Som alkoholik, ak pijem len raz za tri týždne?
Som alkoholik ak pijem vylucne raz za 2-3 tyzdne do nemoty aj 2 dni a potom znova pauza 2-3 tyzdne? medzi tym nepijem vobec ziadny alkohol ani pivo.
Ano je to tzv "binge drinking" narazove pitie.
ak si robis sam so sebou "dohody" kedy nepit a kedy pit tak je to alkoholizmus
Co by sa stalo keby si 2-3 mesiace alkohol vynechal?
Ano je to tzv "binge drinking" narazove pitie.
ak si robis sam so sebou "dohody" kedy nepit a kedy pit tak je to alkoholizmus
Co by sa stalo keby si 2-3 mesiace alkohol vynechal?
@martinmmartin no o to sa snažim ale nikdy ku tomu nedojdem...
Prečo piješ 2 dni do nemoty, aký je spúšťač? Prečo to potrebuješ?
100 % abstinent, don’t worry okolo alkoholika si ani nešiel
Teraz vážne, ozieras sa ako prasa a ešte sa pýtaš či si alkac? No si.
Buď toto zastavíš, alebo tá čaká dno
Prečo piješ 2 dni do nemoty, aký je spúšťač? Prečo to potrebuješ?
@anonym_214490 vsetky problemy sa mi nahromadia a stale v takom nejakom intervale, ze uz dlhsie neviem vydrzat a musim vypustit paru. skusal som aj nejake zaluby atd... ale nepomaha. naposledy pred tyzdnom som sa ozral a uz sa zacinam bat co bude za 2-3 tyzdne. momentalne nenavidim alkohol keby som chcel hned si idem kupit ale protivny mi je. ale to sa zmeni
@anonym_214490 vsetky problemy sa mi nahromadia a stale v takom nejakom intervale, ze uz dlhsie neviem vydrzat a musim vypustit paru. skusal som aj nejake zaluby atd... ale nepomaha. naposledy pred tyzdnom som sa ozral a uz sa zacinam bat co bude za 2-3 tyzdne. momentalne nenavidim alkohol keby som chcel hned si idem kupit ale protivny mi je. ale to sa zmeni
@anonym_autor Stolle, Sack and Thomasius definujú binge drinking ako epizodické excesívne pitie. Môže ísť aj o formu závislosti od alkoholu, kedy jedinec nie je schopný kontroly množstva vypitého alkoholu. Novšie definície zadávajú aj podmienku pre bing drinking, že sa musí vyskytovať napríklad minimálne 2x do mesiaca.
@anonym_autor Stolle, Sack and Thomasius definujú binge drinking ako epizodické excesívne pitie. Môže ísť aj o formu závislosti od alkoholu, kedy jedinec nie je schopný kontroly množstva vypitého alkoholu. Novšie definície zadávajú aj podmienku pre bing drinking, že sa musí vyskytovať napríklad minimálne 2x do mesiaca.
@dadis tak asi to je nejako tak, dakujem za nazor. ale ja pracujem aj soferujem nesom ani hladinkar ani nic. ale proste to pride a hotovo. som z toho nestastny.
100 % abstinent, don’t worry okolo alkoholika si ani nešiel
Teraz vážne, ozieras sa ako prasa a ešte sa pýtaš či si alkac? No si.
Buď toto zastavíš, alebo tá čaká dno
@anonym_8a2c6f vdaka za nazor, vazim si to
@dadis tak asi to je nejako tak, dakujem za nazor. ale ja pracujem aj soferujem nesom ani hladinkar ani nic. ale proste to pride a hotovo. som z toho nestastny.
@anonym_autor Ospravedlnujes si alkoholizmus . Non stop. Ale alkoholik si a musis sa tomu postavit z oci do oci ako chlap.
Odpravedlnovanie bude postupne "prituhovat"
Pijem iba pivo a vino
pijem iba cez weekendy
pijem iba ked nejdem do roboty
minule som pil menej
dnes pijem lebo ( kubovolny dovod sa uz najde)
@anonym_autor Ospravedlnujes si alkoholizmus . Non stop. Ale alkoholik si a musis sa tomu postavit z oci do oci ako chlap.
Odpravedlnovanie bude postupne "prituhovat"
Pijem iba pivo a vino
pijem iba cez weekendy
pijem iba ked nejdem do roboty
minule som pil menej
dnes pijem lebo ( kubovolny dovod sa uz najde)
@martinmmartin ako si ospravedlnujem?
@anonym_autor ze hladas silou mocou do ody preco prave tvoje pitie nieje alkoholizmus a budes sa ich drzat ako svateho pisma . Ked ti niekto povie ze je to blbost tak mu neuveris a budes hladat dovody preco je blbec a ty mas predsa pravdu.
@anonym_autor "všetky problémy sa mi nahromadia" tak tu máš odpoveď. Problémy sú na to, aby sa riešili a nie zapíjali. V alkohole hľadáš únik, miesto riešenia...
@anonym_autor ze hladas silou mocou do ody preco prave tvoje pitie nieje alkoholizmus a budes sa ich drzat ako svateho pisma . Ked ti niekto povie ze je to blbost tak mu neuveris a budes hladat dovody preco je blbec a ty mas predsa pravdu.
