Plníte palacinky?
Či prosim plníte palacinky? Nutela orechy na vrch šľahačka, dzem orechy alebo aj kokos a na vrch šľahačka, nutela banán, ešte občas na šľahačku lentilky.
Čo dobre dávate pre zmenu?
ja robievam tiež naslano. šunka, syr, cibuľka, a vysmažiť. Ak sladké stačí my džem a ovocie,
@kvetinka75 ako to myslíš vysmazit? Že urobíš palacinku naplnis syrom šunkou stočiš a ešte raz do oleja?
@zeldia spravím palacinku, ja iba trošku potriem panvicu aby sa nelepili. Potriem kečupom, na polovicu dám syr, šunku, hríby, cibuľu, kto má na čo chuť. Preložím, obalím v trojobale - prichytím kraje špáradkom a potom na troške oleja osmažím do chrumkava
Tak toto som ešte nepočula že do trojobalu no asi najdravšie jedlo to nebude ale vyzerá to zaujimavo😉
ovocie, jablka struhane, niekedy povarene aj, pripadne hrusky, malinovu plnku uvarim alebo len cerstve maliny,... karamel zo salka, mandle... ale teda vacsinou klasika, ovocny dzem rozny a granko :D
a inak na lievance robievame smotanu kyslu s lyzicou cukru praskoveho vymiesanu a ovocie, tak to moze byt aj na palacinky.. aj jogurtova verzia :D
kakao s cukrom. Nemci si inak davaju nakrajena pasiky palacinky do polievky.
U nás od detstva sme robili plnku tak, že 1 vaječny bielok sme vyslahali s 1 lyžicou cukru a keď už bolo, tak ešte sa pridala 1 lyžica lekváru - slivkový, marhuľový najčastejšie. Tu už sa len raz-dva zmiešala a pena bola hotová. Je to mňamka, ale nemôžeš to skladovať, lebo potom ta pena splasne.
A inak ešte tvaroh s hrozienkami, dzem+kakao, dzem+ kokos, na vrch šľahačka a maliny alebo jahody.
skúste naplniť s jablkovou výživou, fantastické . posypať práškovým cukrom, mňamka 🙂
jablko nastrúhat nahrubo + cukor + orechy na troche oleja osmahnut a odpariť vodu tiež dobre. Jablkova výživa je asi niečo podobne
tvaroh,jablka,dzemy,orechy,smotana/jogurt,....ale na slano tiez lubim! S maskom napr. :D
@dagmarovita to su celestinske rezance alebo vajecny zvitok, trosku ine cesto ako palacinky
Lucina zmiesana s vanilkovym cukrom a par kvapiek citronovej stavy do toho, to je celkom univerzálna plnka či do koláčov, či do palaciniek.. okrem hore vymenovaných..