icon

Poznáte niekoho s rakovinou kože?

17. jún 2026

Ahojte, poznáte reálne niekoho, kto má/mal rakovinu kože ? Dosť je teraz taká osveta ohľadom SPF, a rakoviny, ale reálne by ma zaujímalo, koľko takých ľudí poznáte ? Ja mám v okoli kopu ľudí, čo spf nepoužívali celý život (napr môj otec a to má 70r) a nie je im nič. Ani spálený nebýva. (Máme tmavší pigment). Vždy sa tak zamýšľam, keď idem napríkad do škôlky po malú pešo (okolo 15-15:30), čo je cesta cca 10-15 minút pešo tam, čiže hore dole pol hodina a to idem možno polku cesty po chládku, či sa natierať alebo je to “zbytočne”. Lebo UV je aj teraz 4 a to sa už odporúča ochrana. Že sa to nejako potom v tej pokožke “zbiera” a pamätá si to, tak neviem či to riešiť alebo nie.

Strana
z2
anonym_0c7fae
17. jún 2026
@anonym_e763e5

@anonym_0c7fae nic smiesne

@anonym_e763e5 skor sa smejem nad sebou, ze to nepoznam. Teba sa to dotklo? Fuha.

anonym_e763e5
17. jún 2026
@anonym_0c7fae

@anonym_e763e5 skor sa smejem nad sebou, ze to nepoznam. Teba sa to dotklo? Fuha.

@anonym_0c7fae mna sa to dotklo?Ale no.A ze by to v tejto dobe niekto nepoznal?spf?

anonym_0c7fae
18. jún 2026
@anonym_e763e5

@anonym_0c7fae mna sa to dotklo?Ale no.A ze by to v tejto dobe niekto nepoznal?spf?

@anonym_e763e5 vidis, nepoznam a o melanome som citala vela. Dokonca viem , mozno viac nez ini a ziaden faktor nikto nikde nespominal, si predstav

pseudomonas87
18. jún 2026
@anonym_0c7fae

@pseudomonas87 no dobre, mna bolia ramena chrbtica ruky teraz mam mat hemungy z melanomu? och

@anonym_0c7fae hemungy z melanómu máš mať preto, lebo UV žiarenie je nebezpečné,každý deň s ním prichádzas do styku a veľmi ľahko môžeš zabrániť resp. Znížiť pravdepodobnosť na rakovinu kože

anonym_0c7fae
18. jún 2026
@pseudomonas87

@anonym_0c7fae hemungy z melanómu máš mať preto, lebo UV žiarenie je nebezpečné,každý deň s ním prichádzas do styku a veľmi ľahko môžeš zabrániť resp. Znížiť pravdepodobnosť na rakovinu kože

@pseudomonas87 tak chodim po vonku, ale vobec sa ucelovo neopalujem dakde pri vode. Myslim, ze to je najhorsie. A chodim na kontroly znamienok.

anonym_e763e5
18. jún 2026
@anonym_0c7fae

@anonym_e763e5 vidis, nepoznam a o melanome som citala vela. Dokonca viem , mozno viac nez ini a ziaden faktor nikto nikde nespominal, si predstav

@anonym_0c7fae tak to mi pride divne...lebo vsak ako inak sa chranit

anonym_0c7fae
18. jún 2026
@anonym_e763e5

@anonym_0c7fae tak to mi pride divne...lebo vsak ako inak sa chranit

@anonym_e763e5 nenatieram sa po kazde ked vyjdem z domu, a mali by sme sa vsetci.

alenamihal
18. jún 2026

Dalsi marketingovy tah...moji rodicia vyse 70r a nikdy nic nepouzivali a na slnku su stale...mamina pouziva komunisticku indulonu ,, ale zase je pravda,ze take horucavy sme tu nemali a slnko je ostre...

jar_ka
18. jún 2026

Poznám a preto som sa začala o seba starať. Ja sa natieram, mám to odporúčané aj kožnou, nakoľko som svetlý typ a mám neskutočne veľa znamienok, každým rokom pribúdaju, 1x ročne chodím aj na kontrolu. Minule ako som sa išla prejsť do synom, tak som sa zabudla natrieť, svrbela ma neskutočne pokožka, poobede som si vsimla drobné pupence na rukách a to som bola ráno o 9 a už o 10 som bola doma.....

anonym_0c7fae
18. jún 2026
@alenamihal

Dalsi marketingovy tah...moji rodicia vyse 70r a nikdy nic nepouzivali a na slnku su stale...mamina pouziva komunisticku indulonu ,, ale zase je pravda,ze take horucavy sme tu nemali a slnko je ostre...

@alenamihal tak je troska insia ozonova vrstva, nemyslis?

anonym_743230
18. jún 2026

Nenatieram sa..a deti len ked ideme na jazero.inak tiez nie..neopalujem sa cielene..niekedy som sa opalovavala a natierala sa raciolom aby viac opalilo :D

michaela329
18. jún 2026

@anonym_autor áno, dvoch. Jeden nemal ani 30. Rok od svadby zomrel. Ja nechápem, že v tejto dobe človek vôbec premýšľa nad tým, či je škodlivé SPF alebo slnko 🤦

anonym_1b3b07
18. jún 2026
@anonym_743230

Nenatieram sa..a deti len ked ideme na jazero.inak tiez nie..neopalujem sa cielene..niekedy som sa opalovavala a natierala sa raciolom aby viac opalilo :D

@anonym_743230 a veru to je chyba. Raciol Ti akurat tak k rakovine dopomoze. Aspon tie deti chran, ked je tebe tvoje zdravie jedno

Strana
z2