icon

Môžem ingrediencie na guláš pripraviť večer vopred?

23. jan 2024

Ahojte prosím vás taká hlúpa otázka ale môžem si večer nakrajat cibuľu zemiaky mäso na guláš a ráno variť ? Nepkazi sa to v chladničke? Ako to tam uskladniť na tú noc ďakujem

deti95060810
•
23. jan 2024

môžeš... nepokazí.
len zemiaky daj do nádoby a zalej vodou - aby nezačali černieť.

sejbipi
•
23. jan 2024

Ja vždy pripravujem čerstvé, mäso si podľa mňa kľudne priprav dopredu a uskladniť do misky. Ale cibuľa a zemiaky vždy vyschnú a to mi je proti srsti 😄

autor
•
23. jan 2024

@deti95060810
@deti95060810 a cibuľu netreba asi len zakryt tiež aby nevysusila

deti95060810
•
23. jan 2024

nezakrývam..

lavender94
•
23. jan 2024

Jasne, kľudne sa najkrajaj všetku zeleninu, namoč do vody, nemusíš to podľa mňa ani do chladničky dávať na noc, okrem masa to samozrejme daj. A kľudne si maso niečím okoreň, aspoň ti prejde chuťou a bude to lepšie. Vždy, keď mám čas a spomeniem si, tak mäso krajam a ochucujem dopredu, aby sa mi aspoň 5 hodín v chladničke marinovalo

siska53
•
23. jan 2024

Jasne, sak to daj do chladnicky..

viestta
•
23. jan 2024

Bezne krajame vsetko doma vecer pred tym ako ideme varit gulas kdesi do prirody a este sa nam nikdy nic nestalo. Maso hned aj okorenime, len ho nesolime

lavender94
•
23. jan 2024

@viestta prečo nesolíte?

viestta
•
23. jan 2024

@lavender94 lebo sol vytahuje vodu, Solime az ked je maso zatiahnute

lavender94
•
23. jan 2024

@viestta ahaaa, to by ma nenapadlo, dobrý nápad

cookie29
•
23. jan 2024

no ak nechas cibulu odkrytu bude Ti smrdiet cela chladnicka 🙂

katkaseiner
•
23. jan 2024

neodporucam nakrajat cibulu vecer na ranne varenie...vysvetlim prečo.
Zili sme v Dansku, internet sme doma nemali, tak sme isli do kniznice. Ja som si nakrajala cibulu do hrnca a zakryla, odisla som na 1.5 hodiny. Ked sme sa vratili, uz od vchodu do bloku sme citili totalny smrad...reku ktorý idiot vari na cely blok... cestou k nasmu vchodu som zistila 🥴 to bola moja nakrajana cibula 😆😆😆😆 susedia to na stastie prezili ale teda hanbila som sa jak pes aj keď o mne konkretne nikto nevedel...len to teda čuchali 2 poschodia nasho mini panelaka 🤦😁😁😁

jana_eyre_2
•
23. jan 2024

Okrem cibule by som všetko nakrájala, zemiaky do vody, maso do dózy a do chladu..
Cibuľa sa má pripravovať len cerstva, pretože sa v nej uvoľňujú toxíny, nie je to zdravé..

nika523
•
23. jan 2024

@jana_eyre_2 áno, presne tak, cibulu nie

saxana000
•
23. jan 2024

Cibula by sa nemala.skladovat nasupana aji nakrajana uvolnuju sa z nej toxiny..tu vzdy cistim a krajam nacerstvo.zemiaky kludne zaliat vodou.aj maso na kocky den dopredu

malinovka333
•
23. jan 2024

Cibulu nie, ziska zvlastnu pachut teda mne to po par hodinach vadi ked napr zabudnem kusok cibule niekde na tanieriku. Zemiaky mozes nakrajat ale daj ich do misky s vodou a maso mozes tiez ale ho daj do dozy a prikri

rachel36a
•
23. jan 2024

Bezne tak robim ked ideme varit gulas na chate... Vsetko vecer nakrajam, zemiaky zalejem studenou vodou,, maso a cibulu v nadobe este zabalim potravinovou foliou