icon

Už máte napečené na sviatky?

14. dec 2025

Ahoj. Už máte cukroví?

Strana
z2
anonym_831528
15. dec 2025

Medovnicky.sme.uz zjedli, lomecke dorobim a urobime s manzelom puncak. A hotovo. Nepotebujeme sa prepchavat

muschkamimi
15. dec 2025

Už mám pripravené “podvozky” (teda upečené košíčky, laskonky, paríž. rožky, linecké, sádelníčky), koncom týždňa budem plniť a zdobiť, na záver urobím orechové úliky, gaštanové guľky, florentínky … ja toto vianočné pečenie proste milujeeeem 🎄

orisker
16. dec 2025

@anonym_autor ,
celkom by ma zaujímal český termín pre slané pečivo.
"Slanoví" to asi nebude...?
🙂

kuchynka15
16. dec 2025

@anonym_autor áno linecké aj naplnené, vanilkové rožky s mandľami, plnené perníky a dva druhy slaného pečiva. Este urobím jednu dávku perníkov, tie strašne rýchlo miznú a pred vianocami kokosové ježe a medový rez alá Marlenka
A ozaj ešte grilážky, tie však asi nejako na tajno.v noci a schovať ešte neviem kam. Inak nedožijú vianoc. Mňa to moc baví.

kuchynka15
16. dec 2025
@muschkamimi

Už mám pripravené “podvozky” (teda upečené košíčky, laskonky, paríž. rožky, linecké, sádelníčky), koncom týždňa budem plniť a zdobiť, na záver urobím orechové úliky, gaštanové guľky, florentínky … ja toto vianočné pečenie proste milujeeeem 🎄

@muschkamimi uliky som tiež chcela robiť, kúpila som si formičky, máš osvedčený recept?

anonym_e212b6
16. dec 2025

Samozrejme od októbra napečené... už len čierne uhlie k tomu dokúpim a mám vystarané. 😌

anonym_4a9777
17. dec 2025

Mam dnes este pracovny den,posledna poobedna a uz sa na to chystam od zajtra,poupratovat,napiect,a este po obchodoch lietat,hore,dole.Potrebovala by som,aby den mal 48hod.

anonym_c9ddb0
17. dec 2025

slovenčina nemá samostatný názov pre drobné sladké pečivo ako čeština. Cukroví je drobné sladké pečivo. Koláče môžu byť však sladké alebo slané, drobné, stredné alebo veľké.

muschkamimi
17. dec 2025
@kuchynka15

@muschkamimi uliky som tiež chcela robiť, kúpila som si formičky, máš osvedčený recept?

@kuchynka15 Robievam takéto: 130 gr vlašských orechov a 20 gr piškót pomeliem, pridám 130 gr práškového cukru a 1 bielko. Zmiešam ručne v miske a natláčam do formičky, ktorú si vysypávam práškovým cukrom (mám klasickú, nie otváraciu), preto mám menej cukru v ceste. Vyjde mi cca 32 - 34 úlikov. Plním maslovým krémom s rumom (vaječný likér nedávam, často sa mi stalo, že vytiekol a mala som potom robotu naviac) a na záver ich namáčam do čokopolevy.

o__o
17. dec 2025

V chladnicke mam uz cesto na medovniky, linecke a vanilkove rohliky, cez vikend to spravim. Ale tento rok sa mi nejako nechce 😅

bosorkabb
17. dec 2025

Nie ani nebudem. Koláče mám objednané,len si pre nich pôjdem.

sisska96
18. dec 2025
@anonym_e212b6

Samozrejme od októbra napečené... už len čierne uhlie k tomu dokúpim a mám vystarané. 😌

@anonym_e212b6 😂😂😂😂

sisska96
18. dec 2025
@anonym_4a9777

Mam dnes este pracovny den,posledna poobedna a uz sa na to chystam od zajtra,poupratovat,napiect,a este po obchodoch lietat,hore,dole.Potrebovala by som,aby den mal 48hod.

@anonym_4a9777 ja sa už nenaháňam. Čo sa dá objednám na e shope a pečiem po práci par druhov a dovi dopo. Upratovania mám na háku, čistotu udržiavame celý deň, nerobím extra veľké upratovanie.

sisska96
18. dec 2025
@o__o

V chladnicke mam uz cesto na medovniky, linecke a vanilkove rohliky, cez vikend to spravim. Ale tento rok sa mi nejako nechce 😅

@o__o Koľko dní skladuješ surové cesto so surovými vajičkami?

anonym_da44cf
18. dec 2025

Nie. U nas pecie moja mama aj svokra ako pre armadu tristo druhov kolacov, takze nie je potrebne pridavat dalsie, z ktorych sa aj tak polovica vyhodi po sviatkoch, lebo kazdemu uz pojdu hore krkom 🤷.

anonym_05fa3d
18. dec 2025
@anonym_4ce23f

Nie, pečieme koláče a zákusky. Sme na Slovensku.

@anonym_4ce23f Vianoce majú byť slovenské a žiadne iné, však? 😂

anonym_4a9777
18. dec 2025
@sisska96

@anonym_4a9777 ja sa už nenaháňam. Čo sa dá objednám na e shope a pečiem po práci par druhov a dovi dopo. Upratovania mám na háku, čistotu udržiavame celý deň, nerobím extra veľké upratovanie.

@sisska96 no ja uz mam konecne vianocee,aj s muzom.Ten si uz na dnes zobral dovolenku,inak by isiel este na poslednu nocnu.Tak sme uz konecne kupili stromcek,osobne ho syn odpilil zo skolky lesnej.Kupili konecne kolekcie 2je,4ro saloniek,zele kolieska.Tak uz mozme zdobit stromcek v nedelu.Teraz menime radiator takze upratovat sa bude v sobotu,zajtra upeciem nieco suche,asi rozkami zacnem.Darceky tiez uz kupene. A doma si budeme vegetit ja az 7.1 na nocnu a muz uz 4teho na 1nocnu,a potom az 9teho na rannu.

tiezjedna
18. dec 2025

@anonym_autor ani ťuk. Plánujem niečo klohniť od pondelka... Som si dala dovolenku až do 6. 1., tak bude konečne čas😀Ale stromček máme ozdobený od soboty👍

anonym_d627b3
18. dec 2025

@anonym_autor mame napečenú silnú chrípku x 3 takže neviem či u nás vôbec Vianoce tento rok budú. Nemám nič nakúpené, len troška výzdobu.

kuchynka15
21. dec 2025
@muschkamimi

@kuchynka15 Robievam takéto: 130 gr vlašských orechov a 20 gr piškót pomeliem, pridám 130 gr práškového cukru a 1 bielko. Zmiešam ručne v miske a natláčam do formičky, ktorú si vysypávam práškovým cukrom (mám klasickú, nie otváraciu), preto mám menej cukru v ceste. Vyjde mi cca 32 - 34 úlikov. Plním maslovým krémom s rumom (vaječný likér nedávam, často sa mi stalo, že vytiekol a mala som potom robotu naviac) a na záver ich namáčam do čokopolevy.

@muschkamimi ďakujem.

Strana
z2