icon

Aké vitamíny, minerály a výživové doplnky užívate pre krásu a zdravie

Včera o 10:13

Ahojte baby, zaujímalo by ma ktoré vitamíny, minerály a alebo výživové doplnky užívate pre krásu a zdravie nad 45 rokov a ste aj v období perimenopauzi? Kvôli stolici užívam psyllium, potom omega 3 a magnézium. Ešte rozmýšľam nad glukomannan že vraj v období perimenopauzi je veľmi užitočný... užívala som aj kolagén ale nebadala som zmenu. Ďakujem vám

anonym_1e3a56
Včera o 10:19

Ja uz normalne rozmyslam ci klientela konika je naozaj vsetko v perimenopauze 45+ lebo stale sa cosi riesi s menopauzou, akoby 30tnicky tu ani nechodili

anonym_5c86a3
Včera o 10:26
@anonym_1e3a56

Ja uz normalne rozmyslam ci klientela konika je naozaj vsetko v perimenopauze 45+ lebo stale sa cosi riesi s menopauzou, akoby 30tnicky tu ani nechodili

@anonym_1e3a56 odbobie menopauzy a perimenopauzy sa posuva. Kym moja o 14r starsia sestra riadne menstruovala do 56r a do perimenopauzy isla postupne od 50r, ja mam uz v 44r rokoch poruchy cyklu a zmeny badam od 40tky. Cize som perimenopauze cca. o 10r skor. Dnesne mlade dievcata to maju uz ovela skor a prichadzaju do perimenopauzy v 35tke. Suvisi to so skorym nastupom menstruacie, a samozrejme s tym, co prijimame do tela. Je predpoklad, ze fertilne obdobie zeny sa zacne skracovat. Je treba povedat, ze ludia sa nedozivali v minulosti vysokeho veku a 50rocne zeny boli naozaj babky.

autor
Včera o 10:46
@anonym_1e3a56

@anonym_1e3a56 je rozdiel perimenopauza a menopauza. A tak ako mladé kočky 8 ročné a vyššie dostávajú ms tak my v tomto veku ideme do tohto obdobia. Nechápem čo zlé na tom je. Ja to mám krátko po 40ke mojou gynekologičkou potvrdené. Poznám dokonca 2 baby 20+ jedna je v perimenopauze a druhá už v menopauze

anonym_1e3a56
Včera o 10:47
@anonym_autor

@anonym_1e3a56 je rozdiel perimenopauza a menopauza. A tak ako mladé kočky 8 ročné a vyššie dostávajú ms tak my v tomto veku ideme do tohto obdobia. Nechápem čo zlé na tom je. Ja to mám krátko po 40ke mojou gynekologičkou potvrdené. Poznám dokonca 2 baby 20+ jedna je v perimenopauze a druhá už v menopauze

@anonym_autor
@anonym_autor mne vadi klientela konika, ze su tu uz starsie zeny a tie nazory su potom take ake su. Myslela som, ze tu chodia prevazne mlade mamicky

autor
Včera o 10:49
@anonym_1e3a56

@anonym_autor
@anonym_autor mne vadi klientela konika, ze su tu uz starsie zeny a tie nazory su potom take ake su. Myslela som, ze tu chodia prevazne mlade mamicky

@anonym_1e3a56 sorry ale mk nemá žiadne vekové ohraničenie, dokonca aj mužov tu máme. Ak ti to vadí tak buď scroluj ďalej a nekomentuj ak nemáš čo k téme čo dodať alebo si vymaž účet. Nikto ťa tu nedrží

anonym_eb81b3
Včera o 10:49

Mám 36.V perimenopauze ešte nie som asi. Neviem, netuším. Užívam vitamíny pre ženy od Gym Beam, kolagén, c ko, d cko a príležitostne magnezium

autor
Včera o 10:53
@anonym_eb81b3

Mám 36.V perimenopauze ešte nie som asi. Neviem, netuším. Užívam vitamíny pre ženy od Gym Beam, kolagén, c ko, d cko a príležitostne magnezium

@anonym_eb81b3 ďakujem a prosím ťa v tom kolagén kde badať zmenu?

anonym_a2f729
Včera o 11:02
@anonym_autor

Taka je realita, že zena okolo 40-tky musi ratat s tým, že ide do perimenopauzy.Nebudeme sa tu hrat na mladé zeny 20-30 ročne keď sme v strednom veku.Nepochopim, že niekto ma za potrebu ešte i komentovať keď sa niekto opyta na perimenopauzou.Mnohe zo zien to zaujíma.A kde sa to ma pýtať?
Keď nemám k tomu čo dodať, nemám ten vek ešte, tak diskusiu PRESKOCIM
Či len rýpať si tu chodíte niektore

