icon

Energetický nápoj Red Bull Sugarfree: Únava po užití?

Včera o 13:16

caute, pijem Red Bull Sugarfree ked som unavena v praci ale vsimla som si ze po par hodinach som este viac unavena ako predtym, pijem tak 3 krat do tyzdna, mate podobnu skusenost alebo je to len o navyku, vdaka

anonym_eb9ab9
Včera o 13:21

kolko je "po par hodinach"? lebo kofein prestava ucikovat po 4 až 6 hodinach.

velmi dobre video o energetakoch ma Jirka vysvetluje veci, odporucam pozriet niekedy ked budes mat cas 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=I5SOx9VTrjk

bokom taky fun fact, pollitra kofoly ma rovnako kofeinu ako redbull plechovka.

danielahamar
Včera o 13:43

Histamin?

anonym_831ac7
Včera o 13:45

@anonym_autor načo sú tí také sračky ?

doriiis
Včera o 13:48

Lebo sugarfree nie je až tak sugarfree a už deti na základnej škole vedia, že cukry = rýchla energia, ktorú však telo rýchlo spracuje a potom nastáva ešte väčšia únava.
S troma reddbulmi týždenne si zarábas na krásny infarkt. Miesto vyhadzovania peňazí za tieto stanky si kúp radšej kvalitný sypaný zelený čaj a po pár dňoch uvidíš výsledky.

patrike
Včera o 14:16

Prestan uplne s tymi jedmi.

lila246
Včera o 15:51

seriozne vas odporcov energetickych napojov prosim o aspon jednu relevantnu studiu, ktora ukazuje skodlivost energetakov pri prijime par kusov tyzdenne u zdraveho dospeleho jedinca?

hefo
Včera o 16:09
@doriiis

Lebo sugarfree nie je až tak sugarfree a už deti na základnej škole vedia, že cukry = rýchla energia, ktorú však telo rýchlo spracuje a potom nastáva ešte väčšia únava.
S troma reddbulmi týždenne si zarábas na krásny infarkt. Miesto vyhadzovania peňazí za tieto stanky si kúp radšej kvalitný sypaný zelený čaj a po pár dňoch uvidíš výsledky.

@doriiis Čo tým myslíš "nie je až tak sugarfree"? Pokiaľ má namiesto cukru umelé sladidlá tak cukor proste neobsahuje.

Ale možno, že to je jeden z dôvodov únavy, že kofeín síce nastimuluje, ale telo nedostane viac reálnej energie, tak v nabudenom čase spotrebuje energiu rýchlejšie, než by zodpovedalo príslušne unavenému človeku, a o to je potom prepad po vyčerpaní stimulácie väčší (ale to je ešte nič oproti dojazdu po pervitíne či MDMA (extáze)).