icon

Banány a Diazepam: Môžu banány zhoršiť nespavosť?

stelly652
Včera o 18:24

Ahojte ľudia dneska som sa na jednej stránke dočítal,že banán pomáha zaspávať ľudom,ktorí majú prerušovaný spánok abo vôbec nespia.....Lenže dnes som čítal jeden článok ohľadom účinku banánu,ktorí pomáha pri psychickej záťaži...ako je stres,úzkosť,depresia,napätie svalov je to pravda??.....A to neje všetko bolo tam napísane aj o lieku ako je Diazepam 5mg bol som v šoku,že ľudia nemôžu spolu kombinovať banán s Diazepamom lebo sa môžu otráviť a banán obsahuje to iste zloženie čo Diazepam 5mg.....Je to pravda??...čo si vy dávate pred spaním??...Ako sa vám spi???

anonym_6dfde6
Včera o 18:41

Určite to má to isté zloženie, to už zistili americkí vedci v roku 1856. Preto v rámci konsolidačného balíčka už 4 mesiac pacientom na psychiatrii dávajú na ukľudnenie banán, rovnako večer na spanie dostanú banán.

anonym_10aa4b
Včera o 18:42

@stelly652 banán obsahuje veľa cukru, preto je vhodnejší na raňajky desiatu. Na večeru by som skôr volila proteíny a zeleninu + magnézium.

anonym_cc0a33
Včera o 18:43

miesto diazepamu si daj predpísať sanval.
Síce má podobné zloženie ako paradajky, ale to nie je vôbec na škodu.

anonym_0d1244
Včera o 18:43

@stelly652 no pridaj tie clanky, radi si precitame

stelly652
autor
Včera o 18:44
@anonym_10aa4b

@stelly652 banán obsahuje veľa cukru, preto je vhodnejší na raňajky desiatu. Na večeru by som skôr volila proteíny a zeleninu + magnézium.

@anonym_10aa4b magnézium mne zle robi ked ho pijem a zelenina mne nezaberá

anonym_f99744
Včera o 18:46

Diazepam nie je na spanie, ale nabudúce,keď bude mať dcéra epi záchvat, do nej natlačíme banán, dám ti vedieť, či zabral 😅

stelly652
autor
Včera o 18:49
@anonym_f99744

Diazepam nie je na spanie, ale nabudúce,keď bude mať dcéra epi záchvat, do nej natlačíme banán, dám ti vedieť, či zabral 😅

@anonym_f99744 ale ja vravím o banáne či určite pomôže keď si ho dám do mlieka rozmixujem a vypijem

rozculena
Včera o 18:58

@stelly652 "že ľudia nemôžu spolu kombinovať banán s Diazepamom lebo sa môžu otráviť a banán obsahuje to iste zloženie čo Diazepam 5mg...."
Ty si kompletný? Jáj,že sa vôbec pýtam...

Na internete písali aj to ,že bude koniec sveta.Už veľakrát.
mám dojem,že by sa to konečne malo stať.

anonym_da531d
Včera o 19:03

Banán obsahuje horčík, draslík, B6, čiže látky podporujúce relaxáciu, ale naozaj nie v takom množstve, aby ťa aj reálne ukľudnili... predpokladám, že už si niekedy banán zjedol, bol si po ňom ospalý? asi nie...

stelly652
autor
Včera o 19:06
@anonym_da531d

Banán obsahuje horčík, draslík, B6, čiže látky podporujúce relaxáciu, ale naozaj nie v takom množstve, aby ťa aj reálne ukľudnili... predpokladám, že už si niekedy banán zjedol, bol si po ňom ospalý? asi nie...

@anonym_da531d tak trochu áno bol som ospalí len rozmýšľam to spolu kombinovať s mliekom rozmiešať a vypiť jak banánový kokteil...tesne pred spaním..lebo keď som nasýtený v noci ťažko sa mi zaspáva

rozculena
Včera o 19:09
@stelly652

@anonym_da531d tak trochu áno bol som ospalí len rozmýšľam to spolu kombinovať s mliekom rozmiešať a vypiť jak banánový kokteil...tesne pred spaním..lebo keď som nasýtený v noci ťažko sa mi zaspáva

@stelly652 určite si nebol ospalý z banánu

anonym_da531d
Včera o 19:12
@stelly652

@stelly652 pozri, kľudne si daj, neublíži ti to, možno aj pomôže, ak tomu uveríš... niekomu stačí už len to, že si spraví nejaký rituál, mlieko s medom a podobne, bez toho aby to bolo nejak podložené... ale čo sa týka zloženia podobnému diazepamu, tak to je úplne mimo tvrdenie... liek Diazepam obsahuje ako účinnú látku liečivo s rovnakým názvom, je to syntetická látka, ktorá sa v banánoch naozaj nenachádza

stelly652
autor
Včera o 19:12
@rozculena

@stelly652 určite si nebol ospalý z banánu

@rozculena ospalý zatiaľ nie len ked som ja zanesený v črevách v noci abo sa cítim nasýtene tak sa mi neda zaspať preto nechcem len tak zjesť banán tesne pred spánkom s niečim ho chcem rozmixovať

stelly652
autor
Včera o 19:14
@anonym_da531d

@stelly652 pozri, kľudne si daj, neublíži ti to, možno aj pomôže, ak tomu uveríš... niekomu stačí už len to, že si spraví nejaký rituál, mlieko s medom a podobne, bez toho aby to bolo nejak podložené... ale čo sa týka zloženia podobnému diazepamu, tak to je úplne mimo tvrdenie... liek Diazepam obsahuje ako účinnú látku liečivo s rovnakým názvom, je to syntetická látka, ktorá sa v banánoch naozaj nenachádza

