icon

Čo variť každý deň deťom cez prázdniny?

6. júl 2026

Poprosim inspiracie, co varit prazdninarom kazdy den. Nieco rychle, zeleninove, aj masite. Sladke tocim, co pytaju.. Dakujem za pomoc. 🥰

gorffika
6. júl 2026

@anonym_autor najrýchlejšie sú špagety, mäso na prírodno s opekanými zemiakmi, bryndzové halušky, dukatové buchtičky, atď

tanyan
6. júl 2026

Rizoto, cestoviny s mletým mäsom a syrovou alebo paradajkovou omáčkou, francúzske zemiaky, zapekané cestoviny... Hlavne sa s nimi dohodnúť, aby to bolo v súlade s preferenciami.

anonym_05c3bb
6. júl 2026

@anonym_autor Z detstva si pamätám, keď k nám chodili na prázdniny bratranci, že mamka varievali jedlá,na ktoré teta/mama bratrancov/ako pracujúca žena veľmi čas nemala.Varila sa vždy nejaká polievka, väčšinou suroviny boli zo záhrady a z dvora a ako druhé jedlo boli šišky,buchty,buchty na pare, šúľance, pirohy, halušky, vyprážaný a zapekaný karfiol.Varili sa aj mäsité jedlá: plnená paprika, plnená kapusta, fašírky, kurací perkelt,rizoto, hovädzia roštenka.Casto sa piekli koláče:bublanina, kysnuté , jabĺčnik,mrezovnik...Jasne si pamätám jedlo, ktoré ale bolo veľmi časté/na raňajky,na večer/a to bolo leco.Casto sme mali aj večernú opekacku.1-2kusky slaniny omastili chlebíky a k tomu veľká kopa zeleniny zo záhrady:uhorkyr,paradajky,papriky, cibuľa

autor
6. júl 2026
@anonym_05c3bb

@anonym_autor Z detstva si pamätám, keď k nám chodili na prázdniny bratranci, že mamka varievali jedlá,na ktoré teta/mama bratrancov/ako pracujúca žena veľmi čas nemala.Varila sa vždy nejaká polievka, väčšinou suroviny boli zo záhrady a z dvora a ako druhé jedlo boli šišky,buchty,buchty na pare, šúľance, pirohy, halušky, vyprážaný a zapekaný karfiol.Varili sa aj mäsité jedlá: plnená paprika, plnená kapusta, fašírky, kurací perkelt,rizoto, hovädzia roštenka.Casto sa piekli koláče:bublanina, kysnuté , jabĺčnik,mrezovnik...Jasne si pamätám jedlo, ktoré ale bolo veľmi časté/na raňajky,na večer/a to bolo leco.Casto sme mali aj večernú opekacku.1-2kusky slaniny omastili chlebíky a k tomu veľká kopa zeleniny zo záhrady:uhorkyr,paradajky,papriky, cibuľa

@anonym_05c3bb dakujem. Viac inspi snad ani neexistuje🥰🤩❤️

anonym_05c3bb
6. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_05c3bb dakujem. Viac inspi snad ani neexistuje🥰🤩❤️

@anonym_autor NZ

anonym_d330fc
6. júl 2026

ja som dnes robila paprikas s kolienkami, davam iba biele maso
zajtra peciem kura a husta fazulova s farebnou velkou fazulou a domace slize hrube a tie potom tiez vies rozne davat
puding pobede, spagety este palnujem paradajkovu so syrom

anesim
6. júl 2026

Dnes som robila omacku na spagety - nakrajala cherry rajciny,cervenu cibulu a velku hlavicku cesnaku+ bazalka, olej ,sol a trochu cukru ( kedze rajciny este nie su tak sladke - robila som z nasich). , dala piect a potom pomixovala.

urshullita6541
6. júl 2026

rýchle jedlá a ideálne z jedného hrnca 🙂 živánska alebo zapekané cestoviny s kuracím mäsom a brokolicou u nás vedú ... všetko fuknem do eta pečenky a na minime tuku majú deti rýchly teplý obed a každý deň iný a bez neporiadku

tilly
6. júl 2026

Pulled pork som robila včera, dnes som k tomu doniesla burgrové žemle a upiekla koláč.
Na zajtra už mám kuracie prsia v marináde. Urobím im k tomu ráno rýchlo nové zemiaky a prsia si už oni hodia na gril alebo panvicu. Na pozajtra mám panenku, k nej ešte zostanú dúfam tie zemiaky.
A potom cestoviny. A potom taký "guláš " vegansky z fazule, cibule, cesnaku, cíceru a čo ešte nájdem do toho trošku paradajková pasta a zaliať kokosovými mliekom, to s kvaskovym chlebom. Neskôr cestovinový šalát. Rezne so smyklavym šalátom. Pečené kura s plnkou. "Pizzu". A každý druhý deň nejaký koláčik.
A to je asi všetko, čo moji zjedia 🤷‍♀️🙊.

julia_romeo
6. júl 2026

U nás doma ideme hlavne rýchle veci, aby sa deti neprejedli stále tým istým: slimáky po burgundsky, entrecôte s béarnaise, homár Thermidor, občas nejaké foie gras na brioške. Keď fakt nestíham, tak len bouillabaisse alebo hovädzí Wellington

