Banány: Ako pomôžu pri nedostatku draslíka?
Ahojte ľudia dneska som čítal článok o banáne,že obsahuje oveľa viac Vitamínov a živín,ktoré telo potrebuje pri fyzickej a psychickej záťaži a úbytku Draslíka ide mi oto,že sa chcem stoho vysomáriť a nebrať lieky,ktoré odbúravajú psychické ochorenie banán je skvelým zdrojom pri úzkosti,depresii,stresu,napätí a pomáha aj na spánok je to naozaj tak??...Pomáha taktiež pri anémií a ja sa vás chcem opýtať ohľadom banánu....Obsahuje banán nadmerný cukor??...keď je taky sladký....Chcem ho brať ale neviem či áno abo ne
banan je zdravy ale nie je liekom na psychicke ochorenia. urcite ti nepomoze od tvojich problemov. musel by si ich denne zjest min. 10 aby sa ti doplnil draslik v odporucanej dennej davke a ano obsahuje "dost" cukru
@kacena4 tak rad by som si ho doprial,ale keď zas ja cukor nemôžem jedine,že raz do týždňa si ho dám aj to len male množstvo...
Nezabudni ho olupat.
ak mas nedostatok draslika potvrdeny odberom krvi, tak ti lekar predpise tabletky na jeho doplnenie
ak mas nedostatok draslika potvrdeny odberom krvi, tak ti lekar predpise tabletky na jeho doplnenie
@anonym_c81641 ja mam problémy s Vápnikom ak začnem užívať viac cukru tak v tele strácam Vápnik ako sa hovorilo sladkého veľa škodí a je to pravda
Nezabudni ho olupat.
@anonym_c337dc a šupka je dobra aj na pleť dievčaťa to vedia
@stelly652 kvoli drasliku som jedla dva banany denne a tiez melon je sezona a marhule. Existuje Pottasium vyzivovy doplnok ale je to zlomok z toho ovocia no.mozno to postaci ak nemas z krvi hypokaleniu, inak by to dali kaldyum
@anonym_c81641 ja mam problémy s Vápnikom ak začnem užívať viac cukru tak v tele strácam Vápnik ako sa hovorilo sladkého veľa škodí a je to pravda
@stelly652 ty hlavne ber lieky od psychiatra a neuzivaj diazepam
ja mam znizeny draslik beriem kaldyum na predpis
Kaldyum(na predpis )a dostatok tekutín
@stelly652 kvoli drasliku som jedla dva banany denne a tiez melon je sezona a marhule. Existuje Pottasium vyzivovy doplnok ale je to zlomok z toho ovocia no.mozno to postaci ak nemas z krvi hypokaleniu, inak by to dali kaldyum
@anonym_4daff4 dobre,že spomínaš o krvi,ale asi sa dám na odber krvi a uvidím či sa bude nachádzať tam hypokalenia
Mas potvrdenu cukrovku? Ak nie, tak jeden banan denne mozes. Ale nepocitaj s tym, ze nim nahradis lieky ak by si ich potrebova. Biely rafinovany cukor je ine ako prirodzene ovocne cukry v ovoci. Preto sa ti zda, ze je sladky, lebo neobsahuje ovocne kyseliny, inac toho cukru ma menej ako zrele hrusky.
@anonym_4daff4 dobre,že spomínaš o krvi,ale asi sa dám na odber krvi a uvidím či sa bude nachádzať tam hypokalenia
@stelly652 chodim do Unilabs stoji to do 10 eur. Ale aj doktorka mi opakovane namerala hypokalemiu tak sa kontrolujem.
Mas potvrdenu cukrovku? Ak nie, tak jeden banan denne mozes. Ale nepocitaj s tym, ze nim nahradis lieky ak by si ich potrebova. Biely rafinovany cukor je ine ako prirodzene ovocne cukry v ovoci. Preto sa ti zda, ze je sladky, lebo neobsahuje ovocne kyseliny, inac toho cukru ma menej ako zrele hrusky.
@viestta ta teraz som v komikove tak ma či nemá cukor banán chcem ho dobre dám si ho ale len polku aj raz do týždňa
@anonym_c81641 ja ten Diazepam uživam ak je za potreby aj to po štvrtinke a niekedy vôbec
@stelly652 banán obsahuje veľa cukru. Vyšší obsah draslíka má aj avokádo, špenát... pre lepšiu vstrebateľnosť ich pokvapkaj citrónom. Veľa draslíka obsahuje aj biela fazuľa...
@anonym_76102d tak radšej ho neberiem tak neviem čo si dať asi nič
@stelly652 sprav si šalát s baby špenátom, avokádom, kivi + pistácie alebo tekvicové jadierka obsahujú veľa draslíka, pridaj biely jogurt a posyp parmezánom.

banan je zdravy ale nie je liekom na psychicke ochorenia. urcite ti nepomoze od tvojich problemov. musel by si ich denne zjest min. 10 aby sa ti doplnil draslik v odporucanej dennej davke a ano obsahuje "dost" cukru