icon

Prečo sa mi halušky nevydaria?

30. jan 2025

Prosím vás vždy keď robím halušky sa mi nepodaria, môžem spraviť aj z 20kg zemiakov (obrazne povedané) aj tak mám len 2 porcie , proste mi z nich neostane nič keď ich scedim, aj cesto mám dostatočne husté ani ich nerozvarim kde robím chybu? Toto sa nestalo že raz ale vkuse , máte nejaké tipy kde robím chybu čo robím zle ? Ďakujem 🙏🏻

lukbe
•
30. jan 2025

Nechápem, ak sú fakt husté, nemôžu sa stratiť. Skús pustiť do vody len pár, či sa nerozvaria, či nie je riedke cesto.

merrysa
•
30. jan 2025

Mne z toho vychádza tiež len riedke cesto a tým pádom rozvarenie. Neviem ako inak by mali zmiznúť vo vode 😀🤷

ivanakal
•
30. jan 2025

Vrie ti voda ked do nej davas halusky?

lenkakravcova
•
30. jan 2025

Skús takto:

Cesto:
2 ks zemiakov (rozmixuj na smoothies s trochou vody)
+ 2 vajcia
+ 1 lyžička soli
+ 0,5kg polohr. múky (ak si dala viac vody k zemiakom, dodaj múku tak aby bolo cesto také že nebude úplne ľahko padať z lyžičky ale budeš musieť čakať kým sa odlepi - nesmie kvapkať!)

No a potom len zavariť do vriacej vody cez haluškovač pretlačiť lyžicou (fakt tlačiť, ak je riedke a kvapka, tak treba viac múky).. 2 min povariť. Dať ich cez sitko (zliat vodu), pridať bryndzu a máš na 4 porcie množstvo. 🙂

katarinava
•
30. jan 2025

Skús dať recept, ako ich robíš....

13uzivatelka11
•
30. jan 2025

Musí voda naozaj vrieť silno keď ich tam hádžes a skus ich nevarit všetky naraz ale po menej

mirro
•
30. jan 2025

Napíš presný postup, ako ich robíš, poradíme.

kykymora
•
Autor odpoveď zmazal
•
petrastrbanikova
•
30. jan 2025

@kykymora ja tak isto len pridávam vajíčko vždy dáva sa kvôli spojeniu

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
prunee
•
30. jan 2025

Ja robim halusky len z muky (hladka), zemiakov a soli.
Bez vajca, bez vody... Cesto huste tak, aby varecha stala, ked je cesto riedke rozpadaju sa, ked je cesto velmi huste su zase tvrde...

kykymora
•
Autor odpoveď zmazal
•
patka06
•
30. jan 2025

No stratiť sa nemôžu. Tiež si myslím, že sa ti rozvaria do vody, ale to by si videla.
Ja napr. vôbec nerobím so zemiakmi. Z pol kila múky mám min. 4 porcie

petrastrbanikova
•
30. jan 2025

@kykymora tak nám na praxi vraveli že sa dáva 😆a dávam ho už roky
A keď si kuknes aj na nete recepty zemiakové halušky od babičiek tak tam vidím že ho píšu tiež 😉

kykymora
•
Autor odpoveď zmazal
•
momo00
•
30. jan 2025

Tak ja zase dávam viac zemiakov ( tie si najskôr postrúham najemno a potom ponorným rozmixujem), do toho dám jedno vajce, soľ podľa chuti, múku hrubú a hladkú rovnako. Priadávam postupne po lyžiciach najskôr hrubú a potom hladkú. Spravím cesto tak aby bolo viac tuhé ale nie moc. Voda musí vrieť do nej dám tiež trochu soli a haluskovačom ich spravím. A vždy sú super. Ak chceš presný recept, tak potom pošlem.