icon

Stihla sa syrovo-smotanová omáčka za 6 hodín pokaziť?

26. aug 2024

Na obed som uvarila syrovo-smotanovú omáčku. Bolo cca 12:00. Keď som ju chcela schovať bola ešte teplá, nakoniec som na to zabudla. Okolo 18:00 som to jedla znovu. A posledné hodiny mi nie je vôbec dobre (skôr od čriev)- preháňa ma. Jedli to všetci v rodine- ostatní sú ok.
Muž sa so mnou háda, že to bolo už pokazené, že sa to pokazilo v týchto teplách. Myslíte, že by sa to stihlo pokaziť? To by som predsa cítila, keby to chutí a páchne inak, nie? Cítim sa už ako debil teraz … 😂🤦🏻‍♀️

doriiis
•
26. aug 2024

Nemuselo to byť pokazené.Smotana dokáže prehnať.

autor
•
26. aug 2024

@doriiis to sa mi veru ešte nikdy nestalo (aspoň som to nikdy takto neevidovala), ani som o tom nepočula. Ale ďakujem 🙂))

pinkgirl
•
26. aug 2024

Ak to prirodzene chladlo po dovarení, nemala by byť omáčka pokazená. Možno len tvoje trávenie citlivejšie reaguje na smotanu/syr v tejto úprave. Môj muž to má so smotanou na varenie tiež - všetci sme v pohode a on má "behačku".

autor
•
26. aug 2024

@pinkgirl inaaač…. Vždy používam smotanu na šľahanie, dnes nemali, tak som dala na varenie. To by mi ani nenapadlo, ďakujem

pinkgirl
•
26. aug 2024

Tak si poznač ktorá smotana to bola, aby si sa jej v budúcnosti vyhla. Ja som takto vylučovacou metódou zistila ktorú muž môže a ktorú nie - trvanliva v tetra pack je pre neho v pohode.

autor
•
26. aug 2024

@pinkgirl klasika rajo. To si zapamätám 😃🙈 ešte raz vďaka

vanilkovazmrzka
•
26. aug 2024

Urcite to nebolo pokazene 🙂

dzulli1980
•
26. aug 2024

V tomto teple sa to mohlo pokaziť ... ja osobne by som jedlo, ktoré bolo od 12-tej do 18-tej na sporáku - zvlášť smotana, syr, nejedla ... za mňa áno, bolo to už "chytené".

presyteny_20002
•
26. aug 2024

To s toho tepla. To sa vie rychlo pokazit

tinka_1807
•
26. aug 2024

Záleží ako teplo máte doma. Ale nemyslím si, že by to bolo vyslovene pokazené. Je len možné, že sa tam namnozilo viac baktérií a takisto viac histaminu.... To mohlo spôsobiť, že ťa prehnalo. Inak mňa tiež zo smotany občas preženie. Dám si probiotiká, alebo hylák a je to potom už ok.🙂

autor
•
26. aug 2024

@tinka_1807 klíma bola celý deň na 26st 🤷🏻‍♀️

cukroska
•
26. aug 2024

Pokazené nebolo určite .To by ste rak dopadli všetci. Tak nesadlo ti to..jednoducho niekedy sa to stáva..Možno máš citlivejší žalúdok. Netreba hned hľadať za všetkým niečo a riešiť hneď všetko na koniku