Kedy začínate prvým jedlom po vynechaní raňajok?
Ahojte. Ženy vy ktoré neraňajkujete, kedy začínate prvým jedlom a čo si zvyknete dať? Len si posuniete raňajky na neskôr, alebo už rovno je vaše prvé jedlo obed? Už dlhšie na sebe pozorujem, že raňajkovať pre mňa nie je prirodzené, ráno mi vôbec nechutí a rozhodla som sa, že nejdem do toho telo nútiť, len neviem kedy začať prvým jedlom a akým, tak som sa chcela inšpirovať. Vďaka
Tiež nejem hneď ráno a ked jem neskôr,tak nie hneď obed lebo pre mňa ťažké na brucho
Takze predtým mini raňajky na desiatu
ja jem ranajky tak najskor 2 hodiny po zobudeni. ked neskoro vstanem (okolo 9tej), tak ranajky si davam okolo 11. ked vstanem tak o osmej tak ranajky mam okolo desiatej. proste ako to telo cíti, neriadim sa nejakými pevnými číslami
ja si na "ranajky" davam pitie - voda, chia semiacka, skorica, kurkuma, med a citron 🙂 to ma zasyti do obeda.
Ranajky nemavam. Rano mam velky pohar vody a hned na to ciernu kavu so skoricou.
Obed mavam okolo 11-13, podla roboty. Na obed uz mavam od decembra konzervu ryby (makrela, skusala som aj sardinky, ale tie mi nesmakovali) a omeletu z 2 vajec a syra, na masle urobene. K tomu par datli, sem tam cierna cokolada, sem tam este nejake dalsie ovocie alebo krajcek domaceho chleba.
Ak mam dlhy den v robote, tak si zoberiem do roboty termosku kavy so smotanou. V robote mam este nejake datle a oriesky. Sem tam si beriem ovocie.
Veceru mavame tak od 17-19, podla toho, kedy prideme domov zo skoly a synovych dalsich aktivit.
Ked mam volno, tak je to tiez zhruba rovnako.
Vstavam okolo 5 -5,30. Spat chodim okolo 21
Ja tiež ráno neraňajkujem už roky, vlastne moje prvé jedlo je obed. Ráno si dám doma kávu (hej viem, nalačno škodí), potom druhú kávu a potom obed okolo pol 12.
@anonym_autor Celý svoj život som neranajkovala,ale okolnosti človeka prinútia.Mne sa to vypomstilo vo viacerých smeroch a prišiel diabetes, ktorý ma donútil stravovať sa pravidelne.
to som tu len ja jediná, čo si nevie predstaviť ráno nejesť 😂 vstávam 5:15-5:30 a teda raňajkujem okolo 7-8, skôr mi nechutí..väčšinou si nosím biely jogurt s chia a v tom ovocie (banán, jahody alebo čučoriedky), sem tam si dám kávu a potom okolo 11-12 obed, večer sa snažím len šalát s mäsom alebo s halloumi a tak no..obdivujem Vás ženy, čo máte len obed a potom na večer niečo ľahké 😉
jem normálne raňajky a normálne obed, len to mám posunuté raňajky o 10:00 a obed 13:00-13:30
ja vstavam neskoro, ranajkujem okolo 10-11tej jogurt, väčšie ranajky jem len cez vikend, ked muz robi fazulu, alebo praženicu, vstavame okolo 10-11tej, obed posunuty na cca 16:00
@zuzacka16 od mala mi nechutí ráno jesť. potom mi to potvrdila aj lekárka - ráno mám málo tráviacich enzýmov ... teda jedávam až dosť neskôr, o 10- tej a aj to musím mať nastavený budík, lebo niekedy aj to zabudnem ...
a mám riadne raňajky, riadny obed a riadnu večeru ... len posunuté ...
Ja mavam skor desiatu, lebo rano o 7-8 by som nevedela jest. Rano si dam len vlaznu vodu, neskor kavu.
Od detstva nejem hned po zobudeni, ak to myslis tak, ze to su pre teba ranajky, Proste sa mi obracia zaludok a nechuti mi. Jem cca 2-3 h po zobudeni, ale stale su to pre mna ranajky - prve jedlo dna (cez tyzden vstavam o 6 a ranajky mam az v praci okolo 8:30-9:00, cez vikend jem okolo 10tej). V robote mam normalne obed o 12 a cez vikend ho bezne posuvame na 15tu. Ak si dam doobeda kavu s mliekom, dokazem obed posunut este viac, lebo nie som po nej dlho hladna. Kava na lacny zaludok nehrozi, nie je to zdrave.
