icon

Strava pre deti

alenka600
11. júl 2012

Prikrmy, recepty, infosky, linky

alenka600
autor
Odpoveď bola odstránená
lovesista
Odpoveď bola odstránená
alenka600
autor
11. júl 2012

@lovesista Fakt mi uplne pomohla tato laktacna. To som sa na nu dostala cez jednu kamosku.
Cervenu sosovicu som Julii uz raz davala, uplne som na to zabudla, aka som krava. Tak dnes jej navarim znova!
Cervena lupana sosovica nenafukuje, mam odskusane (teda mna nenafukovalo vobec, mm minimalne). Takze kupujem aj pre nas len taku.

No a co si sa pytala na jedalnicek pre deti vs. dospelych. To je uplne jasne, ze dieta sa riadi prikladom a nevysvetlis mu, ze salamka nie je zdrava, ked sa nou ocino tlaci.....Takze ja sa snazim aj pre nas v ramci moznosti varit stale zdravsie a zdravsie. Aj ked s manzelom niekedy tazko, jeho najoblubenejsie jedla su hamburger, salam, kecup.....ale zase musim uznat, ze on chlieb neje, salat si da rad (dresing neje) a podobne, takze nebude s nim az taka tazka praca. Aha, mlieko moj manzel nepije vobec, iba ja ho pijem. A casom ho chcem nahradit niecim rastlinnym, lebo ved dnes je uz zname, ze kravske mlieko nie je dobre (citala si o tom, ze odvapnuje?) Ja mam skor problem so sojou - kedze je geneticky modifikovana, nemyslim si o nej vela dobreho....a teda patram po niecom inom ako je soja (jogruty a ine produkty z nej).
Ryzu som naposledy kupila uz hnedu, celozrnnu. Sosovicu tu cervenu lupanu. Mrkvu kupujem uz len bio, postupne chcem zaradit aj ine zeleniny a ovocia. Salaty uz v obchode nekupujem vobec. Chlieb sa snazim podla moznosti eliminovat, alebo ked, ak ozaj celozrnny (na SR existuje v Bille perfektny chlieb - tusim sa vola Slatinsky, v takom oranzovom sacku nakrajany, cca 1,3E). Je to jediny 100%celozrnny chlieb, ktory som doteraz nasla. Lebo ostatne "celozrnne" ked si precitas maju 40% celozrnnej muky a zvysok obyc (alebo iny podobny pomer). A tento ma (udajne🙂 vsetko celozrnne.
Musim este preniknut do tajov inych obilnin, ale serie ma to, ze moja babka, jednoducha dedinska zena vari z psena a podobne. A my sme uz taki zdegenerovani....Ked si uvedomis kde sa dnes ocitla tradicna slovenska kuchyna? Kura a ryza a zemiaky a dookola. Pamatam si, ze este moja druha babka mala 100x bohatsi jedalnicek ako my dnes. Egresova omacka, cestoviny s orechami, s vajcom, s tym aj onym, take druhy masa, onake druhy. milion salatov a zeleninovych jedal. Je to fakt na zaplakanie dnes, ako sme sa za dve generacie dostali do uplne zlej situacie.....a teraz treba po vedomostiach patrat
Ale nie som nejaka extremistka, syry ostanu v jedalnicku nadalej (sunku a salam nejem uz skoro 2 roky, lebo mi tu nechuti, ale na SR som zjedla kopu salamy🙂, nebudem sa nejako extremne obmedzovat - len co sa da, to nahradim zdravsou verziou..

