icon

Čo pečiete na Veľkú noc?

22. feb 2026

Ahojte baby, chcela by som vedieť aké koláče robíte typický na veľkú noc. Prvýkrát budem ,,za gazdinku,, tento rok, a z rodiny som si do vlastnej domácnosti nepriniesla žiadny recept. Mamina vždy zákusky objednávala , sladké sa u nás nikdy nepieklo domáce. Prosím inšpirujte má, čo chutí vám, manželom a deťom, čo má proste vždy úspech u vás. Nechcem moc nič suché ( sušienky, medovníky a podobne moc nemusíme , sme skôr na tie ,,mokrejsie,, mlsoty) ale inak žiadne obmedzenie, máme radi aj krémové aj ovocné aj čoko... Na Vianoce už zopár rokov pečiem svoje overené koláčiky, ale na veľkú noc nemám ani poňatia a na nete mi to nič nehovorí hlavne keď to nemá recenzie....ďakujem moc ❤️🐣

Strana
z2
anonym_c0678a
22. feb 2026
@minenkaa

@weleda123 u nás nebolo ešte včera a leták som nemala v rukách pár rokov
Do Kiku nechodím a tesco tu nie je

@minenkaa ved nechodis do ulicky medzi sladkostami, ako vies ze tam vcera neboli zajaci?

minenkaa
22. feb 2026
@anonym_c0678a

@minenkaa ved nechodis do ulicky medzi sladkostami, ako vies ze tam vcera neboli zajaci?

@anonym_c0678a lebo je tam ulička asi na tri kroky a asi by ich tam nenatrepali ,keď je niečo takéto majú na to iné regály a tam som bola a veľká noc u nás v Lidl ešte nie je ,ale pôjdem zajtra pozriet ak nezabudnem

minenkaa
22. feb 2026

Tak u nás až od 9.3.
Veď ešte je MDŽ

weleda123
22. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa určite to majú v každom Lidli, keď to už majú v letákoch. U nás majú samostatne, medzi akciovým tovarom, urobený regál, kde majú veľkonočné veci. A tak to mali minule aj v inom meste v Lidli, keď som sa tam zastavila.

minenkaa
22. feb 2026
@weleda123

@minenkaa určite to majú v každom Lidli, keď to už majú v letákoch. U nás majú samostatne, medzi akciovým tovarom, urobený regál, kde majú veľkonočné veci. A tak to mali minule aj v inom meste v Lidli, keď som sa tam zastavila.

@weleda123 u nás je to až v letáku od 9.3. to sú ešte dva tyzdne
Pozerala som teraz letáky

andrejka1974
22. feb 2026

@anonym_autor u nás žiadny deti sa s mužom najedia u mojich rodičov a doma staví obložená misa alebo urobím bublaninu bohaté staci

anonym_996d48
22. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa každá predajňa Lidl naskladňuje tovar typu Vianoce, Velka noc, Valentin rovnako. Takže aj Váš Lidl už má zajace minimalne 2 týždne. Tak neklam, že u Vás zajace niesu. To, že tou uličkou nechodíš a v obchode si slepá a letaky nepozeráš je tvoja vec.

anonym_996d48
22. feb 2026
@minenkaa

@weleda123 u nás je to až v letáku od 9.3. to sú ešte dva tyzdne
Pozerala som teraz letáky

@minenkaa možno stačilo napísať hneď, že nežiješ na SR.

lalenka33
22. feb 2026

My budeme piecť linecké, to sa u nás vždy zje ako prvé. A potom ešte max 1 koláč. Ako písala viesta chladnička je plná a na balkón sa už nedá. Ale aby som bola aj konkretna pečieme to, čo aj na Vianoce medové, punčák,medový krémeš, metrový koláč alebo makovu tortu bez muky. Vždy niečo z toho.

andreatytler
23. feb 2026

@anonym_autor Zltkove rezy

minenkaa
23. feb 2026
@anonym_996d48

@minenkaa každá predajňa Lidl naskladňuje tovar typu Vianoce, Velka noc, Valentin rovnako. Takže aj Váš Lidl už má zajace minimalne 2 týždne. Tak neklam, že u Vás zajace niesu. To, že tou uličkou nechodíš a v obchode si slepá a letaky nepozeráš je tvoja vec.

@anonym_996d48 tak slepá asi niesom ,keď to tam nie je

zeldia
23. feb 2026

@anonym_autor nepeciem asi ani mama nebude, nakúpim ale cokoladu - vajcia a zajace.

sisska96
23. feb 2026

Nič. Veľkú Noc mám na háku. 😂 Deťom kúpim sladkosti. Bude šunka, vajce , šalát a dovi dopo

sisska96
23. feb 2026
@minenkaa

@esther100 u nás naštastie nič ešte nie je ,veď bol teraz niekedy Valentín a ja som stala pri čokoládach a pozeráš na muza a sa ho pytam ,že prečo sú tu tieto čokolády