@zuzacka16 od mala mi nechutí ráno jesť. potom mi to potvrdila aj lekárka - ráno mám málo tráviacich enzýmov ... teda jedávam až dosť neskôr, o 10- tej a aj to musím mať nastavený budík, lebo niekedy aj to zabudnem ...
a mám riadne raňajky, riadny obed a riadnu večeru ... len posunuté ...
@biba_18 tiež neviem hneď ráno sa naraňajkovať, ale až tak najskôr 2h po zobudení..ale myslela som tak, že niektoré napíše že ráno len káva, čaj a potom obed že nemajú vôbec nič..musím niečo mať aspoň malé..
@anonym_autor mne vyhovuje rano voda kava na obed cca o jednej nieco lahsie jogurt, cottage akebo platok oroteinoneho chleba s masom sunkou..a hlavne jedlo mam vecer
Ranajky nie su nevyhnutnost. Kedy sa ti ziada prve jedlo? Asi by som podla toho casu sa rozhodla, ci to budu kvazi neskore ranajky alebo sa rovno naobedujem. Pripadne si rozdelit obed, ze skor polievku a neskor druhe jedlo. Neviem, ako si zvyknuta jedavat.
@anonym_autor tiež neraňajkujem, okolo 11 si dám ovocie, alebo v zimnom období si nosím do práce polievky.
Ahoj, ja mám prvé jedlo dňa o 10:00 kvalitný proteín, o 12:30 obed, o cca 15:00 malý olovrant a o 18:00 večeru, takže som potom 16 hodín cca bez jedla.
Ja keď sa ráno najem som spomalená, nafúknutá, z toho potom aj podráždená, najskôr som to nepripisovala raňajkám, ale zhoršovalo sa to, môj otec ktorý celý život neraňajkuje mi poradil nech sa neriadim sprostosťami z internetu ale svojim telom a nech ráno netlačím do seba jedlo, skúsila som a fakt som nový človek a to len detail že vynechanie raňajok 🙂 ale potom som rozmýšľala či je ok si dať nalačno kávu a potom okolo 11 ma začína chytať hlad tak zaženiem niečim malým a okolo 13 obed. Potom až večera. Vyhovuje mi to, len či to neni málo alebo nezdravé keď všade píšu a hovoria inak. Asi sa treba naozaj riadiť vlastnou intuíciou a nenechať sa ovplyvniť strašením že je to nezdravé.
Ja keď sa ráno najem som spomalená, nafúknutá, z toho potom aj podráždená, najskôr som to nepripisovala raňajkám, ale zhoršovalo sa to, môj otec ktorý celý život neraňajkuje mi poradil nech sa neriadim sprostosťami z internetu ale svojim telom a nech ráno netlačím do seba jedlo, skúsila som a fakt som nový človek a to len detail že vynechanie raňajok 🙂 ale potom som rozmýšľala či je ok si dať nalačno kávu a potom okolo 11 ma začína chytať hlad tak zaženiem niečim malým a okolo 13 obed. Potom až večera. Vyhovuje mi to, len či to neni málo alebo nezdravé keď všade píšu a hovoria inak. Asi sa treba naozaj riadiť vlastnou intuíciou a nenechať sa ovplyvniť strašením že je to nezdravé.
@anonym_autor ked ti to takto vyhovuje a citis to tak v tom pokracuj -- nase tela nie su mechanicke mašiny, kazde funguje inak 🙂
Ženy ,keď čítam vaše bežné jedálničky, tak sa cítim ako nenažratý mrož. 😁 Spucujem toho 3x toĺko.😐 Ja keď sa nenaraňajkujem, okolo 8 h mám už hviezdičky pred očami a napína ma na zvracanie.Len cez víkend sa mi to podarí jesť až okolo pol 10 občas,keď pospím dlhšie. Ale chcela by som to zažiť ,že nepociťovať hlad.
Rano jem o 8.00, potom o 10.00, 12.00, 15.00 a 18.00.. Cize 5x za den, plus vela vody... Citim sa dobre, som stihla, mne to vyhovuje takto...
takmer každé ráno mi je na vracanie, nech vstanem kedykoľvek. Kým sa preberiem k životu tak to je min. 10 - 11 hod. Prvé jedlo väčšinou jogurt.

Rano pohar vody, v praci kava, o pol jednej obed... nejake datle medzi tym, keby hlad, ale malokedy... nevidim dovod telo nutit, nie som male dieta, co rastie. Nemam hlad - tak nejem...