@anonym_autor
Beriem Menoxin, pupalkovy olej, kolagen, omega3, Hyaluromed.Silovo cvičím tak pijem i proteín.

anonym_5c86a3
Včera o 11:06

Doplním za seba - užívam vitamín OMEGA 3, D, C, vápnik, magnézium - podľa potreby, kolagén ale nie kvôli pleti, ale na kĺby. Plus od ovulácie do menštruácie mám inotisol a užívam aj prípravok PMX.

anonym_5c86a3
Včera o 11:07
@anonym_1e3a56

@anonym_autor

@anonym_1e3a56 mám 45 rokov a mám 7r a 2r dieťa.

autor
Včera o 11:12
@anonym_a2f729

Taka je realita, že zena okolo 40-tky musi ratat s tým, že ide do perimenopauzy.Nebudeme sa tu hrat na mladé zeny 20-30 ročne keď sme v strednom veku.Nepochopim, že niekto ma za potrebu ešte i komentovať keď sa niekto opyta na perimenopauzou.Mnohe zo zien to zaujíma.A kde sa to ma pýtať?
Keď nemám k tomu čo dodať, nemám ten vek ešte, tak diskusiu PRESKOCIM
Či len rýpať si tu chodíte niektore

@anonym_autor
Beriem Menoxin, pupalkovy olej, kolagen, omega3, Hyaluromed.Silovo cvičím tak pijem i proteín.

@anonym_a2f729 a badáš nejaký rozdiel resp zmenu pri užívaní kolagénu? Ak áno kde konkrétne? Ten hyaluron si pozriem ďakujem

autor
Včera o 11:14
@anonym_5c86a3

Doplním za seba - užívam vitamín OMEGA 3, D, C, vápnik, magnézium - podľa potreby, kolagén ale nie kvôli pleti, ale na kĺby. Plus od ovulácie do menštruácie mám inotisol a užívam aj prípravok PMX.

@anonym_5c86a3 Dčko som užívala tiež ale dr mi teraz kázal prestávku tak neužívam a som aj dosť na slnku. S tým budem po lete pokračovať. A Cčko len jeseň zima. Idem naštudovať ostatné a ďakujem aj tebe

anonym_eb81b3
Včera o 11:21
@anonym_autor

@anonym_autor ... Ja som kolagén začala užívať hlavne kvôli kĺbom. Pred pár rokmi mi začalo bolestivo pukat jedno koleno a tak som si povedala, že je čas 😁.Pukanie prestalo, vlasy som mala vždy husté, ale trochu ešte viac husté sa mi zdajú teraz. No ale na tie kĺby to je fajn. Ale treba dlhodobo uzivat

anonym_56ab20
Včera o 11:25

@anonym_autor hlavne pridaj do stravy vitamín C, ak máš v strave nedostatok céčka kolagén, minerály, vitamíny sa veľmi slabo vstrebávajú, tým sa narúša hormonálna rovnováha, nastupuje predčasná menopauza, bolesti chrbtice, kĺbov...
Kolagén zvyknem užívať s kvasenou kapustou, kivi, zapíjam citrónovou vodou.. zakaždým vidím po kúre zlepšenie na pokožke...
Každý deň zjedz probiotické jedlo obsahujú tráviace enzýmy, podporujú trávenie a vstrebávanie živín, ozdravujú črevnú mikroflóru, podporujú imunitu...
Pravidelne užívam magnézium, vitamín D a spomínané kolagénové 2-3 mesačné kúry, 2-3 krát v týždni dopĺňam vitamín B12, omega3... treba obmedziť kofeín a cukor.

autor
Včera o 11:35
@anonym_eb81b3

@anonym_autor ... Ja som kolagén začala užívať hlavne kvôli kĺbom. Pred pár rokmi mi začalo bolestivo pukat jedno koleno a tak som si povedala, že je čas 😁.Pukanie prestalo, vlasy som mala vždy husté, ale trochu ešte viac husté sa mi zdajú teraz. No ale na tie kĺby to je fajn. Ale treba dlhodobo uzivat

@anonym_eb81b3 to je za mňa samozrejmé že to treba dlhodobo a nie len trepnem jedno balenie. Super ďakujem idem popozerať

autor
Včera o 11:37
@anonym_56ab20

@anonym_autor hlavne pridaj do stravy vitamín C, ak máš v strave nedostatok céčka kolagén, minerály, vitamíny sa veľmi slabo vstrebávajú, tým sa narúša hormonálna rovnováha, nastupuje predčasná menopauza, bolesti chrbtice, kĺbov...
Kolagén zvyknem užívať s kvasenou kapustou, kivi, zapíjam citrónovou vodou.. zakaždým vidím po kúre zlepšenie na pokožke...
Každý deň zjedz probiotické jedlo obsahujú tráviace enzýmy, podporujú trávenie a vstrebávanie živín, ozdravujú črevnú mikroflóru, podporujú imunitu...
Pravidelne užívam magnézium, vitamín D a spomínané kolagénové 2-3 mesačné kúry, 2-3 krát v týždni dopĺňam vitamín B12, omega3... treba obmedziť kofeín a cukor.

