icon

Čo variť na dovolenke v Chorvátsku?

lenockaz73
Dnes o 07:39

Zdravím, poraďte prosím čo varíte na dovolenke. Ideme do Chorvátska na týždeň, chceli by sme si aj prevažne variť niečo rýchle a nie iba cestoviny 🙂

Strana
z3
anonym_df7193
Dnes o 07:46

v obchode kúp polotovar napr. parené buchty.

gocrazy
Dnes o 07:50

Kupujem kuracie prsia, na panvici rychlo osmazim, zemiaky s mrkvou uvarim a len s maslom trochou mlieka popucim, alebo len zemiaky uvarim, popucim....dalsi den s ryzou maso narychlo na panvici udusene, mame vzdy dvojplatnicku, tam zazraky nenarobim

sisska96
Dnes o 07:54

Brať so sebou airfryer a tam hocičo sa dá rychlo

btus
Dnes o 07:56

robievamie si: kuracie rizoto, ryža s grilovanými kur prsiami, ryby, zemiaky, zeleninový šalát , palacinky

anonym_75ca6f
Dnes o 08:05

a tomu sa hovori odvolenka, akurad sa kuchyna prestahuje do Chorvatska

anonym_6524c7
Dnes o 08:13
@anonym_75ca6f

@anonym_75ca6f A niektori na dvojplatnicke. Tvl. Radsej ostanem doma.

zalka
Dnes o 08:17

@lenockaz73 nie som v chorvátsku, ale zvyknem varievat guláš. Večer pomaly uvarím plný hrniec a je na par dni, len sa prihreje. Alebo v BG v potravinách v teplom pulte kúpim celé grilované kura a obed jak lusk. Teda neviem ci aj v chorvátsku majú také teplé pulty. Cestovinu som ešte ani nevarila, asi dnes spravím.

anonym_2fdb87
Dnes o 08:23

To uz by som radsej do restik teda chodila kazdy den,viem a chapem to,ze ludia idu na dovolenku co najlacnejsiu a preto radsej varia ako mat all inclusive,alebo restiky kazdy den.Ale clovek rozmysla doma kazdy den,co varit a prave to NEvarenie,je pre zenu najväcsi oddych.

anonym_e45592
Dnes o 08:35
@anonym_2fdb87

To uz by som radsej do restik teda chodila kazdy den,viem a chapem to,ze ludia idu na dovolenku co najlacnejsiu a preto radsej varia ako mat all inclusive,alebo restiky kazdy den.Ale clovek rozmysla doma kazdy den,co varit a prave to NEvarenie,je pre zenu najväcsi oddych.

@anonym_2fdb87 reštaurácie v Chorvátsku nie su bohviečo...my si tam radšej varíme ako každý deň len pljeskavicu alebo pizzu... (ryby nejeme).

anonym_43b571
Dnes o 08:46

No možno vifonku by som bola ochotná 2x za týždeň zaliať. Na dovolenke nevarím, ani keby traktory padali.

januska12323
Dnes o 08:47

Môžeš variť to isté čo doma.

zafir01
Dnes o 09:01
@anonym_75ca6f

@anonym_6524c7
@anonym_75ca6f esteze ste obe take scestovane a chodite len na ultra all inclusive ,kde mozte jest od rana do vecera 🙂
Vas komentar nedoniesol autorke ziadnu hodnotu ,len ponizenie .
Co ak je to jedina moznost ,ako dopriat rodine more , a pocit ,ze su ako ta propagovana vacsina ,a ze si dovolia tu klasicku dovolenku pri mori . Co ak na nu aitorka dva roky setri . Absolutne ziadna empatia .

Aj ja si budem varit buduci rok , s Chevsurovskymi zenami v horach ich narodne pochutky , bez problemov s nini pojdem nadojit kozu a naucim sa ich receptom a potom si dam 30 km popod 5 tisicovkou trek k dalsej osade ,kde budem varit v dalej rodine ,ktora nas s muzom prichyli. Som plebs pre vas ,tak ako vy pre mna ,lebo nemam na izby 3 x 3 metre v tureckom Side a nejem 24/7 zo zvedskych stolov.

anonym_43b571
Dnes o 09:17
@zafir01

@anonym_6524c7
@anonym_75ca6f esteze ste obe take scestovane a chodite len na ultra all inclusive ,kde mozte jest od rana do vecera 🙂
Vas komentar nedoniesol autorke ziadnu hodnotu ,len ponizenie .
Co ak je to jedina moznost ,ako dopriat rodine more , a pocit ,ze su ako ta propagovana vacsina ,a ze si dovolia tu klasicku dovolenku pri mori . Co ak na nu aitorka dva roky setri . Absolutne ziadna empatia .

