Čo variť pri kalorickom deficite 1700 kcal?
Ahojte baby poradili by ste čo varievate pre seba v deficite tak 1700kcal.
ha? napr. dnes som mala hrianky s olomouckými syrečkami, k tomu kapustový šalát. včera hrianky so šunkou a volským okom a reďkovky. predvčerom som mala palak paneer a daal tadka s naanom a jazmínovou ryžou… proste normálne jedlá. čo iné?
@anonym_autor nájdi si tu na MK profil dolka899 ... super inšpirácie na celé dni od raňajok po večeru, na každý deň 👍 🙂
Vsetko co nie je vyslovene nezdrave (ako rezne, majonezovy salat), len menej 🙂
ha? napr. dnes som mala hrianky s olomouckými syrečkami, k tomu kapustový šalát. včera hrianky so šunkou a volským okom a reďkovky. predvčerom som mala palak paneer a daal tadka s naanom a jazmínovou ryžou… proste normálne jedlá. čo iné?
@biba_18 tak palak paneer a daal tadka s naanom, take uplne normalne jedlá 😀
Cokolvek, najcastejsie na obed rozne "eintopfy", varim si zvlášť, tak nech mám na viac dní.
Ranajky na sladko - ovsena kasa, tvaroh, ovocie. Na večeru obvykle len pečivo, šunka, syr, zelenina.
@anonym_470403 taaak, niekomu ako mne hej ☺️ proste tým som chcela že čokoľvek čo sa vojde do príjmu a tak aby mal človek vyrovnané makrá…
palak paneer je (indický) syr v dusenom špenáte a dal tadka je šošovica s korením 🤷♀️ dá sa to urobiť na slovenský spôsob…
Musis carovat s netucnymi bielkovinami (kuracie prsia je chudsie ako bravcove ...). 1.Potrebujes prijem bielkovin splnit 100-120gr 2.zasytia na dlhsiu dobu 3.maju najmenej kcal. Ako sa budes blizit k dennej hranici 1700 kcal, musis uberat tuky a sacharidy a pridavat bielkoviny. Z priloh uprednostnit zeleninu, zemiakovu kasu pred hranolkami, ryzu skor nie. Zredukovat (nie uplne skrtnut) kaloricku muku (chlieb, kolaciky, pizza,...). Na youtube najdes x receptov. Jedla? Cottage, ryby, tuniak, tortilly s kuracim, bravcovym sote, gulas z chudeho masa, kuracie kusky, kuracie rezne, stejky z chudeho bravcoveho kare, chhuda sunka, doplnit proteinom,...Cvicit (viac svalov pali viac tuku), vela behat/chodit, kaloricke tabulky.
Musis carovat s netucnymi bielkovinami (kuracie prsia je chudsie ako bravcove ...). 1.Potrebujes prijem bielkovin splnit 100-120gr 2.zasytia na dlhsiu dobu 3.maju najmenej kcal. Ako sa budes blizit k dennej hranici 1700 kcal, musis uberat tuky a sacharidy a pridavat bielkoviny. Z priloh uprednostnit zeleninu, zemiakovu kasu pred hranolkami, ryzu skor nie. Zredukovat (nie uplne skrtnut) kaloricku muku (chlieb, kolaciky, pizza,...). Na youtube najdes x receptov. Jedla? Cottage, ryby, tuniak, tortilly s kuracim, bravcovym sote, gulas z chudeho masa, kuracie kusky, kuracie rezne, stejky z chudeho bravcoveho kare, chhuda sunka, doplnit proteinom,...Cvicit (viac svalov pali viac tuku), vela behat/chodit, kaloricke tabulky.
@anonym_bf7601 na deň mám 140g bielkovín. Som v deficite už dlhšie a dochádzajú mi nápady na to čo jesť. Väčšinou mávam kuracie, losos, hovädzie. Ako prílohu väčšinou americké zemiaky, alebo zemiaky na všetky spôsoby. Výhodu mám že robím všetko v horkovzdusnej friteze, takže žiaden pridaný olej. Len už tie jedla točím, začínam byt prejedena zemiakov atd.
