icon

Čo idete piecť a chystať na sviatky?

4. apr 2023
gazpalm
4. apr 2023

Ja nic,nemam rada od mala tieto " sviatky" je to pre mna volno a po dlhej dobe ,nebudeme kdesi prec ,ale doma ...ja sa stranim aj sibaniu ...takze dufam ,ze nik nedorazi a ked dorazi ,vytiahnem cipsy a kolac od mamy no😂

tanyag
4. apr 2023

@elizabet173 Haha 🙂 to bude nával ľudí v tých obchodoch 🙂 máš pravdu, radšej sa im vyhýbať v tie dni

lalilla
4. apr 2023

Baby prosim a kedy byva ta vecera slavnostna ci obed?

nafka0483
4. apr 2023

@lalilla Aka slavnostna vecera/obed?

lalilla
4. apr 2023

@nafka0483 my nemame tieto tradicie, ale napr kolega spominal ze maju veceru ci ranajky fakt nvm a ze vtedy jedia udene, chren, vajicka atd, tak ze kedy presne je tento slavnostny chod?

mikadooo
4. apr 2023

Nič. Ideme preč a budú nám piecť a variť iní. Nemám rada sviatky. Deťom som kúpila čoko somariny, tie aj tak o koláče nestoja, keď všade čokoláda. A ja sa teším, že si tieto sviatky hádam po prvý krát NAOZAJ oddýchnem.

lienka175
4. apr 2023

@lalilla pre kresťanov v sobotu neskoro večer, po vzkriesení

lalilla
4. apr 2023

@lienka175 dakujem velmi pekne!

nikaeli
4. apr 2023

@lalilla my mávame v nedeľu ráno.. údená šunka, klobáska, syrek, vajíčka na tvrdo, bábovka v tvare zajačika alebo barančeka a cvikla s chrenom.

Keďže nás čaká povinná jazda k jednej, aj k druhej babke, nechystám nič špeciálne. obom upečiem bábovku z veľkonočnej formy a vo štvrtok kysnuté judášky - tie mi veľmi chutia.

lalilla
4. apr 2023

@nikaeli dakujem!

tykat
4. apr 2023

Nic, odchadzame.
Ale keby sme boli doma tak
- puncak (vzdy)
- karamelovy veternik na plech
alebo
- medovy kremes

jaskolka
4. apr 2023

Nič. My ideme k svokre, ja akurát donesiem objednane koláče, muž tam robí zemiakový šalát a rezne, to je jeho parketa, a zvyšok už chystá svokra. Ja nemusím tam ani prstom pohnúť 🙂🙂

tykat
4. apr 2023

@lalilla u nas to su ranajky - v nedelu a v pondelok
Oblozene misy - udena varena sunka, vajecna hrudka, masova rolada, varene vajicka, varena klobaska a k tomu cvikla s chrenom a domaci cisty kolac
No a v tie dni aj slavnostny obed, podla chuti rezne-salat, panenka, svieckova...

lugie
4. apr 2023

Piecť nič, ideme mať oslavu (tortu som dala piecť) dcéra má narodeniny. Takže tam nejaké chlebíčky a slané… niečo 😂 a variť chcem rezne a zemiakovy šalát lebo mám na to veľkú chut 😂 a hovädzí vývar. ale viem že rodičia a svokrovci sa chcú podeliť s nejakými zákuskami. Mňa toto pečenie moc nebaví 😊 nič špeciálne.

amelie2017
4. apr 2023

Nic vynimocne, nie sme krestania, pre nas je Velka noc o tom, ze v praci makame 2krat viac ako obycajne ( pracujeme v gastre), plus deti maju prazdniny, tak priplatit za opatrovatelku. V pondelok poskryvat cokoladove vajicka po dome..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
4. apr 2023