@anonym_56ab20 super ďakujem za rady, idem na to 👍

anonym_a2f729
Včera o 12:04
@anonym_autor

@anonym_5c86a3 Dčko som užívala tiež ale dr mi teraz kázal prestávku tak neužívam a som aj dosť na slnku. S tým budem po lete pokračovať. A Cčko len jeseň zima. Idem naštudovať ostatné a ďakujem aj tebe

@anonym_autor
Áno vidím rozdiel, prestali mi pukať kĺby, hlavne kolena, rozsah pohybu niekedy bol bolestivý pri tréningu, teraz taku krásnu šnúru zvládnem bez bolesti.Ja už kolagen pijem roky a aj Hyaluromed mám viaceré kur za sebou, cca od 40-tky som začala.Aj pokožka vyhladena, žiadne vrásky.Ani príznaky peri už nemám.

autor
Včera o 12:05
@anonym_a2f729

@anonym_autor
Áno vidím rozdiel, prestali mi pukať kĺby, hlavne kolena, rozsah pohybu niekedy bol bolestivý pri tréningu, teraz taku krásnu šnúru zvládnem bez bolesti.Ja už kolagen pijem roky a aj Hyaluromed mám viaceré kur za sebou, cca od 40-tky som začala.Aj pokožka vyhladena, žiadne vrásky.Ani príznaky peri už nemám.

@anonym_a2f729 prosím ťa ten hyaluromed neviem nájsť, to klasika v lekárňach alebo cez net objednávka?

anonym_a2f729
Včera o 12:11
@anonym_autor

@anonym_a2f729 prosím ťa ten hyaluromed neviem nájsť, to klasika v lekárňach alebo cez net objednávka?

@anonym_autor
https://www.drmax.sk/hyalurmed-cira-kyselina-hy...

Teraz je i zľava 4€

autor
Včera o 12:18
@anonym_a2f729

@anonym_autor
https://www.drmax.sk/hyalurmed-cira-kyselina-hy...

Teraz je i zľava 4€

@anonym_a2f729 tak pre toto som nemohla najst 😅🤦‍♀️ ja som myslela že ide o nejakú tabletku, ďakujem

anonym_b2454a
Včera o 14:23

neuzivam ziadene vyzivove doplnky, vazim si svoj zaludok aj pecienku... a teda patrim do kategorie 50+ na co zbytovne chemicky upravene tablety? takmer vsetko najdes aj v prirodzenych potravinach len treba spravne konzumovat

anonym_1ac9bd
Včera o 14:44

@anonym_autor ja len pre zdravie
condrosulf som brala dlhodobo,momentálne som ho vymenila za Max Mobility Complex 6 Active /už nie je v ponuke,budem sa musieš vrátiť ku condrosulfu
D3+K2
Omega 3
Magnerot,momentálne dlhodobo vynechávam
Gynimum trio
Shilajit
Lagosa

anonym_1ac9bd
Včera o 14:45
@anonym_b2454a

neuzivam ziadene vyzivove doplnky, vazim si svoj zaludok aj pecienku... a teda patrim do kategorie 50+ na co zbytovne chemicky upravene tablety? takmer vsetko najdes aj v prirodzenych potravinach len treba spravne konzumovat

@anonym_b2454a jasné,hlavne keď máš osteoporózu ti stačí z potravín😀 a to som milovník syrov a jogurtov a všetkého mliečneho a aj tak mám osteo

anonym_b2454a
Včera o 14:47
@anonym_1ac9bd

@anonym_b2454a jasné,hlavne keď máš osteoporózu ti stačí z potravín😀 a to som milovník syrov a jogurtov a všetkého mliečneho a aj tak mám osteo

@anonym_1ac9bd ale tu sa nik nebavi o ochoreniach a diagnozach

anonym_1ac9bd
Včera o 14:48
@anonym_b2454a

@anonym_1ac9bd ale tu sa nik nebavi o ochoreniach a diagnozach

@anonym_b2454a nadpis je ........pre zdravie.
A na to treba myslieť dopredu.

anonym_e7ef51
Včera o 14:54
@anonym_1e3a56

@anonym_1e3a56
A ty mas koľko rokov?
Ak 20-30 pochopím, ale potom naco tému otvaras?Coraz mladsie zeny, aj pred 40 tkou idú do perimenopauzy.Mam kamosku a ma 37 rokov a je už v menopauze
A ak ta tema nezaujima, načo ju otvaras a musis tu byt strcena😡