@anonym_bf7601 na deň mám 140g bielkovín. Som v deficite už dlhšie a dochádzajú mi nápady na to čo jesť. Väčšinou mávam kuracie, losos, hovädzie. Ako prílohu väčšinou americké zemiaky, alebo zemiaky na všetky spôsoby. Výhodu mám že robím všetko v horkovzdusnej friteze, takže žiaden pridaný olej. Len už tie jedla točím, začínam byt prejedena zemiakov atd.
@anonym_autor zemiaky vymen napr. za bulgur, ryžu, quinou,kuskus...namiesto mäsa zas haloumi syr
ja napr. veľa zemiakov nemôžem, preto sa snažím len 2 obedy týždenne so zemiakmi. potom celozrnná ryža, ryžové cestoviny, pšeničné cestoviny, bulgur, kuskus, ražný chlebík na večeru ...
dnes mám napr. naplánované: tagliatelle so smotanovou omáčkou a kúskami dusenej tresky, rukolový šalát k tomu a večer to čo včera. ale zajtra budem mať večer zapečenú cuketu so šunkou a cottage a k tomu hrianky ...
ja napr. veľa zemiakov nemôžem, preto sa snažím len 2 obedy týždenne so zemiakmi. potom celozrnná ryža, ryžové cestoviny, pšeničné cestoviny, bulgur, kuskus, ražný chlebík na večeru ...
dnes mám napr. naplánované: tagliatelle so smotanovou omáčkou a kúskami dusenej tresky, rukolový šalát k tomu a večer to čo včera. ale zajtra budem mať večer zapečenú cuketu so šunkou a cottage a k tomu hrianky ...
@biba_18 máš to pekne pestré, to je to, čo mne chýba, nejak nemám energiu vymýšľať a točím jedno a to isté dookola
@biba_18 ryžu tiež dávam ale len občas a cestoviny tiež. No ostatnému vymenovanými neviem moc prijst na chuť a zasa nechcem do seba tlačiť niečo len preto že je to zdravé alebo niečo iné. Mám aj knižku s receptami od nutri no tam sú zasa tie typické zdravé recepty, skoro nic normálne
@zmrzlinka8 veď veru vymýšľam, týždeň dopredu, aby sa mi to neopakovalo ... ja to mám ešte komplikované, lebo dieťa mudruje že to nie, hento nie ... niekedy dávam spoločný iba základ a zvyšok podľa preferencií ... napr. dnes ten rukolový šalát 🙂 alebo ja si dám bulgur a jemu zemiaky ...
@anonym_autor našťastie mi to chutí, tiež nejem niečo čo mi nechutí len preto že je to zdravé ... napr. konjakové cestoviny, to vážne nemusím ... ale inak celkom som so všetkým ok ...
Nechápem je varím a jem všetko aj rezne a chudnem, všetko je to o celodennom prijme, čiže kľudne aj horalku, koláč nič sa nedeje, hlavne sa neopustiť
U mna to nie je deficit, ale denny prijem na udrzanie hmotnosti. Jem vsetko, len rovnako ako pri chudnuti, kontrolujem velkost porcie a prijem bielkovin.
Nechápem je varím a jem všetko aj rezne a chudnem, všetko je to o celodennom prijme, čiže kľudne aj horalku, koláč nič sa nedeje, hlavne sa neopustiť
@zuzubb007 takže na denný príjem kalórií 1700 a bielkovin 140g denne jej odporucas: rezeň, kolac a horalky?
Lebo tak znela jej otázka.
@zuzubb007 ano je to o celodennom prijme ale keď si dám vyprážaný rezeň v l oleja, horskej a koláč, tak dosť ťažko budem čarovať čo jesť ďalej aby to bolo aj nutrične vyvážene. A hlavne by som bola stále hladna keby sa mám takto stravovať.
@zuzubb007 neviem koľko máš rokov a koľko kíl chudneš, ale čím budeš staršia tak veru si 3x rozmyslíš či si dáš vyprážaný rezeň alebo namiesto toho deci oleja si dáš niečo zdravšie a nutrične vyváženejšie...