@martinmmartin ja nehovorim, ze nie je. ja sa pytam a vidim, ze to je problem.
@anonym_autor "všetky problémy sa mi nahromadia" tak tu máš odpoveď. Problémy sú na to, aby sa riešili a nie zapíjali. V alkohole hľadáš únik, miesto riešenia...
@anonym_214490 niekedy je problem aj smutok a veci ktore už nemaju riesenie
@martinmmartin ja nehovorim, ze nie je. ja sa pytam a vidim, ze to je problem.
@anonym_autor tak to mas uz ovela lepsie ako armada alkoholikov co si to nikdy nepriznaju. Prvy krok, najdolezitejsi ale prvy.
Hlavne je nespadnut do priepasti : este to nieje take zle.
Henten pil ovela viac a v pohode sa z toho dostal tak mam este cas
Churchill pil furt a nic sa mu nestalo
a podobne kecy
Davaj si na to bacha
Pred cim utekas? Tam zacni inak nemas sancu na uspech
@anonym_autor tak to mas uz ovela lepsie ako armada alkoholikov co si to nikdy nepriznaju. Prvy krok, najdolezitejsi ale prvy.
Hlavne je nespadnut do priepasti : este to nieje take zle.
Henten pil ovela viac a v pohode sa z toho dostal tak mam este cas
Churchill pil furt a nic sa mu nestalo
a podobne kecy
Davaj si na to bacha
Pred cim utekas? Tam zacni inak nemas sancu na uspech
@martinmmartin vdaka, velmi si mi pomohol.
@anonym_214490 niekedy je problem aj smutok a veci ktore už nemaju riesenie
@anonym_autor všetko má riešenie, aj zo smútkom sa dá pracovať. Každý človek rieši "problémy", na to sme tu, aby sme rástli a naučili sa žiť.
@anonym_autor Braňo Mojsej tak pil. Držal sa držal a potom mal zaťah, vyparil sa a chlastal a potom znova OK. Kvartálny alkoholik sa to volá. Skús pogooglit, mal o tom aj prednášky.
@anonym_autor ak sa pravidelne opíjaš do nemoty znamená, že konzumáciu alkoholu nemáš pod kontrolou, áno je to alkoholizmus.
@anonym_autor Aky je tvoj dlhodiby pohlad na zivot? Vidis vo svojom okoli ludi co sa spravali ako ty dnes ako dopadli? Mas niekoho kto pil cely zivot a zil stastne?
Ako chces nalozit s tvojim cason na tejto planete ?
Skus si namalovat dva obrazy - ty o dvadsat rokov
Jeden ked dnes zacnes abstinovat
Jeden ked nezacnes
@anonym_autor prečo sa opíjas do mŕtva? Chápem, že občas je toho v živote veľa a človek si dá pohár vina v piatok ako bodku za náročným týždňom, ale prečo ideš do nemoty? Skúšal si dať si pohárik a stop? Ak áno a nejde to, tak máš problem. Ale keď si ho uvedomuješ, tam ho mozes riešiť…
Áno, toto je ukážkový alkoholizmus. Poznáme aj kvartálnych alkáčov, čo sa zavrú na pár dni a chlascu do nemoty. Potom najčastejšie takéto typy ako si ty končia na uzavretom oddelení psychiatrie (lebo nemáme záchytky).
@anonym_autor piješ kvôli problémom. Ale alkohol tvoje problémy nevyrieši, tie ostanú. Prestaň chlastať.. budeš aspoň triezvy. Možno prídeš aj na nejaké riešenia. Budeš sa bez alkoholu nudiť, možno začneš športovať, alebo čosi. Vypĺňať ten prázdny čas bez pohárika, a postupne sa ti môže zmeniť celý život.
@anonym_autor piješ kvôli problémom. Ale alkohol tvoje problémy nevyrieši, tie ostanú. Prestaň chlastať.. budeš aspoň triezvy. Možno prídeš aj na nejaké riešenia. Budeš sa bez alkoholu nudiť, možno začneš športovať, alebo čosi. Vypĺňať ten prázdny čas bez pohárika, a postupne sa ti môže zmeniť celý život.
@anonym_df095d Presne tak piť alkohol, lebo sa nahromadili problémy je úplny nezmysel, lebo to vôbec nepomôže, tie problémy vyriešiť, ešte sa môže prihodiť niečo ešte horšie, nejaká zlomenina (pri spadnutí) alebo to môže aj niekto zneužiť. A ešte teraz v lete, v horúčavách alkohol vôbec nie je prínosný.
Uz tak trosku priznavas, ze mas problem. To je ten prvy krok, priznat si, ze mas problem. Teraz uz len najst silu riesit svoj problem. Nevies si sam so sebou rady, vyhladaj odbornu pomoc. Poradne pre liecbu zavislosti funguju vsade, najdi nejaku vo svojom okoli a zacni svoj problem riesit tam.
Áno si

@anonym_autor Podla mna ano.. do nemoty sa opit nie je normalne