alenka600
autor
11. júl 2012

A este by som Ti chcela dat do pozornosti GOJI, neviem ci to poznas, je to turbo zdrave ovocie, co som citala, tak asi najzdravsie ake existuje. Staci ho zjest denne zopar bobuliek. Odporucam kupit v BIO kvalite, je to susene ovocie a je zname, ze susene ovocie je od zdraveho stravovania dost vzdialene 🙂
Tu zas musim pochvalit svojho stareho - on tie Goji pojeda kazdy den odkedy som mu dala precitat, ze co to obsahuje. A tiez kupil nejaku vec - Goma sio, to je 95% pomleteho sezamu a 5% morkej soli. On si soli len tym (varim takmer nesolene jedla aj pre nas). Je to supis nahrada soli, odporucam tiez. A ja este dfo vsetkeho davam pomlete lanove semienka. Staci trosku - do polievky, do masa, do salatu, ku ovociu. Ma to vela zeleza, ale treba to jest pomlete, inac to vykakas v celku, neda sa to poriadne rozzut. Da sa to kupit v DM take pomlete, alebo ja to meliem v mlynceku na kavu 🙂

alenka600
autor
Odpoveď bola odstránená
lenka.s
11. júl 2012

@katren ale ty to nechapes, Katka, tam je toho malo ... a vobec, aky vyhladavac ? 😅

katren
11. júl 2012

@lenka.s no, vidim, ze je toho malicko 😖 😕

alenka600
autor
11. júl 2012

@lenka.s
@katren Tak info pre vas - nemam rada duplicitne temy, ale nemozem za to, ze mi admin z cisto SUKROMNEJ temy, zalozenej s konkretnym zamerom pre konkretne osoby urrobil temu verejnu.Takze sklidnite hormon.dik

katren
11. júl 2012

@alenka600 ok, som ticho 🤐 😉

alenka600
autor
11. júl 2012

@katren sorry vybuchla som, lebo som sa nastvala, ze sa to zverejnilo. Baby, ospravedlnujem sa za ten vybuch 🙂
@lenka.s

baklik
11. júl 2012

@katren ze si ty uz nedas pokoj... fakt nemas na praci nic ine, ako sliedit na nove temy a nasledne vyhladavat podobne a davat na ne linky? alebo mas ambiciu, aby ta zobrali admini medzi seba? lebo, ak ano, tak potom chapem... 😅 inak nie.

katren
11. júl 2012

@alenka600 nie, v pohode 😉
@baklik nie, nemam na praci nic ine....deti spia, mm tiez, pisem si nakupny zoznam a "sliedim" 😕 😕 😅 😉 😀

baklik
11. júl 2012

@katren no jo, ale prezri kazdu jednu! aby ti nahododou nic neuniklo... 😉

katren
11. júl 2012

@baklik 😀 😀 😀 rozkaz, sefe 😀 😀 😀 😀 😉

baklik
11. júl 2012

@alenka600 trochu sa vam sem pripletiem 😉 tiez sa snazim maleho maximalne zdravo stravovat. cervenu sosovicu som este neskusala (vsetko skusame 4 dni, tak kym sa k niektorym potravinam dopracujeme, tak to trva dlhsie), ale chystam sa... ak mozem poradit, obilninove kase nemliecne maju dobry vyber v DM, ale aj HIPP nemliecne obilne kase su fajn a su v BIO kvalite. my sme vyskusali zatial ryzovu, ovsenu a teraz skusame kasu z prosa z DM. malemu velmi chutia rozmixovane s bananom alebo hruskou. ale banan vedie. 🙂
tiez je dobre uz v takomto veku ponuknut dietatu avokado. chystam sa na to, ked najdem nejake dobre. Bukovsky ma vo svojej knihe popisane ako vybrat dobre avokado a co s nim.
fakt je, ze pre moje okolie je to uz menej pochopitelne, ze malemu nestrkam sladene ani slane veci... 😖

lovesista
12. júl 2012

@lenka.s @katren toto bola sukromna diskusia, pre alenku a mna. nabuduce ked budete chciet niekoho poucit tak prosim vas chodte na to menej ironicky. hlavne Lenka bola dost neprijemna. my nie sme hlupe 😉
@alenka600 neospravedlnuj sa, ved to nebol ziaden vybuch. Myslim ze tuto temu mozes rovno zmazat ☹

danu
12. júl 2012

Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky