icon

Salámy z pultu alebo vákuovo balené

simcucik
27. dec 2025

Ahojte mam asi pre niektorých zvláštnu otázku. Tí čo kupujete salámy z pultov, stihnete ich zjesť hneď ten deň? Keďže zvyčajne majú spotrebu do toho dáneho dňa kedy ste si ho kúpili. My kupujeme vakuovo balené častejšie lebo dlhšie vydržia - to je hlavný dôvod, nuž niekedy mam chuť aj na iný kt. balený neni. Sme len dvaja čiže až tak veľa toho nezjeme

Strana
z2
anonym_315295
27. dec 2025

Kupujem aj pultove a určite nemajú spotrebu jeden deň ( reálne, na lepke viem, že to je napísané) 2-3 dni v pohode vydržia

majlo1234
27. dec 2025

U nas aj viac ako par dni. Potom ich zvycajne uz tepelne upravim pred pozivanim🤣 jedlo sa u nas vyhadzuje len ak je pokazene

viestta
27. dec 2025

ked z pultu tak kupujem 100 g, alebo ked mi treba nejake oblozene chlebiky chystat, tak kupim viac lebo viem, ze to miniem

patka06
27. dec 2025

Kupujem z pultu v Jednote čerstvo krájanú. Vydrží kým ju nezjeme, pokojne aj 4-5 dní

maca1984
27. dec 2025

Kupujem len u mäsiara a kúpim tak, aby sa zjedlo max na druhý deň. Tie vákuové dávam jedine tak do toastu, inak nám nechutia.

pribinak
27. dec 2025

Preferujem nákup z pultu, vydrží to tak 2-3 dni, určite nie deň

zuzinka888
27. dec 2025

Aj balenu ked otvoris mas spotrebu 24hodin. Kupujem z pulty a je ok vzdy aj 3-4 dni.

anos18
27. dec 2025

@simcucik ja kupujem z Jednoty, kde mi nakrájajú, tá vydrží aj 2-3 dní. Ak kupujem v Kauflande, kde už nakrájaná je, tak kúpim len toľko, koľko sa zje v ten deň, maximálne na druhý. Vákuovo balené nekupujem vôbec

slavomira236
27. dec 2025

@simcucik suche salamy trvanlive kupujem z pultu a vydrzia dlhsie. To nieje sunka. Sunku max na 2 dni.

anonym_f0d67e
27. dec 2025

jedine z Jednoty alebo priamo od mäsiara. krájajú predomnou, kupujem koľko potrebujem, za dva dni šunku - salámu zjeme.
vákuovo balené kupujem minimálne. možno 2 krát do roka. Balia malé gramáže - my potrebujeme min. 300g.

markusrasford
27. dec 2025
@viestta

ked z pultu tak kupujem 100 g, alebo ked mi treba nejake oblozene chlebiky chystat, tak kupim viac lebo viem, ze to miniem

@viestta ale keď kupuješ viac tak od ktorého vyrobcu?

anonym_b7ae0a
27. dec 2025

Najnovšie je takéto vysoko spracované mäsové výrobky nekupovať vôbec

anonym_70ae1c
27. dec 2025

@simcucik ani také, ani také. Humus oboje.
Ak má prísť návšteva, a viem že urobím napr. 20 chlebíkov, kúpim 10 plátkov suchej krájanej na stroji a 13 plátkov šunky. Nekupujem navyše, nevyhadzujem.

tykat
27. dec 2025

@simcucik z pultu len u nas v potravinach kde nakrajaju cerstve. To vydrzi 2-3dni. Inak kupujem balene

autumn1
27. dec 2025

Slovenské/české salámy ani šunky nemám rada a na pultoch sú práve tie takže kupujem len balené rakúske, talianske alebo španielske.

biba_18
27. dec 2025

ja kupujem iba balené. u nás sa toho veľa nezje a mám doma keď to potrebujem…

mirage
27. dec 2025
@autumn1

Slovenské/české salámy ani šunky nemám rada a na pultoch sú práve tie takže kupujem len balené rakúske, talianske alebo španielske.