@biba_18 39 rokov a kíl mám 61 😜, mám váhu ako som mala v 18tich, ja priebežne sa udržiavam, naberiem v zime dve kilá a potom ich dám dole, keď prestanem jesť 10 koláčov za deň 🙈, ale ja napríklad milujem proteínové pudingy a podobne záležitosti to je vec z ktorej niesom stále hladná
@biba_18 39 rokov a kíl mám 61 😜, mám váhu ako som mala v 18tich, ja priebežne sa udržiavam, naberiem v zime dve kilá a potom ich dám dole, keď prestanem jesť 10 koláčov za deň 🙈, ale ja napríklad milujem proteínové pudingy a podobne záležitosti to je vec z ktorej niesom stále hladná
@zuzubb007 ked som mala 38, tiez mi stacilo presne to, co pises.. Ale pockaj si este pekne na menopauzu, to zistis, ze aj vzduch, co dychas, ma kalorie 😅 Ja, co som nikdy v zivote nemala kilo navyse a nikdy v zivote neriesila stravu, tak teraz som presne v kolecku vazenia potravin a pocitania kalorii, aby som si udrzala svoje optimum.. A este raz - nemam nadvahu, len sa mi "z nicoho nic" zacali lepit nejake kila, ktore zrazu nesli dole ani tym, ze som prestala jest tie kolace po Vianociach..
Autorka - ja casto jem tresku /nemyslim tu v majoneze, ale normalnu rybu/, lebo je malo kaloricka, ma mnozstvo bielkovin aj mi chuti.. Dnes som napriklad mala zapecenu so zemiakmi v rure - zemiaky na tenke kolieska, rybu priamo z mrazaka som hodila na tie zemiaky, zaliala greckym jogurtom zmiesanym s vajcom a ochutila cesnakom a bylinkami.. k tomu salat a mas super obed.. ak si ho spravis aj vecer, tak sa da vziat pekne do krabicky a chuti aj studeny..aspon teda mne.. Tak isto napriklad ranajky si zvyknem pripravit vecer do krabicky - rozpucim banan, dam ovsene vlocky, trochu polejem miekom, na to mrazene ovocie - najcastejsie ribezle, posypem chia semienkami a na to grecky jogurt.. do rana vlocky pekne nasiaknu.. A je toho naozaj halda, zasyti to a ma to minimum kalorii a maximum bielkovin.. Inak kuracie maso aj mne uz lezie riadne krkom.. ale nasla som si system - robievam klasika vyvar a dam tam aj stehna, alebo aj prsia uvarit a potom to uvarene maso posekam v mixeri a pridam napriklad uvareny karfiol, vajce, dochutim a spravim karbonatky - tie hodim do teplovzdusnej fritezy.. Takto ked obmenim zeleninu /brokolicu, kel../, vzdy to chuti inak a to maso ani necitit poriadne, ze tam je.. Inak mnozstva si ja davam do AI, nech mi napise.. Nahadzala som si tam moje oblubene suroviny aj s hodnotami kalorii a bielkovin a vzdy, ked nieco idem varit, tak mi napise, ze kolko coho si mozem dat.. Je to tak velka pomoc.. Ked nestiham, tak mam vzdy doma konzervu tuniaka vo vlastnej stave - toho vies dat do cohokolvek, ci do salatu, do tortily, tiez s cestovinou, proste rychla priprava, vela bielkovin, malo kalorii a malo roboty..
Najlepsie veci na zasytenie a malo kalorii maju zemiaky, vajicka, tvaroh... . Takze ako prilohu hlavne zemiaky, ryzu, cestoviny, anglicku zeleninu, zeleninu. A potom kuracie maso na prirodno, hovadzie na prirodno, k cestovinam tuniak vo vlastnej stave, losos, ryby. Dobry je aj syr (nie vela). Cottage cheese biely, biely jogurt s vlockami a ovocim, ak treba tak pridat malu lyzicku madu,... . A chcelo by to aj cvicit, nie kvoli chudnutiu, ale kvoli tomu aby sa nestracali svaly. A hlavne treba bielkovin. Najlepsie su vajicka, tvaroh, maso,... . A k zemiakom este taka pikoska, ze vychladene zemiaky (po par hodinach, idealne na druhy den) maju menej kalorii ako prave uvarene 🙂

Stále je to otom istom veľa zeleniny a bielkovín