcela by som ho zajra upiecť
@januschka10 @strihalka Ide to lepsie, ked si syr das na par minut do rury aby sa roztopil, nahrial. Postup je potom rovnaky, len platkovy syr je celistvy a netrha sa.
Takto robim asi 30cm roladu, kt. potom krajam na kusky - ako kolacovu roladu.
@karin0401 vajíčka, múka, kukuričný škrob a štipka soli - dobre vymiešať metličkou (pomer a počet je odoka, podľa hustoty, resp. riedkosti).
dnes bola len zamiaková kaša a acidko, zajtra a sobotu bude šošovicová polievka a podlesníky. V nedeľu bude Africko-slovenský zemiakový šalát.
@happy8051 vyskúšala som viaceré, ale zostala som pri tomto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9139 je fakt super 🙂
polievka od vcera a dnes kuracie pecienky s pochut.smotanou+horcica,kolienka a este leco 🙂
Tuto temu som objavila pred par dnami...a ze dovi dopo kolko inspiracie 😀 😀
Tak sa pridam 🙂
fazulova polievka so zeleninkou zo vcera a tuniakovy salat s cestovinou 🙂
@bubinko83 len detom lebo my to necheme ale je to velmi dobre, pokrajaj si na kocky, usmaz cibulku, zapras paprikov, pridaj masko, leco a gulasove korenie, uvar do makka a je to fakt super a ja popritom neznasam hovadzie, robiem to zo zemiakovou kasou ale bolo by to super aj s knedlou
dnes dojedame polievku zo vcera a budeme mat kuracie sote na zelenine s ryzou 😉

@danielaj 🙂 davno som ju nerobila,bude aj na zajtra...