icon

Má germicídny žiarič v triede vplyv na zdravie?

taja567
Včera o 21:35

Máte niekto skúsenosť s germicídnym žiaričom nainštalovaným priamo v triede ? Ja som bola proti a aj som, nakoľko môže mať okrem iného aj negatívny vplyv na zdravie detí. Zastávam názor, že predovšetkým do školy a aj škôlky "nepatria" deti s výrazným neutíchajúcim kašľom, sopľami, ktoré tečú kade tade a som skôr za pravidelné vetranie priestorov a umývanie rúk.

martinmmartin
Včera o 22:03

@taja567 mali to vsetky zdravotne ťzariadenia v cssr
V noci na chvilu zapnes a mas sterilnu cimru
Vypnes a hotovo
Nehrozi nic iba ze by to niekomu na hlavu padlo

aurelia2000
Dnes o 03:42

Veď aj v školách sa to používa v čase chrípok. Ide o mobilný uzavretý žiarič, ktorý môže byť zapnutý aj v prítomnosti osôb, no možno by ho zapinali, keď tam deti nie sú (aby to fakt nezhodili). Práveže chce škôlka urobiť niečo užitočné pre vaše deti a eliminovať množenie baktérií a vírusov.

marianarem
Dnes o 05:04

@taja567 A zapinali by to v pritomnosti deti, alebo az po ich odchode v ramci upratovania? V tom druhom pripade to nema ako uskodit.

ivett1
Dnes o 05:05

@taja567 aky negatívny vplyv na zdravie detí má? neber to v zlom, len ma to zaujíma ....ja vidím len tie pozitíva- lkvidácia, vírusov a bakterií ...podľa mňa super nápad na zníženie chorobnosti, v niektorých škôlkach to už je dávnejšie, aj školách ...teda nie je to novinka, preto ma zaujal tvoj zamietavý postoj...

katarinaba
Dnes o 05:35

V skolke, kde pred 6 rokmi chodil moj syn to pouzivali - kazde rano, ked sa este deti zberali, prazdne triedy "vyziarili". Deti sa to nijako nedotklo a ked to ma pozabijat virusy a bakterie, tak preco nie?
A ked idem s detmi k lekarovi - tam v cakarni jeden je a je zapnuty snad vzdy ked tam prideme. Asi by to nemal byt problem. A urcite tym nenahradzaju vetranie (ved kto by to udychal) a umyvanie ruk.

thirstymonk
Dnes o 06:13

Závisí od typu žiariča. Tie, čo sú UV, tak môžu mať nedobrý vplyv na zdravie, keďže UV žiarenie je tzv. voľný radikál - poškodzuje chemické zlúčeniny. Ale keď sa pustia v noci, alebo kým tam deti nie sú, tak vtedy nehrozí aboslútne nič. Nula celých nula celých nula nula.

Dám však otázku - nakoľko je potrebné vkuse všetko dezinfikovať, sterilizovať? Nemôžeme prežiť celý život v sterilnej bubline. Imunita sa nebuduje jablčkom na desiatu. Imunita sa buduje vystavovaním organizmu extrémom - virusom, bakteriam, chladu, športu.