@minenkaa Všade sú už preboha minimalne mesiac

lienka175
23. feb 2026

Na veľkú noc ako stálicu iba bábovku vo forme baranceka. Inak to, na čo máme práve chuť a väčšinou len jeden druh, keďže mám iba synov, tak sibači k nám nechodia. Synovia zákusky neľúbia, skôr nejaký ovocný, či tvarohový koláč

autor
23. feb 2026

@minenkaa si predstav že o mesiac je veľká noc a nenapísala som že piecť neviem, pýtam sa na inšpiráciu , nie na recept a postup... Bože aký už musíš mať smutny voľný čas, keď tu komentujes niečo čo si v hlave predstavis a tváris sa strašne nad vecou lebo dokonca ani v tvojom Lidli nieje veľká noc ( že ti za to byť zaujímavá stojí to že si vymýšľaš až sa práši a napíše ti to tu každá druhá , že) ... To si doma taká zbytočná pre všetkých že si na koňa chodíš aspoň po hanbu keď už inak záujem o teba nevznikne ? Smutne no... Tiež by si si mohla radšej napiecť niečo na nervy aby ťa nezavzdusnovali témy ktoré sa ťa netýkajú , môžeš sa inšpirovať aj niečím čo napísali baby, majú dobré tipy 😉

minenkaa
23. feb 2026
@anonym_autor

@minenkaa si predstav že o mesiac je veľká noc a nenapísala som že piecť neviem, pýtam sa na inšpiráciu , nie na recept a postup... Bože aký už musíš mať smutny voľný čas, keď tu komentujes niečo čo si v hlave predstavis a tváris sa strašne nad vecou lebo dokonca ani v tvojom Lidli nieje veľká noc ( že ti za to byť zaujímavá stojí to že si vymýšľaš až sa práši a napíše ti to tu každá druhá , že) ... To si doma taká zbytočná pre všetkých že si na koňa chodíš aspoň po hanbu keď už inak záujem o teba nevznikne ? Smutne no... Tiež by si si mohla radšej napiecť niečo na nervy aby ťa nezavzdusnovali témy ktoré sa ťa netýkajú , môžeš sa inšpirovať aj niečím čo napísali baby, majú dobré tipy 😉

Ok ,zamyslim sa nad sebou
Pokiaľ viem veľká noc začína 3.4. A to je ste skoro mesiac a pól
Nemôžem si napiect lebo som tak neschopná,že nemám fantáziu niečo nájsť v receptoch
Žiaľ sklamem ta ,u nás v Lidl ešte nie je veľká noc aj keď všetky mi napísali,že určite musí byt ,
No nad vecou niesom lebo nemám byt prečo ,keďže som ostala prekvapena ,že takýto sviatok ,čo si týka pečenie ,niekto riesi ,mesiac a pól dopredu ,dokonca som ani netušila,že sa musí niečo piecť na veľkú noc
Si veriaca?

autor
23. feb 2026
@minenkaa

Ok ,zamyslim sa nad sebou
Pokiaľ viem veľká noc začína 3.4. A to je ste skoro mesiac a pól
Nemôžem si napiect lebo som tak neschopná,že nemám fantáziu niečo nájsť v receptoch
Žiaľ sklamem ta ,u nás v Lidl ešte nie je veľká noc aj keď všetky mi napísali,že určite musí byt ,
No nad vecou niesom lebo nemám byt prečo ,keďže som ostala prekvapena ,že takýto sviatok ,čo si týka pečenie ,niekto riesi ,mesiac a pól dopredu ,dokonca som ani netušila,že sa musí niečo piecť na veľkú noc
Si veriaca?

@minenkaa bozinku ty si trápna 🙂 no nič , zamýšľaj sa zamýšľaj, dúfam že ťa to nebude moc bolieť. Peknu veľkú noc ti prajem ❤️🐣

minenkaa
23. feb 2026
@anonym_autor

@minenkaa bozinku ty si trápna 🙂 no nič , zamýšľaj sa zamýšľaj, dúfam že ťa to nebude moc bolieť. Peknu veľkú noc ti prajem ❤️🐣

@anonym_autor takže niesi veriaca,prečo potom považuješ veľkú noc za sviatok,ktorý extra riešiš

slavomira236
23. feb 2026
@anonym_dab16d

@anonym_autor nič neupeciem, neoslavujeme veľku noc.

@anonym_dab16d podobne ja velky noc vobec neriesim

nafka0483
23. feb 2026

@anonym_autor Ja peciem mrkvovu tortu s mascarpone kremom 🙂 a par kuskov lineckych lebo dcera rada valka a vykrajuje

simca06022011
23. feb 2026

@anonym_autor zltkove rezy budem robit a veterniky alebo eclare :D nic extra nezvyknem, spytam sa pred sviatkami na co maju chut, ale my sme skor na slane, cize budem robit "kolac" (tj nieco ako nasa vianocka -ale jedava sa to k slanemu), salat, syrova rolada, udene maso.. a chlap si robi este "hrudku" / syrek. Velmi k nam navstevy nechodia.

dianaaaaa
23. feb 2026

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Nič

brendaa
23. feb 2026

@anonym_autor zvyknem upiecť žĺtkoveé rezy a čajové rezy, bábovku vo forme zajačika.
Suché robim linecké a medovníčky.

margotka17
24. feb 2026

@anonym_autor ešte som nerozmýšľala, čo upečiem, ale určite to budú len 1 rezy . To nám úplne stačí na tie 3 dní.

Strana
z2