Pridajte tipy na zmiernenie bolesti chrbta pri práci na poli
Ahojte nemate nejake tipy aby ma tolko nebolel chrbat? Mam brigadu kde robim pri jahodach cize som nonstop zohnuta a tie riadky su nekonecne. Vitet mi s tymto nejako poradit?
tzv Azijsky podrep. (vietnamese squat) Prirodzena poloha tela ked cupis a chrbtica je uplne vyvesena a odlahcena. Deti tak travia hodiny a dospelaci tuto schopnost stracaju vdaka opätkom. Natrenuj to a mas pokoj ale zaciatky budu boliet kym si toztahas slachy v pätach
tzv Azijsky podrep. (vietnamese squat) Prirodzena poloha tela ked cupis a chrbtica je uplne vyvesena a odlahcena. Deti tak travia hodiny a dospelaci tuto schopnost stracaju vdaka opätkom. Natrenuj to a mas pokoj ale zaciatky budu boliet kym si toztahas slachy v pätach
@martinmmartin ktore deti tak travia hodiny? 🤣
@nivuska ako dlho tam robis? Boli ta to preto, ze ta poloha je pre teba neprirodzena a ty v nej travis vela casu. Na to ti "nejaky tip" nepomoze. Musis zacat pravidelne a efektivne cvicit. Najlepsie uz navzdy. A necakaj efekt po dvoch tyzdnoch. Uvolnovacie cviky nestacia, treba v prvom rade posilnit stred tela a chrbtove svalstvo.
Nepises, kde ta boli, chrbat je siroky pojem. Aka je to bolest? Kedy sa zhorsuje? Toto ozaj nie je tema na nejake tipy, ak ta to obmedzuje v zivote, zacni chodit na rehabilitacie.
Mne pomáha spať na tvrdom . Potom som si kupoval taký liek na uvoľňovanie svalstva a ešte niektoré cviky s jogy sú blahodárne
@martinmmartin ja viem, ako to vyzera, len sa ta pytam, ake deti takto travia hodiny? Len som tym chcela povedat, ze dnesne deti, zial, uz travia hodiny v uplne inych polohach. Viem to, pracujem s nimi. Vacsina deti uz takyto drep ani nespravi.
Navyse toto nie je nijake riesenie pre autorku. Ja som lektorka jogy s 20 rocnou praxou a najdlhsie som v takejto pozicii vydrzala 13 minut. Takze autorka, nech trenuje akokolvek poctivo, v nej nevydrzi ani tri minuty.
Ziadna pozicia nie je zazracna, aby niekoho usetrila od bolesti chrbtice. A uz vobec ziadna nie je univerzalna. Ak ju boli chrbat, treba jednoducho pravidelne a cielenie cvicit, ale jeden cvik nestaci, potrebuje subor cvikov, ktore by mali byt podla mna skor zamerane na posilnenie, nie na uvolnenie. Nevidela som ju, nevysetrila, ale predpokladam, ze jej problem vychadza z oslabeneho svalstva (ako vacsina bolesti chrbta).

@nivuska Cat cow pose a cobra.