Aké sú výhody masáže pre vaše zdravie?
Chodíte na masáže? Aké sú výhody toho? Cítite sa lepšie? Len počas masáže alebo aj potom? Ja som ešte na masáži nebola, tak nad tým rozmýšľam. Teda raz som bola, ale už dávno.
@anonym_autor chodim pravidelne, pomaha so stuhnutym chrbtom, krkom, bolestami.
Chodievala som casto,teraz pomenej. Masaze absolvujem z dovodu stuhnuteho chrbta, nie len tak.. Za mna osobne su relaxacne masaze vyhodene peniaze,to je len take hladkanie. A ked clovek najde dobreho masera (ja mam maserku,ktora studuje na skole fyzioterapiu, takze presne vie,kde je aky sval,ako reaguje,co musi spravit). Nemam rada maserov, ktori si spravia len masersky kurz,to je onicom.
Po masazi sa vzdy citim lepsie
Chodim sem tam,muz bol prvy krat so mnou na masazi.Tak mi vravel,ze ako ho to bolelo este na dalsi den mal svalovicu.Ja som tak v Tunisku bola ta ma ale tak rozmasirovala,ze som sa citila lahko ako pierko,bola to cernoska a naozaj dobre ma rozmasirovala.
No bola som aj na cisteni cakier 3hod,no ako opita som odtial isla,vsetko sa mi tocilo.
Masaze maju vela vyhod, ale na fo by ti snad odpovedal aj chat gpt. Aleak chces realnu odpoved, tak tu je: okrem vyssie spomenutych problemov s pohybovym aparatom ma masa mnoho dalsich benefitov:
- podporuje lymfaticku sustavu
- zlepsuje imunitu
- prekrvuje cele telo, cim sa zlepsuje funkcia organov, aj pokozka
- upokojuje nervovy system
- podporuje traviacu a vylucovaciu sustavu
- casto pomaha pri bolestiach hlavy (zalezi od priciny)
- pomaha po urazoch, operaciach, ale aj pri roznych dlhodobych ochoteniach, najma neurologickych
A ja sice robim liecebne masaze, ziadne hladkanie, ale aj tak dotyk mnohym ludom lieci aj dusu.
Ja napr.nerozumiem, ako niekto dokaze zit bez masazi. V staroveku to bol liek na mnohe neduhy, bohati a aj vojaci si dopriavali masaze preventívne, uz vtedy ludia poznali ich blahodarne ucinky na cely organizmus. Dnes na seba nemame cas, popripade zeny, ktore mesacne absolvuju kadernicku, kozmeticku a nechry povedia, ze na masaz nemaju peniaze. To je celkom tragedia podla mna, lebo su ochotne dat stovky eur a kopec casu za procwdury, ktore maju sposobit, ze navonok budu vyzerat lepsie, ale nie su ochotne to dat za nieco, co im da lepsi pocit zvnutra.
Chodim sem tam,muz bol prvy krat so mnou na masazi.Tak mi vravel,ze ako ho to bolelo este na dalsi den mal svalovicu.Ja som tak v Tunisku bola ta ma ale tak rozmasirovala,ze som sa citila lahko ako pierko,bola to cernoska a naozaj dobre ma rozmasirovala.
No bola som aj na cisteni cakier 3hod,no ako opita som odtial isla,vsetko sa mi tocilo.
@anonym_536bdd svalovica po masáži je normálna

chodím pravidelne roky.Ja by som tam vydržala aj celý deň ležať.Ale nedávam si klasickú masáž,ale reflexnú alebo mäkké techniky,a to teda na určitých miestach dosť bolí,ale v konečnom dôsledku to uvoľní tie zatuhnuté miesta