icon

Banány: Ako pomôžu pri nedostatku draslíka?

stelly652
Dnes o 18:49

Ahojte ľudia dneska som čítal článok o banáne,že obsahuje oveľa viac Vitamínov a živín,ktoré telo potrebuje pri fyzickej a psychickej záťaži a úbytku Draslíka ide mi oto,že sa chcem stoho vysomáriť a nebrať lieky,ktoré odbúravajú psychické ochorenie banán je skvelým zdrojom pri úzkosti,depresii,stresu,napätí a pomáha aj na spánok je to naozaj tak??...Pomáha taktiež pri anémií a ja sa vás chcem opýtať ohľadom banánu....Obsahuje banán nadmerný cukor??...keď je taky sladký....Chcem ho brať ale neviem či áno abo ne

kacena4
Dnes o 18:54

banan je zdravy ale nie je liekom na psychicke ochorenia. urcite ti nepomoze od tvojich problemov. musel by si ich denne zjest min. 10 aby sa ti doplnil draslik v odporucanej dennej davke a ano obsahuje "dost" cukru

stelly652
autor
Dnes o 18:59
@kacena4

banan je zdravy ale nie je liekom na psychicke ochorenia. urcite ti nepomoze od tvojich problemov. musel by si ich denne zjest min. 10 aby sa ti doplnil draslik v odporucanej dennej davke a ano obsahuje "dost" cukru

@kacena4 tak rad by som si ho doprial,ale keď zas ja cukor nemôžem jedine,že raz do týždňa si ho dám aj to len male množstvo...

anonym_c337dc
Dnes o 19:02

Nezabudni ho olupat.

anonym_c81641
Dnes o 19:03

ak mas nedostatok draslika potvrdeny odberom krvi, tak ti lekar predpise tabletky na jeho doplnenie

stelly652
autor
Dnes o 19:05
@anonym_c81641

ak mas nedostatok draslika potvrdeny odberom krvi, tak ti lekar predpise tabletky na jeho doplnenie

@anonym_c81641 ja mam problémy s Vápnikom ak začnem užívať viac cukru tak v tele strácam Vápnik ako sa hovorilo sladkého veľa škodí a je to pravda

stelly652
autor
Dnes o 19:05
@anonym_c337dc

Nezabudni ho olupat.

@anonym_c337dc a šupka je dobra aj na pleť dievčaťa to vedia

anonym_4daff4
Dnes o 19:11

@stelly652 kvoli drasliku som jedla dva banany denne a tiez melon je sezona a marhule. Existuje Pottasium vyzivovy doplnok ale je to zlomok z toho ovocia no.mozno to postaci ak nemas z krvi hypokaleniu, inak by to dali kaldyum

anonym_c81641
Dnes o 19:15
@stelly652

@anonym_c81641 ja mam problémy s Vápnikom ak začnem užívať viac cukru tak v tele strácam Vápnik ako sa hovorilo sladkého veľa škodí a je to pravda

@stelly652 ty hlavne ber lieky od psychiatra a neuzivaj diazepam
ja mam znizeny draslik beriem kaldyum na predpis

anonym_f39c47
Dnes o 19:16

Kaldyum(na predpis )a dostatok tekutín

stelly652
autor
Dnes o 19:16
@anonym_4daff4

@stelly652 kvoli drasliku som jedla dva banany denne a tiez melon je sezona a marhule. Existuje Pottasium vyzivovy doplnok ale je to zlomok z toho ovocia no.mozno to postaci ak nemas z krvi hypokaleniu, inak by to dali kaldyum

@anonym_4daff4 dobre,že spomínaš o krvi,ale asi sa dám na odber krvi a uvidím či sa bude nachádzať tam hypokalenia

viestta
Dnes o 19:17

Mas potvrdenu cukrovku? Ak nie, tak jeden banan denne mozes. Ale nepocitaj s tym, ze nim nahradis lieky ak by si ich potrebova. Biely rafinovany cukor je ine ako prirodzene ovocne cukry v ovoci. Preto sa ti zda, ze je sladky, lebo neobsahuje ovocne kyseliny, inac toho cukru ma menej ako zrele hrusky.

stelly652
autor
Dnes o 19:18
@anonym_c81641

@stelly652 ty hlavne ber lieky od psychiatra a neuzivaj diazepam
ja mam znizeny draslik beriem kaldyum na predpis

@anonym_c81641 ja ten Diazepam uživam ak je za potreby aj to po štvrtinke a niekedy vôbec

anonym_4daff4
Dnes o 19:19
@stelly652

@anonym_4daff4 dobre,že spomínaš o krvi,ale asi sa dám na odber krvi a uvidím či sa bude nachádzať tam hypokalenia

@stelly652 chodim do Unilabs stoji to do 10 eur. Ale aj doktorka mi opakovane namerala hypokalemiu tak sa kontrolujem.

stelly652
autor
Dnes o 19:20
@viestta

Mas potvrdenu cukrovku? Ak nie, tak jeden banan denne mozes. Ale nepocitaj s tym, ze nim nahradis lieky ak by si ich potrebova. Biely rafinovany cukor je ine ako prirodzene ovocne cukry v ovoci. Preto sa ti zda, ze je sladky, lebo neobsahuje ovocne kyseliny, inac toho cukru ma menej ako zrele hrusky.

@viestta ta teraz som v komikove tak ma či nemá cukor banán chcem ho dobre dám si ho ale len polku aj raz do týždňa

stelly652
autor
Dnes o 19:22
@anonym_4daff4

@stelly652 chodim do Unilabs stoji to do 10 eur. Ale aj doktorka mi opakovane namerala hypokalemiu tak sa kontrolujem.

@anonym_4daff4 mne prídu zachviľu lieky na VSZP elektronicky ich vyzdvihnúť tak sa spýtam v lekárni či nemajú

viestta
Dnes o 19:25
@stelly652

@viestta ta teraz som v komikove tak ma či nemá cukor banán chcem ho dobre dám si ho ale len polku aj raz do týždňa

@stelly652 cukor ma, ale ovocny teda fruktozu, nie sacharozu. Ovocny je lepsi ako biely rafinovany

anonym_76102d
Dnes o 19:39
@stelly652

@anonym_c81641 ja ten Diazepam uživam ak je za potreby aj to po štvrtinke a niekedy vôbec

@stelly652 banán obsahuje veľa cukru. Vyšší obsah draslíka má aj avokádo, špenát... pre lepšiu vstrebateľnosť ich pokvapkaj citrónom. Veľa draslíka obsahuje aj biela fazuľa...

hviezdicka456
Dnes o 19:41

pravidelna diskusia o banane od stellyho v auguste done 😂🫣🤭

stelly652
autor
Dnes o 19:51
@anonym_76102d

@stelly652 banán obsahuje veľa cukru. Vyšší obsah draslíka má aj avokádo, špenát... pre lepšiu vstrebateľnosť ich pokvapkaj citrónom. Veľa draslíka obsahuje aj biela fazuľa...

@anonym_76102d tak radšej ho neberiem tak neviem čo si dať asi nič

anonym_76102d
Dnes o 20:05
@stelly652

@anonym_76102d tak radšej ho neberiem tak neviem čo si dať asi nič

@stelly652 sprav si šalát s baby špenátom, avokádom, kivi + pistácie alebo tekvicové jadierka obsahujú veľa draslíka, pridaj biely jogurt a posyp parmezánom.