@anonym_da531d a neviem prečo sa stále cítim biť taky napätý bud mam malo bielkovin v sebe abo mam malo mineralov v sebe

anonym_da531d
Včera o 19:15
@stelly652

@rozculena ospalý zatiaľ nie len ked som ja zanesený v črevách v noci abo sa cítim nasýtene tak sa mi neda zaspať preto nechcem len tak zjesť banán tesne pred spánkom s niečim ho chcem rozmixovať

@stelly652 a si hladný? alebo prečo chceš ešte niečo jesť, keď sa ti potom zle spí? aj banán s mliekom ťa do nejakej miery zasýti, je jedno či ho rozmixuješ a vypiješ alebo zješ, navyše cukry z banánu sú rýchly zdroj energie... mne sa najlepšie spí, keď mám za sebou dobrý tréning v ten deň a pohyb mi pomáha aj na psychické napätie

stelly652
autor
Včera o 19:19
@anonym_da531d

@stelly652 a si hladný? alebo prečo chceš ešte niečo jesť, keď sa ti potom zle spí? aj banán s mliekom ťa do nejakej miery zasýti, je jedno či ho rozmixuješ a vypiješ alebo zješ, navyše cukry z banánu sú rýchly zdroj energie... mne sa najlepšie spí, keď mám za sebou dobrý tréning v ten deň a pohyb mi pomáha aj na psychické napätie

@anonym_da531d keď nemám večernú stolicu abo keď cez deň sa poriadne najem a večer to nevinde von a žalúdok je plný tak vtedy sa mi zle spi tak som to pocítil sam na sebe píše to aj v niektorých článkoch o nespavosti

rozculena
Včera o 19:20
@stelly652

@stelly652 najprv píšeš,že si bol ospalý,potom že nie.
Načo chceš jesť banán pred spaním,keď podľa teba sa z neho môžeš otráviť v kombinácii s diazepamom? načo ho chceš jesť pred spaním dokonca ešte s mliekom,keď sa ti zlé zaspáva,ak si najedený?
Choď si čítať radšej rozprávky🙄

stelly652
autor
Včera o 19:21
@rozculena

@stelly652 najprv píšeš,že si bol ospalý,potom že nie.
Načo chceš jesť banán pred spaním,keď podľa teba sa z neho môžeš otráviť v kombinácii s diazepamom? načo ho chceš jesť pred spaním dokonca ešte s mliekom,keď sa ti zlé zaspáva,ak si najedený?
Choď si čítať radšej rozprávky🙄

@rozculena lebo chcem obmedziť ten Diazepam a chcem užívať banan

anonym_cc0a33
Včera o 19:23
@anonym_f99744

@anonym_f99744 liek je na spanie a keď sa ukľudníš tak aj zaspíš. Takže diazepam je aj na spanie resp. dobre sa z neho spí.

anonym_da531d
Včera o 19:25
@stelly652

@anonym_da531d keď nemám večernú stolicu abo keď cez deň sa poriadne najem a večer to nevinde von a žalúdok je plný tak vtedy sa mi zle spi tak som to pocítil sam na sebe píše to aj v niektorých článkoch o nespavosti

@stelly652 a banán s mliekom ti s tým má pomôcť ako? ak nie je prezretý, tak má skôr opačný účinok a zapeká + ti to ešte viac zaplní pred spaním žalúdok... počas dňa viac vlákniny treba, ale dlhodobo

rozculena
Včera o 19:26
@stelly652

@stelly652 tak potom musíš zjesť za vag=on banánov,aby si zaspal

stelly652
autor
Včera o 19:27
@anonym_cc0a33

@anonym_f99744 liek je na spanie a keď sa ukľudníš tak aj zaspíš. Takže diazepam je aj na spanie resp. dobre sa z neho spí.

@anonym_cc0a33 no šak ale neurologička je na diazepam veľmi prísna už mi na papier napísala s vykričnikom že... neodporúčam predpisovať Diazepam!!

stelly652
autor
Včera o 19:29
@anonym_da531d

@stelly652 a banán s mliekom ti s tým má pomôcť ako? ak nie je prezretý, tak má skôr opačný účinok a zapeká + ti to ešte viac zaplní pred spaním žalúdok... počas dňa viac vlákniny treba, ale dlhodobo

@anonym_da531d aha no to maš tiež pravdu to ma ani nenapadlo tak len mlieko prevarené

mmia96
Včera o 20:14
@stelly652

@stelly652 ty si robis z nas srandu ? Alebo toto myslis vážne? Nejako mi to rozum neberie čo tu píšeš. Ani neviem čo na ten banán napísať.

mmia96
Včera o 20:20

Musela som si to ešte raz prečítať čo sem dávaš za blbosti, banán ti isto na spanie nepomôže a píšeš, že máš plné črevá a pred spaním sa chceš napchať s rozmixovaným banánom a mliekom ? A ako môžeš napísať, že chceš obmedziť Diazepam a užívať banán? Ak máš problém so stolicou, treba cez deň pridať vlákninu a viac sa hýbať a niečo robiť. Banány zvyknú zapekať. A jesť tesne pred spaním tiež nie je najlepšie riešenie.