@autumn1 viem, co myslis, ale aj nase Parmico a mediterran su kvalitne

belllinka
27. dec 2025
@anonym_b7ae0a

Najnovšie je takéto vysoko spracované mäsové výrobky nekupovať vôbec

@anonym_b7ae0a najnovsie?? Tak to je snad zname uz davno, ze su udeniny zdraviu skodlive

anonym_b7ae0a
27. dec 2025
@belllinka

@anonym_b7ae0a najnovsie?? Tak to je snad zname uz davno, ze su udeniny zdraviu skodlive

@belllinka najlepšie....auto korektor zaúradoval

viestta
27. dec 2025
@markusrasford

@viestta ale keď kupuješ viac tak od ktorého vyrobcu?

@markusrasford Pecovska masiaren

iwesska
27. dec 2025

Nekupujem z pultov vobec. Len balene. Vyber je velky. Potrebujem vidiet povod,datum spotreby,zlozenie. Nie jest obsuseny niekolkodnovy salam,s odrezkami medzitym,bohvie odkial a bohvie dokedy.

katkaseiner
27. dec 2025

idealne kupujem cerstvo krajanu ale teraz nejaky cas sa snazime nechodit zbytocne denne do obchodu, a tak jedine vakuovo balene kupime. Chutia mi ale viac tie cerstvo krajane, pen teda fakt niekedy kupim a aj 2-3 dni mame chut na nieco uplne ine a potom ostarne. Pes sa nestazuje, ide mi skor ale o obmedzenie plytvania.

anonym_15c7bb
27. dec 2025

@simcucik my kupujeme zasadne balené, len vo výnimočných prípadoch z pultu. Dôvod je taký že chceme suky a slamy bez konzervačných látok. Všetky na pulte ich majú no niektoré balené sú konzervované inak a teda kupujeme len tie.

katkaseiner
27. dec 2025
@anonym_15c7bb

@simcucik my kupujeme zasadne balené, len vo výnimočných prípadoch z pultu. Dôvod je taký že chceme suky a slamy bez konzervačných látok. Všetky na pulte ich majú no niektoré balené sú konzervované inak a teda kupujeme len tie.

@anonym_15c7bb mozem sa spytat ktore su konzervovane inak ako konzervacnymi latkami? Zaujalo ma to pretoze sa cca pol roka snazime trochu zdravšie stravovat. vdaka

3petka
27. dec 2025
@katkaseiner

@anonym_15c7bb mozem sa spytat ktore su konzervovane inak ako konzervacnymi latkami? Zaujalo ma to pretoze sa cca pol roka snazime trochu zdravšie stravovat. vdaka

@katkaseiner no našli sme zatiaľ v lidli. Majú pri slamach a sunkach taký kúsok, že Pure oddelenie.
To sme vychytali od takého Čecha na YouTube kde rozoberal presne tieto zbytočne fosforecnany a dusitany. Napr je tam dusená šunka, anglicka slanina, aj salámy.

anonym_15c7bb
27. dec 2025
@katkaseiner

weleda123
27. dec 2025

Pultové kupujem v jednote, čerstvo krájané. Šunka vydrží v pohode 3-4 dni, suchý vydržal už aj týždeň. Zato keď som kúpila v Bille, tak ten ozaj na druhý deň išiel do koša.

katkaseiner
27. dec 2025
@anonym_15c7bb

@anonym_15c7bb vdaka, o tychto som vedela ale nejak speci nam nechutia, ale aj tak dakujem

anonym_15c7bb
27. dec 2025
@katkaseiner

@anonym_15c7bb vdaka, o tychto som vedela ale nejak speci nam nechutia, ale aj tak dakujem

@katkaseiner no nechutia práve preto lebo nemajú v sebe zvýrazňovce chuti. A sú suchsie a menej výraznej farby. Treba si zvyknúť.

michaela329
27. dec 2025

@simcucik kupujem malé množstvo z pultu a šunky jeme v ten deň, už sa mi stalo, že na druhý deň bola už cítiť. Suché salámy vydržia dlhšie. Nakupujem v dedinskej jednote, kde yo krájajú predo mnou.

Strana
z2