Aj ja si budem varit buduci rok , s Chevsurovskymi zenami v horach ich narodne pochutky , bez problemov s nini pojdem nadojit kozu a naucim sa ich receptom a potom si dam 30 km popod 5 tisicovkou trek k dalsej osade ,kde budem varit v dalej rodine ,ktora nas s muzom prichyli. Som plebs pre vas ,tak ako vy pre mna ,lebo nemam na izby 3 x 3 metre v tureckom Side a nejem 24/7 zo zvedskych stolov.

@zafir01 Rýchle jedlo je rýchle jedlo a je jedno, či sa varí na Slovensku, alebo v Chortvátsku snáď. Receptov ti Al vyhodí 100 za 5 sekúnd. Tá tvoja super dovolenka, ja neviem či ťa poĺutovať, alebo si sa chcela pochváliť, ale čistý des. Nie, v Side som nikdy nebola a ani nebudem, ale na oddych sa to nepodobá ani z rýchlika.

anonym_c1765f
Dnes o 09:18

@lenockaz73 v Chorvátsku v obchodoch majú tie teplé pulty, je tam napr.grilovane kura, zemiaky, rezne, dajú sa kúpiť cevapy, len ich v rúre alebo na panvici opečieme, berieme z domu napacovane zamrazene kuracie prsia, to môžeš s ryžou alebo do tortil so šalátom, alebo aj na stave s ryžou, hotové za 15-20 minút. Nie každý si môže/chce dávať obed aj večeru v reštike, toto máš rýchlo hotové. Je tu skupina o Chorvátsku, často sa to tam rieši, pozri aj tú.

anonym_567889
Dnes o 09:23

@lenockaz73 podľa toho, či tam máte sporák, platničku, alebo aj rúru. My sme piekli aj kurča, aj ryby, polievku

anonym_6524c7
Dnes o 09:25
@anonym_43b571

@zafir01 Rýchle jedlo je rýchle jedlo a je jedno, či sa varí na Slovensku, alebo v Chortvátsku snáď. Receptov ti Al vyhodí 100 za 5 sekúnd. Tá tvoja super dovolenka, ja neviem či ťa poĺutovať, alebo si sa chcela pochváliť, ale čistý des. Nie, v Side som nikdy nebola a ani nebudem, ale na oddych sa to nepodobá ani z rýchlika.

@anonym_43b571 Je lepsi clovek, lebo bude na dovolenke dojit kozy😄 asi nevie, ze medzi trekmi v horach na konci sveta a All I. V Turecku existuje aj zlata stredna cesta. No ano, kritizujeme varenie v Chorv., lebo budme uprimni, je to vacsinou o tom, ze zena zas stoji pri sporaku cele hodiny a okrem toho, ze su pri mori, je to to iste ako doma. Par osvietenym "pomoze" manzel, ale tipla by som, ze vacsine nie...

anonym_0fbabf
Dnes o 09:26
@anonym_2fdb87

@anonym_2fdb87 Teraz sme sa vrátili, po 2 dňoch sme začali variť, aj keď to pôvodne nebolo v pláne, lebo v reštike už som nevedela čo si dať a nič mi tam poriadne nechutilo a to aj v dobre hodnotených reštikách, Chorvátske gastro proste pre mňa nie je na celý týždeň 😅 osobne som s tým nemala žiadny problém, varenie ma baví, nie je to pre mňa vyčerpávajúca aktivita, od ktorej by som si potrebovala oddýchnuť

anonym_a665cc
Dnes o 09:27
@anonym_2fdb87

@anonym_2fdb87 nie je to vzdy o peniazoch, mne velakrat na dovolenke nechutilo v restauraciach. A o detoch ani nehovorim, nevidim jeden jediny dovod, preco by som mala zaplatit 15e za kysle spagety s paradajkovou omackou (lebo povedzme si pravdu, morske plody maloktore dieta zje), ked mu mozem urobit na apartmane napriklad syrove, ktore ma rado.

anonym_a665cc
Dnes o 09:28
@anonym_0fbabf

@anonym_2fdb87 Teraz sme sa vrátili, po 2 dňoch sme začali variť, aj keď to pôvodne nebolo v pláne, lebo v reštike už som nevedela čo si dať a nič mi tam poriadne nechutilo a to aj v dobre hodnotených reštikách, Chorvátske gastro proste pre mňa nie je na celý týždeň 😅 osobne som s tým nemala žiadny problém, varenie ma baví, nie je to pre mňa vyčerpávajúca aktivita, od ktorej by som si potrebovala oddýchnuť