Slimáky po burgundsky s bylinkovým maslom a petržlenovým prachom
Entrecôte s béarnaise omáčkou, glazovanou šalotkou a fondánovými zemiakmi
Homár Thermidor so zapečeným parmezánom a koňakovou redukciou
Kačacie prsia s pomarančovým gastrique a pyré z paštrnáku
Teľacie ossobuco s gremolatou a šafranovým rizotom
Hovädzí Wellington s hľuzovkovým jus a karamelizovanou mrkvou
Prepeličky plnené gaštanmi na portskom víne
Jahňací chrbátik v bylinkovej kruste s ratatouille niçoise
Foie gras na brioške s figovým chutney a fleur de sel
Tatarák z tuniaka s avokádovým krémom a sezamovým tuile
Ravioli plnené ricottou a hľuzovkou v šalviovom masle
Risotto alla Milanese s teľacou redukciou a parmezánovou čipkou
Linguine s mušľami vongole, bielym vínom a citrónovou kôrou
Grilovaná chobotnica s údenou paprikou, aioli a zemiakovým krémom
Krevety flambované na pastise s feniklovým šalátom
Morský vlk pečený v soľnej kruste s beurre blanc omáčkou
Losos confit v olivovom oleji s kaviárovým crème fraîche
Bouillabaisse s rouille a domácou bagetou
Consommé z perličky s julienne zeleninou a prepeličím vajíčkom
Krém z topinamburu s hľuzovkovým olejom a lieskovými orechmi
Cviklový tartar s kozím syrom, malinovým vinaigrette a pistáciou
Baklažánový kaviár s granátovým jablkom a tahini penou
Pečený karfiol na miso masle s lieskovoorieškovým crumble
Domáce gnocchi s gorgonzolovou omáčkou a hruškou
Pappardelle s ragú z diviaka a hoblinami pecorina
Bažant na smotane s brusnicami a maslovými haluškami
Srnčí chrbát s čokoládovo-borievkovou omáčkou a gaštanovým pyré
Croque madame de luxe s údenou šunkou, gruyèrom a prepeličím vajcom
Vol-au-vent s ragú z homára, šampanským a estragónom
Crêpes Suzette flambované na Grand Marnieri, lebo deti si zaslúžia trochu francúzskej drámy

anonym_e2ba90
6. júl 2026
@julia_romeo

U nás doma ideme hlavne rýchle veci, aby sa deti neprejedli stále tým istým: slimáky po burgundsky, entrecôte s béarnaise, homár Thermidor, občas nejaké foie gras na brioške. Keď fakt nestíham, tak len bouillabaisse alebo hovädzí Wellington

Slimáky po burgundsky s bylinkovým maslom a petržlenovým prachom
Entrecôte s béarnaise omáčkou, glazovanou šalotkou a fondánovými zemiakmi
Homár Thermidor so zapečeným parmezánom a koňakovou redukciou
Kačacie prsia s pomarančovým gastrique a pyré z paštrnáku
Teľacie ossobuco s gremolatou a šafranovým rizotom
Hovädzí Wellington s hľuzovkovým jus a karamelizovanou mrkvou
Prepeličky plnené gaštanmi na portskom víne
Jahňací chrbátik v bylinkovej kruste s ratatouille niçoise
Foie gras na brioške s figovým chutney a fleur de sel
Tatarák z tuniaka s avokádovým krémom a sezamovým tuile
Ravioli plnené ricottou a hľuzovkou v šalviovom masle
Risotto alla Milanese s teľacou redukciou a parmezánovou čipkou
Linguine s mušľami vongole, bielym vínom a citrónovou kôrou
Grilovaná chobotnica s údenou paprikou, aioli a zemiakovým krémom
Krevety flambované na pastise s feniklovým šalátom
Morský vlk pečený v soľnej kruste s beurre blanc omáčkou
Losos confit v olivovom oleji s kaviárovým crème fraîche
Bouillabaisse s rouille a domácou bagetou
Consommé z perličky s julienne zeleninou a prepeličím vajíčkom
Krém z topinamburu s hľuzovkovým olejom a lieskovými orechmi
Cviklový tartar s kozím syrom, malinovým vinaigrette a pistáciou
Baklažánový kaviár s granátovým jablkom a tahini penou
Pečený karfiol na miso masle s lieskovoorieškovým crumble
Domáce gnocchi s gorgonzolovou omáčkou a hruškou
Pappardelle s ragú z diviaka a hoblinami pecorina
Bažant na smotane s brusnicami a maslovými haluškami
Srnčí chrbát s čokoládovo-borievkovou omáčkou a gaštanovým pyré
Croque madame de luxe s údenou šunkou, gruyèrom a prepeličím vajcom
Vol-au-vent s ragú z homára, šampanským a estragónom
Crêpes Suzette flambované na Grand Marnieri, lebo deti si zaslúžia trochu francúzskej drámy

@julia_romeo 😂😂😂

marianarem
6. júl 2026

@anonym_autor My casto robime napriklad omelety, do ktorych dam, co mam - jarnu cibulku, por, cuketu, nejake bylinky, obcas navrch syr. Synovi robim len s bylinkami, alebo obcas so sunkou alebo zemiakmi na spanielsky sposob. Oblubenu ma syn aj quinou s osmazenymi cesnakovymi platkami. Jednoduche je aj kuracie sote, sym minule do neba vychvalil, ked som ho nerobila z prs ale z vykostenych stehien. Da sa aj upiect zemiaky a rozna zelenina alebo to dat do teplovzdusnej fritezy, k tomu nejaky jpgurtovy alebo smotanovy dresing. Ryby su tiez rychlo, moj ma rad na masle s citronovou stavou. Fasirky ked robim viac tak nieco namrazim, potom to uz ohrejem rychlo. Este su u nas oblubene cestoviny aglio olio s olivami.