@lalilla Ahaaa. No ja chystam v sobotu a aj jem - na obed alebo veceru, ale manzel az v nedelu. Urobim oblozenu misu a to jeme od ranajok v podstate cely den :D

evica17
4. apr 2023
evica17
4. apr 2023

@miriam11 mrkvove : cca 220g mrkvy, 180ml mlieka, vajce, pdp, cukor 100gramov, 60g olej, 260g polohruba muka, 50ml stava z pomaranca/mandarinky, 1kl skorice, a dala som este 2lyzicky struhany zazvor, ale nemusi byt

evica17
4. apr 2023

@miriam11 a cviklove, do nich nedavam kakao aby neboli take hnede (tieto mne najmenej chutia, ale detom chutia tiez)
https://www.zosrdcadohrnca.sk/2015/11/08/cviklo...

mnozstvo robim z kazdeho polovicnu davku, aby vela toho nebolo vela

jaris84
4. apr 2023

@lalilla v nedeľu ráno

nikha2809
4. apr 2023

Nechcela som nič, ale spravím aspoň mrkvový koláč.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
spageta85
5. apr 2023

Ak myslíš zákusky tak absolútne nič niesol ten tip že budem piecť 8druhov a keď mám robiť jeden to je onicom takže si kúpime v cukrárni normálne do krabice vyberieme koľko a aké budeme chcieť .a doma čisto 😉čo sa tyka normálne jedlaozno urobím zemiakový šalát a kuracie rezne a kúpim nejakú šunku kto bude mať chuť polievka klasika slepačia žiadne sviatky nerobím .

veronicka1901
5. apr 2023

Ja som prvýkrát po rokoch objednala menšiu škatuľku koláčov, takže výnimočne nepečiem vôbec nič, inokedy by som dačo suché a jeden zákusok. A deti poprosili o pizza slimáky a pagáčiky, tak to spravíme spolu v sobotu.

spageta85
5. apr 2023

A keď tu vidím tie tipy na mrkvový chvíľkové špenátové koláče bere zimomriavky mám kde sa podeli klasické zákusky akože rozumiem je to každého vec ale je to môj názor akože prehnane zdravé akože koláče fuj to okolo koláčov ani nešlo už som také jedla proste klasika sa nedá oklamať ničim ale keď to chutí na iekomu samozrejme nič proti

betulienka79
5. apr 2023

z koláčov - šuhajdy, burizonové guľky, snehové pusinky, koka sušienky a čokoládové špice - možno ešte jeden nejaký krémový ........+ na Zelený štvrtok špenátový prívarok, na Veľký piatok nevaríme, snažíme sa dodržať prísny pôst. Na veľkonočnú nedeľu pripravujeme zemiakový šalát + rezne, avšak domáca šunka a plnka+chren to musí byť na Veľkú Noc ......... to je z jedla - - - - - ale Veľkonočné sviatky sú najmä o ich duchovnom prežívaní, ale tie mňamky patria k tomu 🙂

queen_el
5. apr 2023

Tak ja asi jedina vypekam 🤭 ani nie preto ze Velka noc, mna to bavi a beriem kolace aj rodine. Mam napecene linecke a kakaove keksiky, a este sa chystam spravit nepecenu kokosovu roladu a nieco kremove (asi medove kremese alebo venceky). Varit uplne klasicky co asi vsetci varia na Velku noc, ale u nas to az tak nejde, sunka a podobne, iba symbolicky. Vo stvrtok spenat a spenatove halusky, v piatok ryba, syr a zemiaky, v sobotu neviem a mozno nic, vecer sunku a v nedelu nejake rezne a salat, klasika. V pondelok ideme k rodine.

reni1512
5. apr 2023

Kazdy rok robim plninu, hrudku na sladko, cviklu s chrenom, sunku a klobasky.. k tomu biely kolac, tak ako moja babicka 🙂 chodime aj posvatit jedlo.. hlavne kvoli detom. Potom klasicky obed a kolacik nejaky upeciem.

jennyska
5. apr 2023

Na svátky jezdíme vždy pryč, ale kdybych byla doma, tak nedělám absolutně nic jinak jako každý jiný den 🙂 Ani jedny svátky za mě nejsou o tom, že musí být toto a tamto speciálně navařeno, nakoupeno a pupky nám po nich musí ovisnout, a navrch plus 3kg minimálně :D Ale např. má sestra peče beránka, kterého si hezky nazdobí a potom ho jí celá rodinka na snídani nebo si dají ke kávě - a to mi přijde jako taková milá symbolika.