Vianočný šalát - tatárska verzus majonéza
Ahojte baby😊 pisem vam o radu, pri vianocnom salate. Neviem sa totizto rozhodnut, ci pouzit normalnu helmans tatarsku omacku alebo helmans majozenu? Alebo aj aj? Mate to niekto odskusane? Popripade, s ktorou bol ten salat lepsi?
Dakujeem
@kk3 Ja davam majonezu, aj moja mama vzdy davala. Vianocny salat je pre mna take nieco tradicne, co chcem, aby chutilo ako za mojho detstva. Tak nic nemenim 🙂
Ja robievam zemiakový majonézový šalát. Takže dávam majonézu. S tatarkou to chutí inak, takže nie. A majonézu si zvyknem robiť sama. Je lepšia ako kupovaná.
Ja dávam Hellmans majolku buď tú Starej mamy alebo Delikátnu. My nemáme radi keď je šalát taký tekutý, radšej hustejší 🙂 Len zemiaky, mrkva, cibuľa, kyslé uhorky, majolka, trochu soli, čierne korenie a na zjemnenie trochu smotany na šľahanie
Ja si robim domacu majonezu, ale keby som mala kupovat, tak kupim majonezu, nie tatarku.
každý robí inak. Mama používa tatarsku lebo je jej lepšia na žalúdok no v detstve sme používali majonézu. Ako tu už bolo spomenuté, je to taka tradícia, ktorú nechcem meniť, preto ja Používam len majonézu.
@ivkazba Ty si taká šikovná ženská, že ma to ani neprekvapuje ♥️ Aj ja skúsim tento rok tu domácu, po prvý krát 😉 Budem na teba myslieť, moja draha🙂 Krásne sviatky celej rodinke 😇🌲🧚🏼♀️
Davam pomer 2:1 majoneza tatarska a urcite nie helmans, ale doma. Helmans je kysla velmi.
@malinoismum jéééj, milá si, ďakujem. 🙂 Ale priznám sa, vždy mám doma aj hellmans majonézu pre prípad, že mi moja nevyjde, pretože pár krát sa mi to stalo. Takže až taká šikovná nie som ha ha. 😉 Ale ďakujem a krásne sviatky aj tebe a celej family, užite si to. ❤
tatarku som po pravde do salatu este nepridavala. jeden salat robievam majonezovy a ten druhy zas jogurtovy. no celkom ste ma nalomili s tou tatarkou a mozno vyskusam aj s nou
@kk3 davam majonezu, pripadne pred podavanim niekedy aj slahackovu smotanu zamiesam. tatarska by sa mi zdala kysla. ale zasa davam aj kyslu vodu z uhoriek a horcicu, takze ten salat je okysleny. takze by mozno nevadila ta tatarska, neviem, neskusala som, ale milujem majonezu, takze robim vzdy s majonezou (a pri tom maskrtim)
@janetinka27 presne tak..aj tak sa dava kysla uhorka,stava z nich...podla chuti praskovy cukor,co je vlastne hotova tatarska...za mna je majoneza mdla.."bez chuti"

davam tatarsku....ma lepsiu vyraznejsiu chut,ako majoneza..