Problém s Palmarinom
Ahojte žienky, nikde som nenasla tuto diskusiu, tak sa vas chcem spytat ci sa stava aj vam ze niekde jete zakusok a ked ho zjete viac tak vas zacne ako keby pichat v krku, moja mama hovori ze ju picha za usami .. prevdepodobne z palmarinu 🤷🏼♀️ Chcem robit tortu a neviem teda cim ho nahradit, asi maslom? Stava sa to aj vam?
Margarinove plnky a taktiez cesta su najväcsi humus.
Nielen pre chzt ale i pre zdravie.
Vezmi prave maslo ak chces klasiku.
Ak nieco lahsie,tvaroh.
Mascarpone ci slahacka su tiez tazke na zaludok ale urcite su na tortu super volba.nie ako margarin
@asia83 tak to je podla mna uplna blbost ze su recepty kde sa neda hera nahradit maslom...praveze komplet vsetky recepty su na MASLO, prave kravske a nie tieto hluposti, to si len zeny ulahcuju, lebo s maslom sa tazsie pracuje, kedze je tuhe a vie cesto zrazit ak si nedate pozor na teploty...ked poznate recept kde sa neda pouzit maslo, budem rada ked mi ho ukazete, lebo ja peciem v podstate 10 rokov a nikdy som ziadnu heru ani palmarin nepouzila, vy vobec viete co za hnus to je? si rovno celu tortu namocte v oleji, to je to iste
@lula3108 Moja zlatá. Ja som tiež piekla IBA s maslom, aj recepty, kde išiel rastlinný tuk. Premastené, ťažké koláče som tak akurát dosiahla, lebo maslo cesto nenadýcha, ale udupe. A dosť, som povedala. Odvtedy pekne podľa receptu, keď Hera, tak Hera. To je podľa mňa najlepší rastlinný tuk.
Zákusky s palmarínom, herou a pod. nemôžem ani cítiť, chuti a vôni masla sa nevyrovná nič. V živote by som si nepokazila koláč alebo tortu niečim takým, radšej si pár eur priplatím za maslo a tá chuť stojí za to a je to aj zdravšie, tie rastlinné tuky sú humus.
@asia83 teda toto ziram.
Cesto ubije?
A Hera nie?
Ja tiez peciem len s maslom.kam.ide Cera davsm.kokosovy bio tuk-nie ten lacny rafinovany za par centov.
Nemam ubite cesto ani kolace.to teda pocujem prvy raz.ved margarin vymysleli lebo maslo bolo odjakziva velmi drahe.
A margariny pouzivaju zeny aj na plnky pravw lebo drzia tvar a netopia sa tak.ale chut je hnusna.taha sa to oo jazyku ustach...no hnus
Fuj, nepeciem s umelou hmotou. Davam maslo, na vyslahanom masle nic ubite neexistuje. Ak niekomu chuti pecena podrazka, prosim. Ale ja ropu tankujem do auta a nepouzivam ju do kolacov. Maslo, mast ci kokosovy tuk, rozhodne ziadne umele nahrady.
Upiekla som dva rovnaké koláče. Jeden s maslom a jeden s palmarinom.
Nikto nezistil rozdiel.
si myslíte že cukrárne pečú s maslom? zákusky by boli neskutočne drahé...😉
ja dokážem piecť aj s maslom, a s herou, palmarínom - mne je to jedno... pečiem roky rokúce....
Fuha ,sa to tu pekne zvrtlo 😄
@fefe123 by si sa cudovala ale robia.. Stretavam sa s tym velmi casto ked niekto pecie, dokonca dnes som pozerala recepty na struhany tvarohovy kolacik a našla som asi sedem receptov kde sa pouzil prave palmarin. A dovod preco sa pytam ci ho mozem nahradit maslom je, ze nie som velmi zbehnuta v peceni, po pravde len zacinam 🙂
@deti95060810, nic take si nemyslim. Preto nekupujem hotove kolace. Citim tam tu pachut a vadi mi. Ale vianocny stromcek peciem z Ramy. Lenze to je ozdoba, nikto ho u nas neje. Kym sme minuly rok nemali navstevu z Nemecka, co zbodla aj ten. Ale ti by zhlti aj tie podrazky.
@kakali10 ak začínaš tak kľudne palmarín...alebo aj heru, héliu.....ja som v tomto zbehlá, ja pečiem z toho čo mám po ruke....
Ja peciem aj s maslom aj s palmarinom/herou...niektore kolace mi viac chutia bez masla a kvoli drobcovi co nesmie mliecne produkty pouzivam prave tie nahrady
@deti95060810, ved, vymiename si skusenosti, nevyhlasujeme maslovu (ci margarinovu?) vojnu 😉
@deti95060810 prave preto mi klasicke palmarinove zakusky z cukrarne nechutia.Umelina.
Prave nechcem pouzit palmarin ani nic podobne, lebo ako som spominala, picha ma z toho v krku. Som najprv myslela ze mi sibe ale to mam pokazde a ma to aj mama. Pouzijem to maslo, dakujem 🙂
Mna by skor zaujimalo co sa da pouzit namiesto masla este okrem margarinu kedze som alergicka na mlieko