@anonym_0fbabf ani mne v HR nechutilo nic, ani deckam. V Ciernej Hore naopak mi chutilo, tam sme chodili jest do restiky kazdy den, vobec sme nevarili.

anonym_43b571
Dnes o 09:31
@anonym_6524c7

@anonym_43b571 Je lepsi clovek, lebo bude na dovolenke dojit kozy😄 asi nevie, ze medzi trekmi v horach na konci sveta a All I. V Turecku existuje aj zlata stredna cesta. No ano, kritizujeme varenie v Chorv., lebo budme uprimni, je to vacsinou o tom, ze zena zas stoji pri sporaku cele hodiny a okrem toho, ze su pri mori, je to to iste ako doma. Par osvietenym "pomoze" manzel, ale tipla by som, ze vacsine nie...

@anonym_6524c7 Každý súdi podľa seba. Pre mňa by to bolo nemysliteĺné, lebo ja ledva cez víkend varím a aj to iba keď sa nikam nejde. Inak jeme,.tam kde sa nachádzame v reštike, či fast foode. Verím, ze sú ženy, ktoré strašne baví stáť pri sporáku, ja sa do toho nútiť nebudem.

anonym_a665cc
Dnes o 09:34

@lenockaz73 uvarte si tak ako varis doma, ako uz bolo spominane- aj podla toho ake spotrebice mate na apartmane. Gulas je uplna klasika aj na viac dni, mozes napriklad cinu s ryzou, alebo nejake kuracie sote, spagety so syrovou omackou, palacinky, uplne jednoduche veci. My sme si aj vlastnu pizzu raz robili, v HR dostat vsetko- od hotoveho cesta az po syr.. vezmite si hlavne vlastne korenie, to je dobre mat, aby ste to tam nezhanali potom zbytocne hodinu v obchodoch😊. Majte krasnu dovcu! 🙂🙂🙂

anonym_0fbabf
Dnes o 09:38

A aby som odpovedala aj k veci, lebo takých komentárov je tu málo... boli aj tie spomínané cestoviny, ale aj kuracie prsia a syr na grile s pečivom a šalátom, rizoto a lečo, z polievok rýchla jarná zeleninová a cesnačka 🙂

gocrazy
Dnes o 09:42

Všetkým rypakom preco varime na dovolenke...poculi ste uz niekedy o intoleranciach, alergiach a dietnych rezimovych opatreniach? Kvoli nim akoze mam cely rok sedieť doma?

simca06022011
Dnes o 09:53

dufam, ze idete na super sukromie, keby mi aj na private vyvoniavali cesnacky a neviem ake vyvarovne ako to zvykne niekedy v panelakoch citit vsade, tak si to hodim :DDD ale teda k otazke.. ja by som aspon na par dni prvych doniesla z domu, navarene, pripadne polotovary, predpokladm, ze idete autom, tak do chladnicky hodim par poharov polievky, huste v pohode vydzia, vydrzia aj rezne, masa na stave atd, pobalim prilohu, ta sa rychlo uvari. Ine dni klasika, kupit maso, na prirodno so salatom, prilohami, gnochi, ryzota, kuskus... plnene tortilly, alebo aj tie slane kolace, quiche a pod ak mate radi, tak to vydzi aj cestu aj par dni, podla naplne a da sa to zjest hocikde kde ste.
Alebo u nas predavaju aj super veci hotove na spagety styl bolonska,a le nie tie srandicky z potravin, cize do toho pretlak/paradajky prevarim a mame aj na dva dni na cestoviny nieco riadne ak nemam cas sa s tym hrajkat. Urcite by som si naplanovala este doma co sa kedy bude jest, lebo nechcela by osm kazdy den riesit co si ideme dat a co nakupit kde.
Kamoska chodi casto na taketo jazdy aj kempovat, jedlo si nosia a casto rozne konzervy nosia, jedla hotove v tom su. Myslim, ze nejake hotovky a tak.

anonym_62af82
Dnes o 09:59
@anonym_75ca6f

@anonym_75ca6f Tak nie kazdy ma na all inclusive predsa. Niekto je ochotny sa obetovat, aby predsa len jeho deti videli more. To je co ? Nepochopitelne pre niekoho. Jasne, ze kazdemu, hlavne kazdej zene, gazdinke by padlo vhod keby mala ona aj jej deti nonstop svedske stoly a nemuseli vobec riesit varenie a stravu ale nie vzdy to financne pustí.

oceanahory
Dnes o 10:02
@anonym_6524c7

@anonym_75ca6f A niektori na dvojplatnicke. Tvl. Radsej ostanem doma.

@anonym_75ca6f
@anonym_6524c7
😅 Je vam jasne, ze nie kazdy chodi na dovolenky iba preto, aby si valal sunky v rezortoch? Pre vas je to mozno relax, ale pre mnohych utrpenie...
Ja mam rada aktivne dovolenky, ano zajdem si do restauracie, ale ak mam napr. moznost kupit cerstve ryby a morske plody na najblizsom trhu a spravit si ich na apartmane, tak to mojej dovolenke iba pridava na hodnote 👍. Nehovoriac o tom, ze pre mna je prijemne si napr. aj spravit nejaku rychlu teplu neskoru veceru, sadnut vecer s manzelom na teraske s krasnym vyhladom a uzit si to vo dvojci, kym syn uz davno spi.
Dovolenka je pre mna hlavne o zmene prostredia, to, ze vy potrebujete na dovolenke relax v podobe nic nerobenia este neznamena, ze to maju tak vsetcia a je ubohe si to mysliet 🥴.

natalka13
Dnes o 10:10

Kupis tam chladene veci - spiz pleskavicu cevapi ryby.... alebo uz grilovane kura jahna...pizu
Restiky fakt nic moc.

anonym_3999f9
Dnes o 10:11

@lenockaz73 ahoj, hejty si nevšímaj, my tak chodíme do Chorvátska už roky a prídem vždy spokojná a oddýchnutá. Ja tam dokonca pečiem rôzne kysnuté sladké a slané, lebo popoludní nie sme pri vode a takto si plním voľný čas 🙂 ale varenie: vieš si doma zavariť mäso "na prírodno" a dokončiť ho na smotane, mäso na hubách alebo plnenú pariku. Z rýchlych jedál - kuracie prsia, to máš minútkové varenie, napr. s tzatzikmi. Karé na hrubšie plátky, naložiť podľa svojej chute (ak zvládnete 2x, môžeš aj na dva spôsoby, naložené ťa v chladničke počká 2-3 dni) a odležané hodíš na rozhorúčenú panvicu tri minúty z každej strany, odstav, zakry, podávaj. Kuracie prsia v rúre - celé prsia prešpikuj a povkladaj slaninu alebo klobásu, daj upiecť na 20 minút na 200 stupňoch (nie dlhšie, vysušia sa). Tam sa ti oplatí nakupovať v supermarketoch, vždy majú niečo v akcii za ceny ako u nás - letáky si pokojne pozri na nete už teraz, na rýchlo sa dajú aj ryby, či v rúre alebo na panvici a ak to preložíš poctivými carbonare cestovinami a ešte niečím zeleninovým alebo pizzou, tak ste v pohode...

anonym_9bf6fc
Dnes o 10:23

@lenockaz73 ako tu uz bolo spomenute, na prve dni si priprav uz nieco doma. mozes napriklad spravit rezne a k nim zemiaky, pripadne na mieste spravis na rychlo len nejaky zeleninovy salat k tomu alebo kludne aj len s chlebom, uhorkou a horcicou. uvar nejake maso na stave, a k nemu potom uvaris ryzu v sacku napriklad. kludne mozes aj nejaku polievku do pohara spravit, gulasovu, fazulovo zeleninovu, paradajkovu. a tam by som spravila cestoviny s hocijakou omackou, kuracie prsia a la cina. mozes si doma este upiect nejaky slany kolac alebo palacinky. uz len toto je tolko jedla ze to ani nepojete. a tam mozte aspon 1-2x ist do restiky. toto co som opisala ani nebude nejake varenie ze pol dna v kuchyni, v podstate prve dni len zohrejes co mas z domu. ano aj gulas je dobry napad.

mimachicha
Dnes o 10:24

lečo, to je rýchlovka. Alebo si zober z domu v zavaraninovom pohari bolognese omacku a k nej uvar cestovinu. My napriklad mame radi cestovinu, do nej kusky tuniaka z konzervy, zelene olivy, rozmrvit fetu a cherry paradajky. Taky cestovinovy salat. Vela ludom byva cez obed teplo, tak im stacil kusok pizze, alebo nejake slane pecivo. Na velky tazky obed ani nemali chut.

Strana
z3